Яловичина, запечена в духовці – Рецепт з фото

Розглянемо варіант приготування яловичини, запеченої в духовці. М’ясо можна готувати по-різному: смажити, тушкувати, варити. Але все ж таки більш популярним, на мій погляд, способом приготування цього продукту є запікання. Завдяки цьому блюдо стає більш корисним на відміну, приміром, від його смаження на сковороді. Зараз я хочу розповісти вам, як запекти яловичину в духовці у фользі. Цей поширений кулінарний «аксесуар» допоможе зберегти соковитість нашого м’яса, прискорить процес приготування, додасть більш насичений смак.
Скільки запікати яловичину в духовці? Це буде залежати від температури та розміру шматка.

 

Так, кілограм м’яса буде готуватися 45 хвилин при температурі 220. З цього шматка ми отримаємо 5-8 порцій.

 

Нам знадобиться:

  • 1 кг яловичої вирізки,
  • сіль, улюблені приправи і часник за смаком,
  • 1 ст. л. рослинного масла.

Для яловичини з картоплею + до основних інгредієнтів

  • 1 кг картоплі,
  • + 3 ст. л. сметани,
  • + 2 цибулини.

Для яловичини з овочами + до основних інгредієнтів

  • 200 гр. брокколі,
  • 2 болгарських перцю,
  • 1 цукіні,
  • 100 гр. шампіньйонів,
  • 200 гр. твердого сиру

Щоб приготувати дійсно смачне м’ясо, його спочатку необхідно підготувати. Слід видалити з нього все неїстівне – плівку, жилки, зайвий жир. Добре промиваємо яловичину в проточній воді й обсушуємо.

 

Яловичина, запечена в духовці у фользі шматком


Тепер робимо в м’ясі кілька неглибоких отворів, щоб в кожне з них помістилася половинка зубчики часнику. Солимо з усіх боків, робимо мяску масаж і натираємо його рослинним маслом, змішаним з приправами. Щоб яловичина добре просочилася спеціями, загорніть його в харчову плівку і залишаємо в холодильнику хоча б на годинку.
Через годину знімаємо з яловичини плівку і герметично обгортаємо її фольгою. Дуже важливо, щоб у фользі не було ніяких отворів, інакше весь сік з м’яса буде текти, і воно вийде вже не таким соковитим.
Готуємо наше м’ясо протягом зазначеного вище часу, після чого знімаємо з нього фольгу і продовжуємо готувати до утворення золотої скоринки. Принадність цієї страви в тому, що воно смачне навіть холодним. Його можна використовувати замість ковбаси на бутерброди.
Також дуже смачною виходить яловичина, запечена в духовці з картоплею. Тут ми одночасно готуємо і м’ясо, і гарнір до нього. В цей раз ми будемо запікати не цілим шматком, а за типом м’яса по-французьки.
Отже, нарізаємо порційно яловичину такими шматками, якими ви хочете. Особисто я беру шматочки товщиною в півсантиметра і діаметром близько 4 див. відбиваємо М’ясо, але щоб воно не вийшло занадто тонким. Важливо, щоб товщина була однакова, тоді яловичина пропечеться рівномірно. Солимо і перчимо його за смаком, після чого тонкими слайсами ріжемо картоплю, очищений від шкірки. Його ми теж солимо, додаємо улюблені приправи, скроплюємо маслом і перемішуємо.
Беремо жароміцний посуд, куди рівномірними шарами викладаємо картоплю, а зверху – яловичину і тонко нарізаний лук. Заливаємо все це сметаною, змішаною з розчавленим часником. На 1 годину ставимо нашу страву в нагріту духовку до 180. Все, готово.

