Індичка в духовці – 12 рецептів запікання

Приготувавши індичку в духовці, господиня зможе пригостити всю сім’ю не тільки смачним, але і дієтичним обідом. М’ясо індички можна вводити в раціон навіть самих маленьких членів сім’ї. Якщо немає потреби стежити за калоріями, допускається поєднувати птицю з картоплею, молочними соусами, сиром.

Індичка, запечена в духовці цілком


Інгредієнти:

• тушка птиці на 3 кіло;
• 3 десертні ложки олії оливи;
• 5 десертних ложок класичного соєвого соусу;
• сіль і спеції (обов’язково – кілька гілочок розмарину);
• свіжий часник за смаком;
• 1 лимон.

Приготування:

1. Тушку птиці промити з усіх боків. При необхідності обробити пальником. Вилучити нутрощі. Обмазати маслом.
2. Часник почистити, розчавити. З’єднати з соусом і спеціями. Суміш посолити.
3. Натерти отриманою кашкою підготовлену тушку індички. В процесі інтенсивно втирати інгредієнти в м’ясо руками.
4. Цитрус промити, обшпарити окропом. Вкласти в черевце птиці разом з парою гілочок ароматного розмарину. Ще кілька покласти зверху тушки.
5. Прибрати індичку в рукав для запікання. Зав’язати конструкцію. Залишити птицю маринуватися в прохолоді мінімум на 1,5 години.
6. Укласти у форму в рукаві. Готувати цілком 1,5 години при 190°.
Полити індичку, запечену в духовці, що виділився в процесі соком і подати до обіду.