Кабачки в духовці -11 рецептів швидких і смачних

Кабачок – недорогий низькокалорійний овоч, який є основним інгредієнтом багатьох страв. Складно вибрати кращі рецепти: швидко і смачно кабачки в духовці можна приготувати з різним соусом і начинками. По самому простому рецепту кабачки нарізають кільцями і запікають у духовці, а потім подають на стіл з улюбленим соусом. Але є і більш складні, розраховані на справжніх цінителів смаку.

Кабачки, запечені в духовці – швидкий і смачний рецепт

На 1 кг основних овочів знадобляться наступні продукти:

  • по 2 ст. л. майонезу (можна замінити не сильно густою сметаною) і кетчупу;
  • часник – пара зубчиків;
  • ложка будь-якого масла;
  • сіль.

Приготування:

  • Готуємо кабачки: добре промиваємо, очищаємо від шкірки, ріжемо кружальцями і солимо.
  • Промазуємо маслом форму.
  • Розкладаємо на ній посолені кружечки.
  • Змішуємо майонез і кетчуп.
  • Отриманим соусом промазуємо верх гуртків.
  • Випікаємо третину години в добре прогрітій духовці.
  • У загальній складності на приготування страви піде близько півгодини.