Жульєн в тарталетках з грибами і куркою – 6 рецептів

Жульєн в тарталетках з грибами і куркою по праву вважається делікатесної закускою. За незвичайне поєднання і ситість її з’їдають першою на святкових застіллях. А ще її дуже зручно брати з собою на пікніки, міні-жульенчики добрі навіть в холодному вигляді. Розповімо секрети приготування такої закуски.

Як приготувати тарталетки в домашніх умовах

Сьогодні легко купити готові тарталетки, але куди смачніше виходять домашні. Всього-то й треба: навчитися готувати пісочне тісто і запекти його у спеціальних формочках.

Придбайте паперові «кошики» для кексів потрібного розміру. Можна використовувати силіконові форми для мафінів або інший невеликий випічки.

Нам потрібні:

  • пачка вершкового масла або хорошого маргарину;
  • борошно – на-віч (скільки візьме» масло, але не менше 250 м);
  • 1 яйце;
  • сіль, цукор за смаком;
  • рослинне масло, щоб змастити формочки.

Першим ділом замісимо тісто.

  • Для цього змішаємо масло з борошном і яйцем, вымесим тугий пластичний колобок.
  • Приберемо тісто в холодильник на 20 хвилин.
  • Тим часом змастимо формочки прозорим шаром рослинного масла.
  • Виймаємо тісто і ліпимо з нього тонкі коржі, які важливо розкачати до 1 см, не товщі.
  • Укладемо коржі в формочки, піднімаючи їм невеликі бортики. В принципі, розмір бортиків можна регулювати на свій смак. Але оптимальним вважається 1 – 1,2 див.
  • Випікаємо тарталетки до золотистого кольору.

Маленький секрет – тарталетки ніколи не «спучаться» у вигляді капелюха, якщо покласти на їх дно трохи квасолі або гороху. Під вагою бобових заготовки залишаться плоскими і акуратними.