Желе з сметани – 7 рецептів приготування

Щоб потішити родину солодким десертом, можна зробити чудове ласощі – сметанне желе. Це легке й красиве блюдо готується досить швидко із звичайних і доступних продуктів, які завжди є у продажу. На відміну від магазинних аналогів, домашнє желе зі сметани містить натуральні компоненти, тому виходить не тільки смачним, але і дуже корисним.

Класичне желе зі сметани та желатину

Десерт зі сметани, приготований за класичним рецептом, має приємний вершковий смак і виливає апетитний аромат ванілі.

Їм можна насолодитися під час чаювання або використовувати як начинку для тістечок, булочок, тортів.

Необхідні інгредієнти:

  • сметана – 0,4 кг;
  • цукор-пісок – 0,1 кг;
  • вода (кип’ячена) – 80 мл;
  • ванілін – 5 грам;
  • желатин – 28 грам.

Готуємо:

  • Желатин покласти в миску, залити прохолодною водою і почекати, щоб він розпух (40-50 хвилин). Після цього поставити суміш на маленький вогонь і прогріти до розчинення згущувача.
  • Цукор з’єднати зі сметаною, потім насипати ваніль і ретельно розтерти все компоненти міксером.
  • Тепер необхідно налити желатинову масу в сметанний крем. Робити це потрібно акуратно, постійно помішуючи суміш.
  • Отриману суміш вилити у форму і відправити застигати в холодне приміщення на чотири години.

Перед подачею рекомендується прикрасити желе зі сметани стиглими ягодами, горіхами або шоколадною стружкою. Таке частування добре поєднується зі свіжою випічкою та морозивом.

З додаванням сиру

Повітряне ласощі з сиру і сметани – відмінний варіант для корисного сніданку перед трудовим або навчальним днем. Тут краще використовувати сирну масу м’якої консистенції, тому великий продукт слід пропустити через сито.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 0,2 літра;
  • сметана – 0,25 кг;
  • пудра з цукру – 125 грам;
  • сир – 0,3 кг;
  • один пакетик ванілі;
  • желатин – 12 грам.

Готуємо:

  • З’єднати молоко з загусником і залишити на сорок хвилин.
  • Змішати сметану і сир, потім додати ванілін, і насипати цукор.
  • Тепер для додання десерту пишноти необхідно інтенсивно збити отриману масу.
  • Молочно-желатиновий розчин нагріти, потім перемішати, поки він не стане однорідним.
  • Після чого рівномірно розподіляючи, влити желатинову суміш в крем зі сметани та сиру.
  • Розлити желе з невеликим форм і помістити в холодну кімнату.
Дивіться також:  Пиріг на кефірі в мультиварці – 8 смачних рецептів

Готову страву вийняти з формочок і покласти на тарілки. Кожну порцію бажано прикрасити м’ятними листочками і шматочками ананаса.

Як зробити з какао

Желе з сметани і какао виглядає дуже привабливо і володіє насиченим смаком з відтінком гіркого шоколаду. Чудовий десерт підійде для вечірнього чаювання в колі друзів і буде ефектно виглядати на столі під час сімейного торжества.

Необхідні інгредієнти:

  • сметана (15%) – 0,8 кг;
  • какао – 45 грам;
  • подрібнений цукор – 0,2 кг;
  • шматочок вершкового масла;
  • желатин (швидкорозчинний) – 30 грам;
  • вода – 80 мл

Готуємо:

  • Цукор змішати з какао, потім додати теплої води і розмішати.
  • Далі налити в жароміцну ємність, поставити на плиту, закип’ятити і варити на маленькому вогні близько двох хвилин.
  • Після цього закинути в гарячу суміш масло і поставити остигати.
  • Засипати желатин на десять хвилин у воду для розм’якшення. Потім трохи підігріти його на плиті і постійно помішуючи, домогтися остаточного розчинення.
  • Зварене какао з’єднати зі сметаною і активно збовтати з допомогою міксера. Після чого влити загусник і розмішати.
  • Наповнити заготівлею красиві фужери або вазочки. Потім відправити їх на кілька годин у холодильник.

Коли десерт трохи затвердіє, рекомендується посипати його подрібненим шоколадом білого кольору. Готове желе зі сметани і какао слід подавати холодним з запашним чаєм або чорною кавою.

Сметанне желе з фруктами

Незвичайно смачний і чудовий десерт, який можна зробити у красивих келихах і запропонувати гостям під час банкету. Для його приготування підійдуть тверді фрукти, нежирна сметана і пружні ягоди, здатні довго зберігати свою форму.

