Загрузка...

Яловичина, запечена в духовці – 9 рецептів приготування

Яловичина, запечена в духовці – універсальне блюдо, яке добре підходить для повсякденного харчування й для святкового столу. Якщо правильно приготувати, то м’ясо вийде соковитим і м’яким. Вивчайте прості в приготуванні рецепти і радуйте близьких смачним, вишуканою стравою.

Яловичина, запечена в духовці у фользі

Це страва, яке смачне в гарячому і в холодному вигляді.

Для ідеального результату, купуйте тільки свіже м’ясо, яке приємно пахне. Воно не повинно бути піддане заморожуванню. Зупиніть свій вибір на шматках, у яких міститься мала кількість жиру.

Інгредієнти:

  • шматок яловичини -1000 г;
  • перець чорний мелений;
  • коріандр – 2 ч. ложечки в зернах;
  • чорнослив – 310 г без кісток;
  • сіль;
  • лавр – 4 аркуша;
  • часник – 6 зубчиків;
  • масло – 1 ст. ложка оливкової.

Приготування:

  • Якщо чорнослив м’який, його промити і нарізати. Якщо твердий – замочити.
  • Промити м’ясо. Підсушити, скориставшись паперовим рушником.
  • Зняти шкірку з зубків часнику. Порубати.
  • Надрізати яловичину в різних місцях. Помістити часничок. Розрізати проти волокна.
  • Розкришити лавровий лист. Змішати з сіллю. Додати коріандр і перець. Перемішати.
  • Влити в суху суміш масло. Розмішати.
  • Промазати м’ясо.
  • Взяти пательню. Загострити. Масло не вливати.
  • Помістити м’ясо. Прожарити. Довго не тримати, м’ясо повинно злегка схопиться, стати рум’яним зверху і залишитися сирими всередині.
  • Розстелити на деку фольгу.
  • Висипати частина чорносливу.
  • Викласти яловичину.
  • Зверху посипати сухофруктом.
  • Загорнути фольгу.
  • Перемістити в духову шафу.
  • Режим 220 гр.
  • Готувати годину.
  • Знизити температуру до 200 гр.
  • Готувати півгодини.
  • Рецепт приготування з картоплею

    Яловичина з картоплею – дуже просте блюдо, яке виходить ніжним і соковитим.

    Інгредієнти:

    • перець чорний;
    • масло – 2 ст. ложки рослинного;
    • яловичина – 470 г;
    • картопля – 5 бульб;
    • перець червоний;
    • цибулю – 2 голівки.

    Приготування:

  • Промити м’ясо. Зрізати прожилки, жир і плівки. Видалити, якщо є залишилися кісточки.
  • Промокнути паперовим рушником. Зайва волога не потрібна.
  • Взяти молоточок кухонний. Відбити.
  • Бульби картоплі почистити. Порізати кружечками.
  • Просушити. Скористайтеся паперовим рушником.
  • Зрізати у цибулинах кінчики. Зняти лушпиння. Нашаткувати.
  • Виставити духовку на 180 гр.
  • Форму промазати маслом.
  • Викласти м’ясо. Підсолити. Посипати перець.
  • Укрити картоплю цибулею.
  • Викласти картоплю. Посипати перцем. Підсолити.
  • Укрити фольгою.
  • Прибрати запікатися.
  • Через годину дістати.
  • Зняти фольгу.
  • Подавати до столу.
  • Спробуйте також:  Оладки з кабачків - 8 рецептів приготування

    На деку

    Вибираючи метод приготування в духовці, ви економите свій час, а страва виходить корисним і поживним. Для приготування використовуйте молоде м’ясо – це запорука м’якості і соковитості.

    Інгредієнти:

    • перець чорний;
    • м’ясо – 2500 г яловичого;
    • сіль;
    • морква – 2 шт.;
    • соус соєвий – 4 ст. ложки;
    • часник – 12 зубков.

    Приготування:

  • Яловичину позбавити від прожилок. Видалити плівки. Промити. Обсушити.
  • Посипати перцем. Підсолити. Натерти.
  • Очищені зубчики часнику половину натерти, другу нарізати.
  • Змішати натерті зубки з соєвим соусом.
  • Яловичину помістити в ємність.
  • Полити соусом. Перемішати.
  • Залишити на пару годин.
  • Моркву очистити. Порубати кружечками.
  • Зробити надрізи в м’ясі.
  • Помістити в них часник і моркву.
  • Для збереження соку щільно загорнути у фольгу.
  • Помістити на деко в духовку.
  • Запікати годину.
  • Режим 220 гр.
  • Зняти фольгу.
  • Запікати чверть години.
  • Як зробити відбивні?

