Індичка у вершковому соусі – 8 рецептів приготування в мультиварці, в духовці на сковороді

Дієтична і багата поживними елементами індичатина завдяки додаванню вершків стає ніжною і соковитою. Індичка у вершковому соусі – смачне, корисне і дуже проста у виконанні блюдо.

Індичка у вершковому соусі на сковороді

Вершковий соус – чудове доповнення до будь-яких страв, включаючи м’ясо індички.

Для виконання рецепта знадобиться:

  • 1 кг філе;
  • 250 мл вершків;
  • трохи солі;
  • стопка соняшникової олії;
  • спеції.

Спосіб приготування:

  • Індичатина промивається, обсушивается і нарізати брусками, які маринуються в спеціях близько 20 хвилин.
  • На сковороду з розігрітим маслом викладаються філейні шматочки і заливаються вершками після зарум’янювання.
  • Тушкується індичка близько чверті години під кришкою.

З грибами в мультиварці

Ароматна індичка в мультиварці готується швидко з:

  • 400 г білого м’яса;
  • 200 г грибів;
  • ½ Лимона;
  • 2 часникових зубчиків;
  • 2 цибулин-шалот;
  • склянки вершків;
  • шматочки сиру;
  • стопки оливкової олії;
  • сушеного чебрецю, перцю і солі.

Готуємо послідовно, виконуючи наступні дії:

  • З промитого і підсушеного філе готуються скибочки, які збризкують соком свіжого лимона.
  • Часник подрібнюється ножем, цибуля ріжеться шматочками, а гриби діляться навпіл.
  • У режимі «Смаження» обсмажуються шматочки індички.
  • Через 15 хвилин до них додаються гриби, цибулю і часник.
  • Всі присипається сіллю, приправами і обсмажується ще 10 хвилин.
  • Мультиварка переводиться в режим «Гасіння», на якому страва готується з вершками 35 хвилин.
  • Сир натирається.
  • Останні 10 хвилин в мультиварку відправляється сирна стружка.