Яєчня з сиром – 8 рецептів

Важко назвати більш популярне блюдо, ніж яєчня. Воно має безліч плюсів: виходить смачним навіть у недосвідчених кулінарів, готується моментально, коштує недорого. Щоб урізноманітнити звичне частування, варто приготувати яєчню з сиром.

Простий і смачний рецепт яєчні з сиром

Досить доповнити блюдо чашкою ароматної кави і парою тостів, щоб отримати повноцінний поживний сніданок. Воно готується з: 4 добірних яєць, щіпки солі, 60 г будь-якого твердого сиру, щіпки суміші перців, шматочки вершкового масла.

  • Сир натирається на тертці з малими отворами.
  • У сковорідці розтоплюється вершкове масло, і туди розбиваються яйця. При бажанні їх можна перемішати прямо на вогні.
  • Коли яєчня буде практично готової потрібно посолити і посипати сумішшю мелених перців.
  • Зверху на блюдо висипається тертий сир, сковорідка накривається кришкою.
  • Коли сирна крихта повністю розплавиться, можна знімати частування з плити і подавати до столу.
  • Доповнити блюдо можна свіжою зеленню.

    З додаванням помідорів

    Ще більш смачною і соковитою яєчня вийде, якщо, крім сиру, додати томати. Для приготування вказаної страви будуть використовуватися наступні інгредієнти: 3 великих курячих яйця, 2 стиглих соковитих томатів, дрібна сіль за смаком, 110 г гострого твердого сиру, ароматні трави. Як правильно готується яєчня з помідорами і сиром, описано далі.

  • Першим ділом потрібно зайнятися томатами. Овочі миють і нарізають напівкруглими скибочками. Товщина їх не повинна вийти більше 5-7 мм. Очистити помідори від шкірки не обов’язково.
  • На добре розігрітому на сковороді неароматном олії на великому вогні обсмажуються шматочки томатів до тих пір, поки не змінять колір.
  • Зверху на овочі розбиваються яйця. Намагатися не розірвати оболонки жовтків. Інгредієнти солятся і посипаються обраними приправами.
  • Коли яєчня буде практично готова, можна посипати її тертим сиром.
  • Буквально через 1-2 хвилини під кришкою частування можна знімати з плити і розкладати по тарілках.
  • Дивіться також:  Безе (меренга) – 8 рецептів, як приготувати французький десерт в домашніх умовах

    Красиво подати страву на листку салату.

    З ковбасою і сиром

    Якщо в будинку є чоловіки, то яєчня без м’ясних компонентів навряд чи доведеться їм до смаку. У такому випадку варто приготувати її не тільки з сиром (85 г), але також і з копченою ковбасою (170 г). Крім того, буде використовуватися: 3 великих курячих яйця, сіль, пара гілочок петрушки. Готується яєчня з ковбасою і сиром не тільки просто, але і дуже швидко.

  • Ковбаска ріжеться мініатюрними шматочками, які потрібно гарненько з двох боків обсмажити на соняшниковій олії. Досить 2-3 хвилин.
  • У сковороду на ковбасу по черзі виливаються всі яйця. Маса солиться. За смаком її можна присипати будь-якими приправами.
  • Сир натирається на середній тертці, а зелень дрібно рубається.
  • За пару хвилин до готовності яйця посипаються сиром і петрушкою.
  • Коли білок повністю схопитися, можна подавати страву до столу.
  • Замість копченої ковбаси допускається використовувати варену продукт, або зовсім гострі сосиски.

    З плавленим сиром

    Не тільки твердий, але і плавлений сир актуально використовувати для приготування смачної яєчні. Крім 1 великого сирка, потрібно підготувати: 3 великих добірних яйця, сіль, пахучі трави.

  • В окремому посуді всі яйця збиваються з сіллю і приправами до однорідності і появи невеликої кількості бульбашок на поверхні.
  • Жирний плавлений сирок натирається на тертці і відразу додається в яєчну масу. Краще використовувати продукт типу «Дружба».
  • Після перемішування маса виливається в промаслений сковороду.
  • Залишилося смажити яєчню до готовності.
  • Подається страва з кетчупом.