    Хочете приготувати вишукану страву, значить запечіть відбивні в духовці. Соковитим, ароматним м’ясом ви викличете захват у гостей.

    Інгредієнти:

    • олія – 5 ст. ложок;
    • суміш перців – 0,5 ч. ложечки;
    • яловичина – 540 г вирізки;
    • лавр – 2 аркуша;
    • універсальна приправа – 1 ч. ложечка;
    • цибуля – 2 головки;
    • соус томатний – 250 мл;
    • сіль – 1 ч. ложечка.

    Приготування:

  • З м’яса видалити плівки.
  • Промити.
  • Висушити.
  • Нарізати. Для приготування знадобляться порційні шматки.
  • Взяти молоточок. Відбивати слід з двох сторін.
  • Присипати перцем. Підсолити.
  • Розтерти.
  • Викласти один на одного.
  • Відставити на півгодини.
  • Розжарити сковорідку.
  • Влити олію.
  • Просмажити м’ясо. На бік необхідно витратити три хвилини. Перевернути, готувати стільки ж.
  • Цибулини нашаткувати. Засмажити.
  • Підсолити. Додати приправу. Перемішати.
  • Взяти форму.
  • Розмістити м’ясо.
  • Вкрити цибулею.
  • Залити соус томатний.
  • Викласти лаврушку.
  • Прибрати в духовку.
  • Запікати чверть години.
  • Режим 200 гр. Розігріти заздалегідь.
  • Мармурова яловичина в духовці

    Це найкращий сорт для запікання. Готується просто, але час на приготування доведеться витратити.

    Інгредієнти:

    • ароматні трави суміш – 3 ч. ложечки;
    • чорний перець – 0,5 ч. ложечки;
    • на реберцях мармурова яловичина – 2700 м;
    • сіль – 1 ч. ложечка;
    • олія оливкова – 4 ст. ложки.
    Спробуйте також:  Картопля фрі в духовці - 7 рецептів в домашніх умовах

    Приготування:

  • Яловичину вимити.
  • Взяти серветки, промокнути.
  • Щоб збереглася форма під час приготування, перев’язати кулінарною ниткою.
  • Промазати маслом.
  • Висипати перець, трави і сіль.
  • Натерти.
  • Прибрати в духовку.
  • Температура 200 гр.
  • Потримати півгодини.
  • За цей час з’явиться скориночка, яка допоможе соку залишитися всередині.
  • Укрити фольгою.
  • Переключити на 160 гр.
  • Потомити дві години.
  • З чорносливом

    Наповнити м’ясо дивним присмаком і ароматом допоможе чорнослив. Ці два продукти ідеально поєднуються.

    Інгредієнти:

    • суміш перців;
    • яловича шийна частина – 850 м;
    • кріп – 3 гілочки;
    • чорнослив – 130 г без кістки;
    • петрушка – 7 стебел;
    • цибуля – 2 головки;
    • сіль;
    • вода – 280 мл теплої;
    • лавр – 3 листочка;
    • насіння коріандру – 1 ч. ложечка;
    • олія оливкова.

    Приготування:

  • Видалити жилочки і плівки з поверхні м’яса.
  • Промити.
  • Витерти серветками.
  • Нарізати.
  • Промити чорнослив. Помістити в піалу. Влити гарячу воду. Залишити на півгодини.
  • Очищену цибулю нашаткувати квадратиками.
  • У сковорідку влити олію.
  • Помістити цибулю.
  • Посолити.
  • Обсмажити.
  • Взяти форму.
  • Помістити м’ясо.
  • Вкрити обсмаженням.
  • Влити воду.
  • Покласти лаврушку.
  • Додати коріандр. Засипати суміш перців.
  • Перемішати.
  • Прибрати в духовку.
  • Загасити півгодини.
  • Чорнослив подрібнити.
  • Надіслати до м’яса.
  • Перемішати.
  • Готувати 2/3 години.
  • Зелень нашаткувати. Посипати м’ясо.
  • По-бургундськи

    Завдяки довгому приготування м’ясо виходить ніжним.

