Журавлина, протерта з цукром – 6 смачних рецептів приготування

Журавлина, протерта з цукром, така ж корисна, як і соковиті ягоди. У ній багато вітамінів, її приготування не така клопітка захід, як заготівля варення, а ще це прекрасний наповнення для пирогів, та млинців, база для морсів і компотів.

Журавлина, протерта з цукром без варіння

Відсутність термообробки робить це ласощі особливо корисним, оскільки в ньому зберігається максимум корисних речовин. Також в процесі готування краще уникати контакту ягідного пюре з металевим посудом та приладдям.

Краще розминати ягоди в скляній або емальованій ємності дерев’яної картофелемялкой.

Пропорції продуктів:

  • 1000 г журавлини;
  • 1500 – 2000 г цукру.

Кроки приготування:

  • Ягоди перебрати, помити і обсушити, розсипавши їх в один шар на бавовняному рушник.
  • Підготовлену журавлину зсипати в посудину відповідного літражу і розім’яти в однорідне пюре. Далі буквально по одній склянці засипати цукор і старанно перемішайте, щоб кожна порція підсолоджувача максимально розчинилася.
  • Після того, як весь цукор стане єдиним цілим з ягодами, дати заготівлі постояти в прохолодному місці приблизно шість – сім годин і можна ласувати вітамінним десертом.