Качка, тушкована шматочками – 7 смачних рецептів приготування

Як харчуватися не тільки корисно, але й приємно? Дуже просто — вибрати рецепт качки тушкованою шматочками! Саме це страва призначене для любителів смачної їжі. Перед вами розкішна кулінарна підбірка на тему приготування простих і доступних страв на сімейний обід або святкове застілля.

Качка, тушкована шматочками в утятниці

Зіпсувати страву в такому посуді практично неможливо навіть новачкові. Товстостінна ємність дбайливо розподіляє тепло, апетитно обробляє кожен м’ясної шматочок, зберігаючи у вітамінний і поживний склад їжі.

Список інгредієнтів:

  • масло пісне;
  • цибуля-ріпка — 1 шт.;
  • домашня качка — до 2,5 кг;
  • морква;
  • листи лавра, сіль, перець (горошини і мелений складу).

Спосіб приготування:

  • Спочатку займемося обробкою свіжої птиці.Тушку слід неодмінно обпалити над полум’ям конфорки, щоб знищити залишки пір’я. Пінцетом витягаємо залишки, видаляємо гузку, щоб виключити специфічний запах, що виходить з куприкової залози.
  • Тепер потрошимо качку, ретельно промиваємо, просушуємо паперовими рушниками. Далі напитаем соковите м’ясо додатковими смаками і ароматами спецій.
  • Поділяємо тушку на порційні шматки, обробляємо маринадом. Це може бути склад з майонезу, спецій і прянощів, поєднана з медом гірчиця або сік цитрусових плодів, безліч інших сумішей запашних і соусів.
  • Вибираємо бажаний кулінарний мікс, обробляємо продукт, залишаємо його на добу в холодильнику. Час маринування можна скоротити до 3 годин.
  • Дістаємо ароматне м’ясо, обсмажуємо шматочки до рум’яності на середньому вогні.
  • Крупно натираємо промиту солодку моркву. Звільняємо від лушпиння цибулі, рубаємо його півкільцями. Поміщаємо золотисті шматки м’яса в гусятницю, чергуючи їх з овочевою нарізкою.
  • Наливаємо в посуд гарячу питну воду, заповнивши рідиною більше половини обсягу ємності. Приправляємо складу сіллю, додаємо перець (горошини і мелену суміш), 3 листків лавра. Тушкуємо продукти 1,5 години в закритому стані на повільному вогні.