Яловичина з картоплею в мультиварці – 7 рецептів приготування жарке

Важко придумати більш ситна поживне поєднання, ніж картопля з м’ясом. Такий обід господиня може назвати універсальним, адже він підійде навіть для свята. Щоб спростити собі завдання, варто приготувати яловичину з картоплею в мультиварці.

Класичне печеня з яловичини з картоплею в мультиварці

Аромат цього частування в лічені хвилини збере на кухні всю сім’ю. Інгредієнти: півкіло м’яса, по 2 шт. цибулі і моркви, 900 р картоплі, пара великих ложок томат-пасти з часником, сіль.

  • У програмі смаження страхуються морква і цибуля.
  • Далі ще 15-20 хвилин вони смажаться вже з невеликими шматочками яловичини.
  • Продукти заливаються водою з томат-пастою, солятся. До них висипаються маленькі брусочки картоплі.
  • Нудиться печеня з яловичини в програмі гасіння 90-95 хвилин.

    З додаванням грибів

    Додати ситності страви допоможуть грибочки. Інгредієнти: 1,5 кг м’ясної вирізки, 900 р картоплі, півкіло свіжих печериць, по цибулині і моркви, сіль, пахучі трави.

  • Шматочки м’яса готуються у програмі «Випічка» 35 хвилин. Кришку пристрою потрібно закрити.
  • Далі яловичина готується вже разом з тонкими брусочками моркви, кубиками цибулі і грибними слайсами. На це буде потрібно ще 10-12 хвилин.
  • Залишилося додати в чашу шматочки картоплі, 2 ст. води, сіль і вибрані приправи.
  • У тій же програмі під кришкою страву нудиться 50 хвилин.
  • Можна використовувати і режим гасіння, але тоді час приготування триватиме на 10-15 хвилин.

    Рецепт приготування на пару

    Щоб скоротити калорійність страви варто готувати на пару. Інгредієнти: 450 г вирізки, 5-6 середніх картоплин, цибулина, сіль, суміш перчиком.

  • Промита яловичина ріжеться шматочками. Картопля очищається від шкірки.
  • Обидва продукту натираються сіллю і укладаються в спеціальний контейнер для готування на пару. При цьому в «розумній каструлі» повинна бути налита вода приблизно до нижньої позначки.
  • Поверх м’яса і картоплі викладаються кільця цибулі. Складові перчатся.
  • У програмі приготування на пару готується страва годину.
  • Дивіться також:  Як приготувати лобіо – 7 смачних рецептів грузинської страви

    Подається частування з кружечками свіжих помідорів.

    З томатним соусом

    Відмінно підійде для такої страви домашній кетчуп. Інгредієнти: 2 великі ложки пасти з томатів або кетчупу, 2 великих помідора, півкіло м’яса і трохи більше картоплі, морква, часник за смаком, цибулина, сіль, 2 ст. води.



  • Спочатку м’ясо у відповідному режимі смажиться до рум’яності.
  • Далі до нього додаються подрібнені морква, помідори без шкіри і цибулю. Разом інгредієнти готуються 15-17 хвилин.
  • М’ясо і овочі заливаються водою, до них висипаються бруски картоплі. Відразу додається сіль, кетчуп, роздавлений часник.
  • У програмі випічки готується страва 65 хвилин.
  • Перед подачею до столу частування акуратно перемішується.

    Тушкована картопля з яловичиною і чорносливом

    Не всі господині знають, що з тушкованою яловичиною відмінно поєднуються солодкі сухофрукти. Інгредієнти: 570 г м’яса, трохи більше картоплі, 130 г чорносливу, велика морквина, середня цибулина, сіль, суміш спецій.

  • З промитого м’яса зайвий жир і видаляється жилки. Воно нарізати невеликими шматочками.
  • Овочі ріжуться довільно.
  • Чорнослив позбавляється від кісточок і крупно рубається.
  • Всі продукти укладаються в чашу печі. Зверху виливається вода, яка повинна повністю покривати їх. Маса присаливается і перчится.
  • Кількість води у страві можна регулювати залежно від того, хоче чи господиня отримати частування з підливою.
  • Готується тушкована картопля з яловичиною в мультиварці 55-65 хвилин у відповідному режимі.

    Печеня з овочами

    Доповнити вдалу комбінацію м’яса і картоплі можна асорті з соковитих овочів. Інгредієнти: півкіло м’якоті яловичини і приблизно стільки ж картоплі, цибулина, половинка мініатюрного кабачка, томат, велика морква, солодкий червоний перчик, 60 г сметани, сіль, приправи для жаркого.

  • Спочатку в програмі випічки обсмажуються кубики цибулі. Найкраще робити це на вершковому маслі. Коли овоч стане прозорим, до нього висипаються тонкі брусочки кабачка, моркви, перцю і шматочки томати без шкірки.
  • Разом складові готуються ще 7-8 хвилин. Залишилося покласти до них шматочки м’яса і знову обсмажити всі продукти.
  • Далі в ємність викладаються шматочки картоплі, сметана, сіль і вибрані приправи. Зверху виливається пара склянок фільтрованої води.
  • Готуватися частування буде в програмі гасіння 45 хвилин.
  • Дивіться також:  Тісто на пельмені – 9 класичних рецептів

    Замість сметани можна взяти соус з чорносливу або яблук.

    Як приготувати з сиром?

    Під подушкою твердого сиру обговорюване частування виходить особливо ніжним і соковитим. Чим більше його використовувати, тим смачніше вийде блюдо. Сиру потрібно взяти не менше 180 грам. Але можна змінювати його кількість за своїм смаком. Інші інгредієнти: півкіло м’яса, 4 великі картоплини, середня цибулина, майонез, 300 мл фільтрованої води, сіль, приправи для яловичини.

  • Яловичина після промивання і легкого обсушування ріжеться тоненькими пластинами. М’ясо першим викладається в чашу приладу. Відразу можна посолити його, присипати приправами і рясно змастити майонезом.
  • Зверху відправляються тонкі кільця цибулі.
  • Після цибулі йдуть пластинки картоплі. І цей шар аналогічно солиться, посипається спеціями.
  • Залишилося додати воду і тертий сир.
  • У програмі «Плов» частування буде нудитися годину.

    Нюанси приготування в мультиварці: Редмонт, Поларіс
    Для приготування обговорюваного страви підійде навіть саме простеньке застаріле пристрій. Так як режим «Випічки» або «Смаження» є в кожної розумної каструлі», то проблем з початковим обсмажуванням підготовлених продуктів точно не виникне. Будь-який з них можна вибирати і пристрої від Поларіс, і від Редмонт.

    Що стосується подальшого приготування, то теж виявляться придатними відразу кілька режимів. У різних моделях Поларіс зазвичай можна знайти програми «Плов» і «Гасіння». Залишиться лише виставити рекомендований час.

    Аналогічні режими можна використовувати і в мультиварках Редмонт. Якщо ж пристрої не виявилося, підійде програма «Випічка».