Необхідні інгредієнти:

  • цукор (дрібний) – 0,25 кг;
  • желатин (порошковий) – 23 грама;
  • сметана (15%) – 0,6 кг;
  • ягоди – 0,3 кг;
  • молоко – 110 мл;
  • фрукти (будь-які) – 0,45 кг
Дивіться також:  Лінива вівсянка – 8 рецептів швидкого і корисного приготування

Готуємо:

  • Загусник з’єднати з теплим молоком і почекати чверть години, поки він розбухне.
  • Цукор ретельно розтерти зі сметаною. Якщо в подальшому будуть використовуватися дуже солодкі плоди, то кількість цукру треба трохи скоротити.
  • Влити розтоплений желатин в збиту сметану і розмішати. Після чого надіслати суміш у холодильник на вісім-десять хвилин.
  • Фрукти і ягоди вимити проточною водою, промокнути серветкою і порізати бажаними часточками.
  • Желе з сметани з желатином дістати з холодильника і змішати з нарізаними плодами.
  • Частування покласти у формочки, відправити на холод і почекати, коли воно застигне.

Перед вживанням бажано декорувати ласощі різнобарвною кондитерської крихтою і маленькими цукерками. При бажанні з сметани і фруктів можна створити чудовий торт, затока солодку масу в об’ємну, силіконову форму.

Рецепт з бананами

Сметанне желе з додаванням бананів виходить ніжним, пишним і дуже апетитним. Таке блюдо напевно сподобається дітям і обов’язково припаде до смаку ласунам постарше.

Необхідні інгредієнти:

  • желатин – 3 пакетика;
  • банку згущеного молока;
  • два банана;
  • сметана – 0,4 кг;
  • молочний шоколад – 5 шматочків.

Готуємо:

  • Загусник засипати у воду на п’ятнадцять хвилин і дати йому розм’якнути. Потім підігріти розчин в мікрохвильовці і перемішати, щоб він став однорідним.
  • Влити згущене молоко, сметану і гарненько збити віночком або міксером.
  • Банани очистити від шкірки, порізати на шматочки і перетворити на пюре. Потім викласти його в сметанную масу і перемішати.
  • Тепер потрібно з’єднати суміш з бананів і сметани з желатином і розлити по формах або келихах.

Коли частування буде готове, слід посипати його подрібненої шоколадкою і запропонувати спробувати. Бананове желе прекрасно гармонує з будь-якими кондитерськими виробами.

Горіховий варіант десерту

Поживна страва зі сметани, сухофруктів і горіхів зможе зробити будь-яка господиня, а отриманий результат обов’язково порадує своїм чудовим ароматом і привабливим виглядом. Блюдо буде особливо смачним при використанні кураги, домашньої сметани і волоських горішків.

Дивіться також:  Торт з кіндерів – 7 рецептів приготування своїми руками

Необхідні інгредієнти:

  • сметана – 0,43 кг;
  • желатиновий порошок – 28 грам;
  • курага – 0,3 кг;
  • цукровий пісок – 120 грам;
  • горіхи волоські – 12 шт.

Готуємо:

  • Сухофрукти промити теплою водою, потім кожну часточку розрізати навпіл.
  • Розколоти горішки, вийняти ядра і трохи поламати їх.
  • Желатин засипати в чашку і залити киплячою водою, після чого почекати 3-4 хвилини, розмішати до остаточного розчинення, потім остудити.
  • Збити сметану разом з цукром до утворення легкої піни і додати в неї желатиновий розчин.
  • Розкласти курагу з фігурним формах, зверху присипати горіхами. Потім залити розтерту з цукром сметану і поставити в холодне місце.

Коли желе придбає пружність, рекомендується прикрасити його кокосовою стружкою і подати до столу. Вживати солодке страву бажано з улюбленими напоями.

Желе з сметани шарами – «Зебра»

Цей десерт виглядає досить оригінально, так як складається з шоколадних і вершкових прошарків. Готується він зовсім не складно і, якщо дотримуватися рецептуру, можна отримати шикарне блюдо, підходяще для буднів і свят.

Необхідні інгредієнти:

  • какао-порошок – 75 г;
  • вода – 220 мл;
  • сметана (25%) – 0,55 кг;
  • желатин – 22 грами;
  • один пакетик ванілі;
  • цукор – 180 грам.

Готуємо:

  • Опустити загусник в крижану воду і залишити набухати.
  • Засипати в сметану ваніль, цукор і інтенсивно розмішати, щоб солодкі піщинки повністю розчинилися.
  • Потім додати загусник і знову перемішати.
  • Масу зі сметани і желатину розділити на дві частини, а потім насипати в одну з них какао.
  • Взяти скляний фужер і налити в нього по черзі біле, потім коричневе желе. Використовувати заливку обох кольорів потрібно в рівних кількостях – по 40 грам.
  • Таким же чином слід наповнити всі приготовані формочки, потім десерт потрібно охолодити.

Якщо все робити правильно, в результаті повинен вийти смугастий малюнок, який після застигання продукту буде виглядати досить цікаво. Подавати желе «Зебра» можна в поєднанні з іншими ласощами і фруктовим соком. Приємного апетиту!