    Інгредієнти:

    • цибуля – 2 цибулини;
    • мука – 4 ст. ложки;
    • гриби – банку консервованих;
    • сіль – 1 ч. ложечка;
    • чебрець – пол ч. ложки сухого;
    • петрушка – 3 ст. ложки сухої;
    • перець чорний мелений – пол ч. ложечки;
    • лавр – лист;
    • яловичина – 1000 г пісної;
    • вино червоне – 500 мл;
    • часник – 1 зубок;
    • морква – 2 шт.;
    • масло вершкове – 55 р.

    Приготування:

  • Взяти миску. Всипати борошно. Додати сіль. Засипати перець. Перемішати.
  • Яловичину нарізати кубиками.
  • Перемішати м’ясо з сухою сумішшю.
  • Масло покласти в сковорідку.
  • Розтопити.
  • Закинути м’ясо. Обсмажити.
  • Цибулю нашаткувати. Покласти у сковорідку.
  • Моркву і часник порубати. Додати до м’яса.
  • Загасити вісім хвилин.
  • Перекласти у форму.
  • Влити вино.
  • Закинути лаврушку.
  • Посипати чебрецем і петрушкою.
  • Влити рідину з грибочків.
  • Прибрати в духовку.
  • Прикрити кришкою.
  • Готувати три години.
  • Температура 180 гр.
  • Додати грибочки.
  • Запікати півгодини.
  • Спробуйте також:  Тушкована капуста з сосисками - 6 рецептів

    З овочами в духовці

    Хороший варіант для вечері. Пропечене м’ясо і овочі, просочені яловичим соком, володіють приємним смаком і чудовим ароматом.

    Інгредієнти:

    • масло – 45 г вершкового;
    • яловичина – 630 г м’якоті;
    • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
    • перець солодкий – 230 г;
    • суміш перців;
    • томати – 230 г;
    • сіль;
    • морквина – 230 г;
    • цибуля – стебло порею;
    • розмарин;
    • горошок – 110 г замороженого;
    • трави прованські – 1ч. ложечка;
    • кукурудза – 200 г замороженої.

    Приготування:

  • М’ясо вимити. Просушити. Можна скористатися серветками.
  • Нарізати. Потрібні шматочки невеликого розміру.
  • Цибулю нашаткувати. Необхідні півкільця.
  • Перемішати яловичину з цибулькою.
  • Форму промазати маслом.
  • Викласти м’ясо.
  • Засипати суміш прованських трав.
  • Підсолити. Присипати перцем.
  • Перець подрібнити. Вийде соломка.
  • Помідори потрібні кубиками.
  • Морквина потрібна кружечками.
  • Перемішати всі овочеві продукти.
  • Підсолити.
  • Посипати перцем.
  • Додати розмарин. Перемішати.
  • Викласти на м’ясо.
  • Нарізати масло вершкове.
  • Розподілити по овочам.
  • Готувати годину.
  • Укрити фольгою.
  • Запікати годину.
  • Режим 180 гр.
  • Яловичина, запечена шматком в рукаві

    Добре промаринований шматок м’яса, запечена в рукаві, виходить незвичайним смаком, дуже м’яким.

    Інгредієнти:

    • биток яловичий – 1500 г;
    • суміш сушених трав – 3 ч. ложечки;
    • часник – 5 зубків;
    • перець чорний – пол ч. ложечки;
    • соус соєвий – 7 ст. ложок;
    • сіль – 1 ч. ложок;
    • олія оливкова – 7 ст. ложок.

    Приготування:

  • Взяти ступку. Помістити часник. Розчавити.
  • Перекласти в піалу. Залити соєвим соусом.
  • Підсолити.
  • Влити масло оливкове.
  • Додати перець.
  • Засипати трави сушені.
  • Перемішати.
  • Промити биток.
  • Витерти паперовим рушником.
  • Прибрати в ємність.
  • Вилити маринад.
  • Перемішати.
  • Накрити кришкою.
  • Відставити на чотири години.
  • Помістити в рукав. Краї защипнути.
  • Прибрати в духовку.
  • Виставити режим 200 гр.
  • Готувати дві години.
  • Скільки часу готувати яловичину?

    Багато хто не знають, скільки готувати яловиче м’ясо, щоб воно стало ніжним? Насправді все просто. Якщо для приготування використовуєте кілограмовий шматок, то запікати необхідно дві години. Для яловичини маса якого не перевищує пів кілограма буде достатньо півтора години. Якщо використовуєте нарізане на шматочки м’ясо, то вистачить півгодини. Готувати слід при температурі 180 гр., максимум при 200 гр.

    Загрузка...