Імбир маринований – 5 рецептів з імбиром в домашніх умовах

Багато хто з нас звикли брати маринований імбир в якості доповнення до японським роллам.

Але чи знаєте ви, яким він є відмінним може стати інгредієнтом для інших закусок? Крім того, приготувати імбир у себе вдома не складе ніякої праці.

Як зробити маринований імбир в домашніх умовах?

На даний момент існує декілька найбільш поширених способів маринування імбиру, не виходячи з дому.

Простий рецепт з оцтом

Замаринувати імбир з оцтом досить просто. Однак він не придбає той самий рожевий колір. Якщо вас не особливо хвилюють зовнішні властивості закуски, то можна скористатися цим рецептом.

Що знадобиться:

  • імбир – 400 г;
  • столовий оцет – 2 ст. ложки;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • цукор – 2 ст. ложки.

Корінь нарізається тонкими пластинками і відразу ж укладається в простерилизованную банку. Закип’ятіть півлітра води, додавши туди трохи солі. Отриманою рідиною залийте імбир на 5 хвилин. Ще півлітра кип’ятиться вже разом з цукром. Злийте солону воду і замість неї залийте імбир солодкою. Залиште його в такому вигляді до повного охолодження.

Коли розсіл повністю охолоне, покладіть туди оцет. Закупорьте банку, приберіть його в холодильник і на наступний день закуска вже буде повністю готова.

Маринуємо в рисовому оцті

Імбир маринований з рисовим оцтом – це традиційний японський рецепт. Саме за нього готується добавка, яка, як правило, подається з ролами і суші.

Що знадобиться:

  • імбир – 300 г;
  • рисовий оцет – 80 мл;
  • цукор –½ склянки;
  • сіль – 3 ч. ложки.

Промийте імбир і очистіть від шкірки. Наріжте його тонкими скибочками, залийте окропом з сіллю, і проваріть 3-5 хвилин. Після цього злийте рідину, дайте імбиру охолонути. Рисовий оцет змішується з сіллю і цукром і отриманий розсіл необхідно закип’ятити. Після цього маринадом заливається імбир. Дайте йому охолонути і відправте на добу в холодильник.

Імбир маринований в лимонному соці

Ще один простий рецепт маринування імбиру з використанням мінімуму інгредієнтів.

Що знадобиться:

  • імбир;
  • розведений оцет;
  • лім. сік;
  • сіль – ½ ч. ложки;
  • цукор – 1 ч. ложка;
  • буряк – 1 невеликий шматочок.
Дивіться також:  Манти по узбецьки — 6 рецептів правильного приготування

Промийте імбир, очистіть і наріжте тонкими скибочками. Покладіть до нього маленький шматочок буряка для надання рожевого кольору. Приготуйте розсіл з оцту, лимонного соку і цукру з сіллю. Залийте отриманим маринадом імбир і залиште на деякий час, а потім приберіть в холодильник. Компонент буде готовий приблизно через дві доби.

Рецепти страв з маринованим імбиром

З імбиром можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Обов’язково спробуйте!

Простий салат з капустою і маринованим імбиром

Найлегший спосіб приготувати закуску з імбиром. Більш того, цей салат буде дуже корисний і підійде для тих, хто дотримується здорового харчування.

Що знадобиться:

  • капуста – вилок;
  • імбир – 40 г;
  • яблуко – 1 шт.;
  • зелень;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • спеції;
  • раст. масло.

В першу чергу нашаткуйте капусту. Трохи посоліть її і потисніть руками, щоб вона випустила сік. Яблука поріжте тонкою соломкою і рясно збризніть їх лимонним соком. Дрібно наріжте зелень. Відмінно підійде для цієї мети кінза кріп.

Якщо імбир для приготування закуски вийшов занадто пряним, то можна обдати його окропом і нарізати дрібними шматочками. Мед змішується з рослинним маслом. Всі інгредієнти викладаються в салатницю і заправляються. Перед подачею до столу страву можна додатково прикрасити зеленню.

З тунцем

Більш ситний варіант приготування салату з консервованим імбиром.

Що знадобиться:

  • тунець – 50 г;
  • консервована квасоля – 2 ст. ложки;
  • імбир – 40 г;
  • салат-латук;
  • раст. масло – 1 ст. ложка;
  • спеції.

Латук ретельно промийте від зайвої бруду і порвіть його вручну. Злегка подрібніть маринований імбир і пам’ятайте виделкою рибу. Змішайте всі інгредієнти в миску і додайте до них консервовану квасолю. В кінці салат заправляється спеціями та олією. Як ви можете помітити, приготування не викличе особливих труднощів навіть у дилетанта в кулінарії. Замість тунця можна використовувати м’ясо, тоді у вас вийде салат з маринованим імбиром і куркою.

