Кабачки в духовці | Рецепти з фото

Скільки страв з кабачка ви знаєте? Два? Три? Максимум п’ять, не більше. А ось французькі кулінарні книги нараховують близько двохсот рецептів приготування кабачка. Мабуть, найвідоміше блюдо Франції з використанням кабачка – це рататуй, але скільки є ще інших, не менш смачних, страв. Особливістю кабачка є його не яскраво виражений смак, тому готуючи кабачок, потрібно обов’язково додавати інгредієнти з яскравим смаком або ароматні спеції. Наприклад, у кабачкову ікру додається томатна паста, навіть самі звичайні смажені кабачки кружечками подаються з часниковим соусом.

 
Урізноманітнити ваше щоденне меню допоможуть неймовірно смачні кабачки в духовці, рецепти швидко і смачно допоможуть приготувати ласощі для всієї родини. Особливою популярністю як у французів, так і у нас користуються човники з кабачки, фаршировані м’ясним фаршем або грибами, також дуже смачними також виходять кружечки кабачків, запечені під вершковим соусом з ароматними травами. Спробуйте кілька рецептів приготування кабачків, і я впевнена, що цей овоч назавжди увійде у ваш раціон.

Кабачки в духовці рецепти

Човники з кабачка в духовці

Інгредієнти:

  • Кабачок молодий – 3 шт.;
  • Помідор великий – 1 шт.;
  • Сухарі для панірування – 2 ст. ложки;
  • Твердий сир – 120 г;
  • Масло рослинне – 30 г;
  • Спеції – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Кабачки добре промити і обсушити. Розрізати кожен уздовж навпіл. Бажано використовувати молоді кабачки невеликого розміру, щоб вийшли човники невеликими і добре пропеклися.
  • Викласти половинки кабачків на деко розрізом вгору, посипати панірувальними сухарями, сіллю і спеціями.
  • Помідор порізати тонкими кружечками і викласти на кабачок.
  • Зверху посипати тертим на дрібній тертці сиром і відправити в духовку на 20-30 хвилин.
  • Готові човники з кабачки викласти на велику тарілку, прикрасити зеленню і подавати захопленим гостям.
  • Дивіться також:  Фарширований короп покроковий рецепт

    Кабачки з м’ясом в духовці

    Інгредієнти:

    • Кабачки молоді (цукіні) – 1,2 кг;
    • М’ясний фарш (свинячий або свино-яловичий) – 500 г;
    • Морква – 1 шт.;
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
    • Сир твердий (типу пармезан) – 100 г;
    • Сіль – за смаком;
    • Соняшникова олія для пасерування.

    Спосіб приготування:

  • Цибулю очистити і нарізати чверть кільцями, моркву натерти на крупній тертці.
  • Кабачки очистити від шкірки, порізати кубиками приблизно 1,5 на 1,5 см.
  • На розігрітій сковороді підсмажити протягом декількох хвилин цибулю і моркву. Додати кубики кабачка і смажити, поки кабачок не пустить сік.
  • Тим часом на іншій сковороді обсмажити фарш до готовності (близько 15 хвилин), помішуючи через кожні кілька хвилин.
  • У скляну форму для запікання, на дно скласти обсмажені овочі, зверху рівним шаром розподілити фарш. Посолити, поперчити за смаком. Можна додати щіпку сушеного базиліка, кардамону або інших прянощів.
  • Посипати тертим на дрібній тертці твердим сиром.
  • Запікати в духовці 15-20 хвилин. Оскільки всі інгредієнти доведені до напівготовності, тривалого запікання не знадобиться. Як тільки на поверхні утворюється апетитна сирна шапочка, страву можна виймати з духовки. Готову страву подавати до столу в скляній формі, попередньо посипавши зеленню.
  • Кабачок під вершковим соусом в духовці

    Інгредієнти:

    • Молодий Кабачок (або цукіні) – 3 шт.;
    • Вершки або жирна сметана – 350 мл;
    • Яйце – 1 шт.;
    • Часник – 2 зубчики;
    • Сіль – 1 ч. ложка;
    • Перець запашний мелений – на кінчику ножа;
    • Діжонська гірчиця – 1 ч. ложка;
    • Коріандр – 0,5 ч. ложки.

    Спосіб приготування:

  • Молодий кабачок порізати, не очищаючи, а тільки промивши, на кружки товщиною 6-8 мм
  • Приготувати соус. У великій мисці змішати вершки або сметану з прянощами (перцем, коріандром), додати сіль, діжонську гірчицю, видавити часник.
  • Збити яйце і вмішати в підготовлений соус. Довести соус до однорідності.
  • На дно жароміцної форми для запікання викласти кружечки кабачків, зверху рівномірним шаром вилити підготовлений вершковий соус.
  • Запікати в духовці протягом 30 хвилин.
  • Дивіться також:  Тушкована яловичина в мультиварці, рецепт з фото

    Кабачок під вершковим соусом стане прекрасною закускою, відмінним доповненням до молодої картоплі і м’ясних страв.