Яєчня в мультиварці – 8 рецептів приготування

«Розумна каструля» — універсальний пристрій, що дозволяє легко і швидко приготувати величезну кількість страв. Воно відмінно справляється і з найпростішими частуваннями начебто глазуньи. Готується яєчня в мультиварці всього за кілька хвилин. В процесі брудниться мінімум посуду.

Яєчня-глазунья в мультиварці

Інгредієнти: 2 середніх курячих яйця, 1 ст. ложка олії, суміш перчиком, кухонна сіль.

  • На першому етапі в чашу пристрою вливається масло. Коли продукт добре розігріється в режимі, призначеному для випічки, можна виливати поверх нього цілі курячі яйця. Вони присаливаются і перчатся за смаком.
  • Якщо в родині ніхто не любить цілий жовток, перш ніж виливати яйця в чашу, можна злегка збити їх віночком або будь-яким іншим пристосуванням. Правда, у такому випадку в мультиварці виявиться вже не яєчня.
  • Крім солі і перцю в блюдо додаються будь-які ароматні трави за смаком.
  • Подається гарячим з кетчупом.

    Як приготувати бовтанку?

    Інгредієнти: 3 шт. курячих яєць, 1 ст. ложка жирного молока, будь-які спеції, сіль, жир для змащування чаші (наприклад, 1 ч. л. вершкового масла).

  • Спочатку до яєць виливається холодне молоко. Ці складові добре перемішуються виделкою або вінчиком. У масу відразу додається кухонна сіль, вибрані спеції.
  • Вершкове масло розтоплюється в чаші «розумної каструлі». Зверху на нього виливається ароматна яєчно-молочна суміш.
  • У програмі «Смаження» готується 6-7 хвилин.
  • Щоб надати страві легкий вершковий присмак, можна присипати готову гарячу «бовтанку» тертим сиром. Якщо додати цей інгредієнт ще при перемішуванні компонентів, то він ущільнить консистенцію страви.

    Яєчня з помідорами

    Компоненти: 5 середніх яєць, 2 стиглих м’ясистих томату, ¼ ріпчатої цибулі, трохи рафінованої олії, сіль, суміш мелених перчиком.

  • Готується яєчня з помідорами елементарно і швидко. Томати роблять страву більш легким і соковитим. Нарізати їх можна довільно – як дрібними кубиками, так і товстими кружечками.
  • Цибуля подрібнюється середнім кубиком.
  • Спочатку підготовлені овочі обсмажуються на олії в чаші пристрою. Для цього програма смаження встановлюється на 12-15 хвилин. Кришку закривати не потрібно.
  • Яйця в цей час виливаються в окремий салатник, присаливаются, посипаються меленими кольоровими перцями і злегка збиваються. Можна за смаком використовувати будь-які ароматні трави.
  • Коли шматочки смажених овочів перевернуті на іншу сторону, поверх них виливається яєчна суміш.
  • Під закритою кришкою блюдо готується в тому ж режимі 3-4 хвилини.
  • Дивіться також:  Цвітна капуста в сухарях – 5 покрокових рецептів приготування в духовці на сковороді

    Готова гаряча яєчня посипається подрібненою зеленню.

    В мультиварці на пару

    Склад компонентів: 4 середніх курячих яйця, 4 ст. ложки нежирної сметани, невеликий шматочок вершкового масла, сіль, пучок солодкої паприки, пучок зелені.

  • Щоб приготувати яєчню на пару смачною, насамперед потрібно підготувати формочки. Будуть використовуватися мініатюрні силіконові ємності.
  • У кожну форму (змащену вершковим маслом) викладається по ложці сметани. Зверху розбивається по одному яєчка, кожне потрібно посолити, присипати паприкою і подрібненою зеленню.
  • В чашу «розумної каструлі» наливається вода. Формочки встановлюються на спеціальну сітку для приготування на пару.
  • Готується страва 8-9 хвилин у програмі «Варка на пару».

    Яєчня з твердим сиром

    Інгредієнти: 3 середніх курячих яйця, 70 г бекону, 50 г гострого твердого сиру, пара гілочок свіжої петрушки, сіль.

  • У пристрої виставляється програма «Випічка» на 20 хвилин. Першим ділом на дно чаші викладаються тонкі смужки бекону, які обсмажуються 5-6 хвилин.
  • Далі прямо на м’ясні скибочки розбиваються яйця. Потрібно постаратися залишити жовтки цілими. Тоді готове блюдо буде виглядати особливо апетитно.
  • Зверху ще сира яєчня присипається дрібно нарізаною петрушкою і тертим сиром. Кількість останнього регулюється за власним смаком. Продукти за смаком солятся.
  • Готується частування до відповідного звукового сигналу. Кришку при цьому закривати не потрібно.

    Рецепт «Сонце в хмарах»

    Інгредієнти: 2 столові яйця, 2 квадратних скибочки житнього або пшеничного хліба, суміш улюблених приправ, свіжа зелень кропу, дрібна сіль.

  • Яйця поділяються на складові. Білки з’єднуються з приправами і збиваються міксером до утворення стійкої піни.
  • Вийшла піна викладається на хліб. В середині шматочка робиться поглиблення, в яке виливаються жовтки.
  • Заготовки краще відразу формувати на дні промасленим чаші мультиварки.
  • Готується страва 8-9 хвилин у програмі, призначеної для випічки.
  • Дивіться також:  Рулет із курячого філе – 15 рецептів, як приготувати

    За пару хвилин до повної готовності частування посипається рубаним кропом.

    Яєчня в мультиварці «Квіти»

    Склад компонентів: 2 столові яйця, будь-які спеції, пара вершкових сосисок, оливкова олія, сіль.

  • Кожна сосиска акуратно розрізається уздовж. По її боках робляться мініатюрні поперечні надрізи. Далі сосиски згортаються у вигляді квіточок. Кінчики їх потрібно надійно скріпити за допомогою зубочисток.
  • Дно пристрою змащується оливковою олією. Поверх нього викладаються отримані м’ясні «квіти». Активується режим «Смаження».
  • У середину кожного отриманого «квіточки» ложкою викладається яєчний жовток, присаливается і посипається спеціями.
  • Готується страва у зазначеному режимі до затвердіння жовтків. При бажанні білки можна вилити поруч з «квітами».

    Варіант приготування з беконом

    Інгредієнти: 3 курячих яйця, 3-4 помідори сорту черрі, 80-90 г бекону, сіль, зелень за смаком. Як смачно посмажити яєчню в мультиварці з додаванням бекону, розповідається далі.

  • Спочатку (у програмі «Випічка») готуються тонкі смужки бекону. Смажити їх достатньо 5-6 хвилин.
  • Поверх м’яса розбиваються яйця. Треба приловчитися і зберегти жовтки цільними.
  • Поряд з яйцями розкладаються помідори, розрізані навпіл. Продукти солятся за смаком. Зверху можна також висипати дрібно нарізану зелень.
  • Готується страва ще 3-4 хвилини.