Імбир маринований – 5 рецептів з імбиром в домашніх умовах

Багато хто з нас звикли брати маринований імбир в якості доповнення до японським роллам.

Але чи знаєте ви, яким він є відмінним може стати інгредієнтом для інших закусок? Крім того, приготувати імбир у себе вдома не складе ніякої праці.

Як зробити маринований імбир в домашніх умовах?

На даний момент існує декілька найбільш поширених способів маринування імбиру, не виходячи з дому.

Простий рецепт з оцтом

Замаринувати імбир з оцтом досить просто. Однак він не придбає той самий рожевий колір. Якщо вас не особливо хвилюють зовнішні властивості закуски, то можна скористатися цим рецептом.

Що знадобиться:

  • імбир – 400 г;
  • столовий оцет – 2 ст. ложки;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • цукор – 2 ст. ложки.

Корінь нарізається тонкими пластинками і відразу ж укладається в простерилизованную банку. Закип’ятіть півлітра води, додавши туди трохи солі. Отриманою рідиною залийте імбир на 5 хвилин. Ще півлітра кип’ятиться вже разом з цукром. Злийте солону воду і замість неї залийте імбир солодкою. Залиште його в такому вигляді до повного охолодження.

Коли розсіл повністю охолоне, покладіть туди оцет. Закупорьте банку, приберіть його в холодильник і на наступний день закуска вже буде повністю готова.

Маринуємо в рисовому оцті

Імбир маринований з рисовим оцтом – це традиційний японський рецепт. Саме за нього готується добавка, яка, як правило, подається з ролами і суші.

Що знадобиться:

  • імбир – 300 г;
  • рисовий оцет – 80 мл;
  • цукор –½ склянки;
  • сіль – 3 ч. ложки.

Промийте імбир і очистіть від шкірки. Наріжте його тонкими скибочками, залийте окропом з сіллю, і проваріть 3-5 хвилин. Після цього злийте рідину, дайте імбиру охолонути. Рисовий оцет змішується з сіллю і цукром і отриманий розсіл необхідно закип’ятити. Після цього маринадом заливається імбир. Дайте йому охолонути і відправте на добу в холодильник.

Імбир маринований в лимонному соці

Ще один простий рецепт маринування імбиру з використанням мінімуму інгредієнтів.

Що знадобиться:

  • імбир;
  • розведений оцет;
  • лім. сік;
  • сіль – ½ ч. ложки;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • буряк – 1 невеликий шматочок.

Промийте імбир, очистіть і наріжте тонкими скибочками. Покладіть до нього маленький шматочок буряка для надання рожевого кольору. Приготуйте розсіл з оцту, лимонного соку і цукру з сіллю. Залийте отриманим маринадом імбир і залиште на деякий час, а потім приберіть в холодильник. Компонент буде готовий приблизно через дві доби.