Дивіться також:  Гарбузова каша – 8 рецептів приготування

Курка, запечена з маринованим імбиром

Що знадобиться:

  • куряча тушка – 500 г;
  • маринований імбир – 100 г;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • сіль – 300 г (для запікання);
  • перець;
  • приправи для курки.

Дрібно наріжте зелену цибулю і перемішайте з імбиром. Промийте курку прохолодною водою, а потім просушіть, промокнувши її паперовим рушником або серветкою. Добре обваляйте її в приправах для запікання зовні і також промажте її зсередини. Стягніть її харчовою плівкою і залиште на пару годин при стандартній температурі трохи промаринуватися.

Рівномірно висипте на деко або форму для запікання сіль і частину невикористаних спецій для обробки курки. Приберіть з неї надлишки приправ, щоб цибулю з імбиром не підгоряли під час випікання. Покладете тушку на деко і ниткою стягніть разом її ніжки. Випікайте при температурі 180 і час від часу поливайте виділяється соком для додання шкірі гарного рум’янцю. Готовність можна перевірити, проткнув ніжку зубочисткою: якщо вийшла безбарвна рідина, значить, курка готова.

Салат з ананасом

Що знадобиться:

  • консервовані ананаси – 1 банка;
  • помідори – 2 шт.;
  • маринований імбир – 60 г;
  • салат-латук;
  • апельсин – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • вершки – ½ склянки.

Наріжте як вам зручно консервовані ананаси, апельсин, маринований імбир і помідори. Добре перемішайте інгредієнти в салатниці і дайте їм настоятися в холодильнику близько години. Салат випустить сік і буде ще смачніше.

Щоб приготувати заправку, змішавши сік з одного лимона і вершків. Викладіть на блюдо, в якому салат буде подаватися до столу, латук і покладіть туди, через годину, суміш, відправлену маринуватися в холодильник. Безпосередньо перед подачею полийте салат з імбиром зверху соусом і прикрасьте зеленню.

Тушкована яловичина з маринованим імбиром

Даний рецепт по достоїнству оцінять справжні гурмани і любителі пікантних страв.

Що знадобиться:

  • яловичина – 0,6 кг;
  • маринований імбир – 60 г;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • соєвий соус – 5 ст. ложок;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • спеції.
Дивіться також:  М’ясо в духовці – 25 рецептів приготування в домашніх умовах

Промийте яловичину, підсушіть її паперовим рушником або серветкою і наріжте невеликими шматочками. Дрібно наріжте цибулю. Обсмажте на сковороді разом з яловичиною. Потім покладіть туди маринований імбир, налийте соєвий соус і пів склянки води. Додайте спеції, і тушкуйте суміш протягом 20-25 хвилин.

Після того, як м’ясо буде повністю готовий, зніміть сковороду з плити і дайте настоятися 10 хвилин. Готову страву можна подавати з гарніром у вигляді картопляного пюре, макаронів або рису. Тушкована яловичина з імбиром і соєвим соусом не викличе у вас ніяких труднощів у приготуванні.

Чим корисний маринований імбир?

Ведеться безліч суперечок про те, в чому полягає користь маринованого імбиру і його можливу шкоду. Безумовно, перше властивість, яку необхідно відзначити – це запах. Японці вважають, що маринований імбир здатний надавати витривалість, знизити нервове напруження і посилити нюх.

Імбир – це джерело вітамінів. Він включає в себе безліч амінокислот, і навіть містить «гормон щастя», покращуючи настрій. Крім того, багатьом відомо про те, як імбир здатний впливати на людський організм під час застуди та надавати профілактичну дію щодо захворювань. В їх число входять недуги, пов’язані з травним трактом, печінкою і морською хворобою.

Мало кому відомо, що маринований і свіжий імбир – це сильний афродизіак. Японці нерідко користуються цим засобом, коли у них з’являються проблеми щодо сексуальної дисфункції. Також імбир визнано, уповільнити старіння і зношування людського організму.

Жінки віддають перевагу імбиру в плані його впливу на зниження ваги та очищення організму. Проте краще не захоплюватися, адже у чудодійного кореня також є і протипоказання.

До їх числа відносяться наступні фактори:

  • захворювання шлунково-кишкового тракту, в число яких входить виразка і гастрит;
  • вагітність;
  • грудне вигодовування.

Тому, як можна помітити, часто вживати імбир в їжу, можна і потрібно, але виявляйте при цьому граничну обережність, щоб не посилити вже наявні проблеми.