Дивіться також:  Перловка в мультиварці, рецепт з фото


І ще один рецепт смачного, соковитого, м’якого м’яса – яловичина, запечена в рукаві в духовці з овочами. Готується воно дуже просто і одночасно разом з гарніром.
Готуємо м’ясо, солимо, натираємо улюбленими приправами і розчавленим часником. Приблизно протягом години даємо йому замаринуватися. А поки займаємося овочами. Поділяємо броколі на суцвіття, болгарський перець ріжемо на смужки шириною 2 см, а цукіні – на кільця товщиною 0,5 див. Грибочки шаткуємо тонкими слайсами. Зрозуміло, все має бути ретельно вимитий.
Тепер беремо рукав для запікання шарами і поміщаємо в нього овочі, солимо їх по смаку. Зверху них кладемо нашу яловичину. Герметично зав’язуємо рукав з обох боків і зверху робимо кілька дірочок, щоб через них виходив пар. Такі отвори можна зробити зубочисткою, але тільки зверху, щоб сік з м’яса не витікав. Запікаємо страву 40 хвилин при температурі 180. Коли м’ясо буде готове, виймаємо його і овочі з рукава і просто кладемо на деко. Овочі посипаємо дрібно натертим сиром і відправляємо назад в духовку хвилин на 5. У м’яса з’явиться хрустка скоринка, сир на овочах розплавиться і, таким чином, ми отримаємо обалденно смачна страва. Подавайте його гарячим.

 

Як запекти яловичину в духовці у фользі?

 

Велике родинне свято або просто, смачний обід, можна прикрасити величезним соковитим шматочком запеченої яловичини. М’ясо, яке приготували таким методом, буде наділене великим ароматом, ніжністю і корисними властивостями, ніж смажене. Запечена яловичина, нарізана на тонкі пластинки, може служити начинкою для бутербродів або добавкою до смачних салатів.
Скільки запікати яловичину в духовці у фользі? На час запікання може впливати температура, розмір шматочка і спосіб запікання. Середній час запікання при максимальній потужності духовки близько півгодини. Якщо температура нижча, тоді м’ясо буде запікатися трохи довше, близько 1 години.

Дивіться також:  Як приготувати м’ясну солянку збірну

Запекти яловичину у фользі в духовці рецепт

Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 6.

Склад продуктів для яловичини у фользі в духовці:

1. Яловичина – 1 кг
2. Картопля – 1 кг.
3. Гриби (печериці) – 500 р.
4. Жирні вершки – ½ скл.
5. Масло соняшнику.
6. Приправи.

Приготування яловичини у фользі в духовці

Яловичина нарізають порціонними шматочками у вигляді відбивних, відбивається, солиться, перчится і обсмажується на сковорідці з олією. У яловичини повинна з’явитися рум’яна кірочка.
Картопля нарізати на кружечки і обсмажується в тій же сковороді, де смажилося м’ясо. Гриби нарізати і обсмажуються. Потім вони заливаються вершками і тушкують до готовності. На фольгу викласти шматочок говядинки, на ньому розташовується картопля, а зверху йде шар грибів. Таким способом робиться кожна порція. Продукти приправляються улюбленими спеціями. Фольга загортається щільно, і м’ясо відправляється запікатися на 40 хвилин. Подавати можна порційно у фользі.

Яловичина, запечена в духовці у фользі шматком

Час приготування – півтори години.
Кількість порцій – 4.

Склад продуктів для яловичини, запеченої в духовці у фользі шматком:

1. М’якоть яловичини.
2. 1 цибулина.
3. 2 морквини.
4. Сіль.
5. Приправи для м’яса.
6. 1 пучок кропу, петрушки.
7. 4 зубч. часнику.

Приготування яловичини, запеченої в духовці у фользі шматком

Спочатку вимивається яловичина, обсушивается серветкою і очищається. Морквина очищається, вимивається, обсушивается і нарізати на невеликі брусочки. Цибуля очищається, вимивається і нарізається на півкільця. Часник обробляється на часточки, очищається, вимивається і нарізати на скибочки.
М’ясо надрізається в декількох місцях і нашпиговують часником та морквою. Яловичина приправляється, солиться, перчится і залишають на 10 хвилин для маринування.
У цей час деко застеляється фольгою. На неї викладається цибулю, кріп і петрушка. Зверху викладається яловичина, яка обкладається цибулею і зеленню. Фольга загортається, щоб сік, що залишився всередині. М’ясо запікається в духовці близько 40 хвилин. Готовність м’яса можна перевірити прозорість соку.
Готова яловичина нарізається скибочками і подається в гарячому вигляді або остуджується і подається з гарніром зі свіжих овочів.

Дивіться також:  Рецепт салату зі свіжої капусти та моркви