    Як приготувати з беконом?

    Бекон чудово поєднується з яйцями і сиром. Разом ці продукти утворюють смачний тандем. Крім 180 г бекону, потрібно підготувати наступні інгредієнти: 4 курячі яйця великого розміру, 70 г консервованого зеленого горошку, велика ложка вершкового масла і така ж кількість мелених сухарів, сіль.

    Дивіться також:  Сухарики з часником в духовці – 4 рецепта приготування

  • Першим ділом бекон нарізати тонкими смужками і обсмажується на промасленим сковорідці до апетитної скоринки.
  • Далі скибочки викладаються у форму для запікання, змащену вершковим маслом і присипану сухарями.
  • Зверху розбиваються яйця, висипається горошок. Маса солиться. За смаком можна додати будь-які спеції.
  • Останнім шаром стане тертий твердий сир.
  • Форма відправляється в гарячу духовку на 15-17 хвилин.
  • Готове блюдо подається до столу відразу. Така яєчня після остигання стане несмачною.

    Яєчня-бовтанка з сиром

    Така бовтанка з смачним якісним сиром може по праву вважатися королівським сніданком. Вона готується з наступних продуктів: 3 великих яйця, 70 мл жирного молока, шматочок вершкового масла, сіль, 120 г твердого сиру.

  • На сковорідці розтоплюється вершкове масло.
  • У гарячу промаслений ємність виливаються яйця, збиті з сіллю і молоком.
  • Частування смажиться до готовності на середньому вогні при постійному помішуванні.
  • Коли яйця стануть золотистими і трохи застигнуть, можна посипати їх тертим сиром.
  • Після чергового перемішування блюдо залишається на вогні ще 1-2 хвилини.
  • Смачно подавати з будь-яким часниковим соусом.

    Швидкий рецепт для мікрохвильової печі

    Часом трапляється, що в розпорядженні господині залишається лише мікрохвильовка, а всю сім’ю потрібно нагодувати ситним смачним сніданком. Піч відмінно підійде для приготування яєчні з сиром. З продуктів буде використовуватися: 2 великих яйця, 2 невеликих скибочки твердого сиру, 2 мал. ложки вершкового масла, сіль.

  • Для приготування потрібно використовувати спеціальний посуд, яка підходить для мікрохвильової печі.
  • Ємність щедро змащують розтопленим маслом.
  • На неї виливаються розбиті яйця. Продукти присаливаются. За смаком можна посипати їх ароматними травами або будь-якими обраними спеціями.
  • Посуд відправляється в мікрохвильовку на 2,5 хвилини при максимальній потужності.
  • Готову страву посипається тертим сиром. Залишилося витримати його в мікрохвильовій печі ще близько хвилини.
  • Як тільки сир розплавиться, можна подавати частування до столу.
  • Дивіться також:  Рибні тефтелі – 6 дуже смачних рецептів

    Прикрашається яєчня половинками помідорів сорту черрі.

    З сиром, помідорами та цибулею

    Ріпчасту цибулю додасть нотку пікантності. При бажанні його можна попередньо замаринувати на 7-10 хвилин у суміші води і столового оцту. З продуктів береться: 2 добірних яйця, велика біла цибулина, 2 соковитих стиглих томатів, щіпка гранульованого часнику, сіль, 40 г твердого сиру.

  • Цибуля очищається і нарізане тонкими півкільцями. Продукт потрібно обсмажувати на будь-якому маслі або жирі 2-3 хвилини, періодично помішуючи.
  • У глибоку чашу розбиваються яйця. Вони солятся і посипаються гранульованим часником.
  • До цибулі додаються нарізані невеликими шматочками томати. Можна попередньо очистити їх від шкірки. Через пару хвилин обсмажування на сковороду виливаються яйця.
  • Під кришкою готується на середньому вогні 5-6 хвилин.
  • Готову страву посипається тертим сиром і залишається на плиті, закривши кришкою, поки не розплавиться.
  • Гранульований часник можна замінити свіжим овочем, дрібно порубавши його ножем.