Качка в духовці з картоплею – 8 рецептів приготування

Для готування потрібно вибрати якісну і молоду птицю з цілої шкірою, світлим жиром і без кислого запаху. На ринку, швидше за все, запропонують стару птицю, тому вибір варто робити в супермаркеті. Бажано, щоб качка не була запакована – так простіше оцінити її якість.

Качка, запечена в духовці з картоплею

Інгредієнти:

  • 1,5 кг качатини;
  • картопля – 1 кг;
  • майонез – 100 г;
  • часник – 1 штука;
  • по дрібці солі і перцю.

Спосіб приготування:

  • Качку промити і видалити внутрішні органи.
  • Нарізати дуже дрібно часник.
  • Підготовка маринаду: поєднати майонез з часником, перцем, сіллю, добре перемішати.
  • Натерти качку соусом і залишити на півгодини. М’ясо повинно просочитися смаком і запахом маринаду.
  • Підготовка картоплі: очистити і промити, нарізати кубиками по 3 див. Можна додати спецій, але не варто забувати, що вони вже є на качці.
  • Включити духовку на . Поки вона гріється, викласти на деко всю картоплю. Якщо залишився маринад, рівномірно полити качку зверху. Бажано накрити деко скляною кришкою, якщо висота ємності дозволяє.
  • Поставити качку в середину духовки, запікати 60 хвилин.
  • Після цього дістати деко, зняти кришку і відправити птицю назад ще на чверть години. Це необхідно, щоб вона покрилася золотистою скоринкою.
  • Дістати готову страву і залишити хвилин на 10. Потім можна подавати до столу.

Птах, фарширований картоплею

Що знадобиться:

  • 1 тушка качки;
  • 1 кг картоплі;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 1 ст. л. меду;
  • Часник 1;
  • 20 г гірчиці;
  • рослинна олія (для смаження картоплі);
  • спеції, сіль.

Як готувати качку в духовці з картоплею:

  • Підготувати птицю: почистити і вимити.
  • За 10 годин до готування замаринувати м’ясо. Перемішати мед, гірчицю і майонез. Спочатку натерти качку спеціями і часником, потім соусом.
  • Почистити, вимити і порізати картоплю. Смажити до утворення скоринки, після цього можна додати прянощі і часник.
  • Помістити готову картоплю всередину качки, черевце зашити звичайною ниткою.
  • Включити духовку на Поки вона розігрівається, у форму для запікання залити 0,5 ст. води і покласти тушку.
  • Помістити в духовку і готувати не менше 2-х годин (а для домашньої птиці до 3-х годин). Кожні 30 хвилин поливати качку жиром, що стікає з неї.
  • Блюдо готове, можна відразу подавати.
Дивіться також:  Картопля з м’ясом у казані – 8 рецептів приготування на плиті, на багатті і в духовці

З додаванням яблук

Компоненти:

  • 8 штук картоплі;
  • 2 великих яблука і 3 середніх;
  • 2 ч. л. прованських трав;
  • вершкове масло (щоб змастити качку);
  • рослинну олію (для картоплі);
  • сіль, червоний і чорний перець.

Рецепт з яблуками:

  • Розтопити вершкове масло, перемазати підготовлену качку.
  • Вимити і порізати кубиками великі яблука, видаливши серцевину. Покласти всередину птиці, нитками зашити розріз.
  • Розігріти духовку до і запікати м’ясо 40 хвилин.
  • Кожні 10 хвилин поливати жирком і перевіряти, чи не підгоріла чи шкура.
  • Поки качка готується, порізати часточками картоплю. Перемішати з маслом і прованськими травами. Невеликі яблука теж нарізати часточками.
  • Дістати качку і викласти картоплю з яблуками навколо неї. Готувати птицю ще 40 хвилин.
  • Готову качку дістати, розрізати шов і прибрати яблука. М’ясо укласти на окреме блюдо, прикрасити листям салату.

Готуємо в рукаві

Інгредієнти:

  • половина великої качки;
  • 6 картоплин;
  • півсклянки майонезу;
  • 40 мл оливкової олії;
  • сіль і будь-які спеції.

Покрокові етапи приготування:

  • Додати в майонез приправи, ретельно перемішати. Натерти маринадом птицю, відкласти на 60 хвилин.
  • Нарізати картоплю круглими скибочками, перемішати з сіллю. Можна додати ще спецій, не забуваючи про те, що ними оброблена і качка. Перемішати картоплю з маслом.
  • Спочатку картоплю, потім м’ясо помістити в рукав для запікання і зав’язати з двох сторін.
  • У розігріту духовку до помістити деко з рукавом, готувати півтори години.
  • Подавати готове м’ясо можна гарячим, з зеленню або овочами.

З чорносливом

З чого готувати:

  • 2 кг качки;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 0,3 кг чорносливу без кісточок;
  • цибуля ріпчаста – 1 штука;
  • 100 г сметани;
  • перець і сіль;
  • вода.

Етапи приготування:

  • Підготовлену качку натерти спеціями.
  • Зварити картоплю в мундирі, очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками, перемішати з чорносливом.
  • Начинити качку картоплею і чорносливом, зашити отвір.
  • Змастити птицю сметаною.
  • Налити в деко трохи води, покласти качку.
  • Помістити блюдо в розігріту до духовку на півтори години.
  • Злегка обсмажити картоплю і подавати з качкою.
Дивіться також:  Гречаники – 8 рецептів приготування

У фользі з грибами та сметаною

Складові:

  • 1 тушка качки;
  • 400 г грибів;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 яйце (куряче);
  • півсклянки сметани;
  • соняшникова олія;
  • сіль, цукор, приправи.

Як готувати:

  • Чистий качку натерти спеціями, цукром і сіллю. Маринувати до ранку в холоді.
  • Зварити гриби, порізати дрібними шматочками і злегка підсмажити разом з цибулею.
  • Змішати з яйцем, приправами і сіллю. Нафарширувати птицю і зашити ниткою.
  • Щільно обернути качку фольгою і викласти на деко. Відправити його в духовку, розігріту до .
  • Готувати не менше 2-х годин. Перш, ніж подавати, полити м’ясо сметаною і залишити на 5 хвилин.

Качка з картоплею в утятнице

Інгредієнти:

  • качине м’ясо – 1 кг;
  • 7 картоплин;
  • 2 невеликі морквини;
  • 2 цибулини;
  • 1 яблуко;
  • часник – 3 зубчики;
  • 35 мл оливкової олії;
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком;
  • приправи і сіль.

Спосіб приготування качки шматочками:

  • Чистий потрошеную качку нарізати середніми шматочками.
  • В гусятницю налити рослинне масло, поставити в духовку, розігріту до максимальної температури.
  • Покласти шматочки м’яса в гарячу гусятницю і знову поставити в розігріту духовку без кришки на 10 хвилин.
  • За цей час нарізати шматочками картоплю і викласти його поруч з качкою. Потім накрити ємність і готувати при .
  • Подрібнити овочі, що залишилися і яблуко. Вилити з гусятниці весь жир, налити окропу, щоб він повністю покрив птицю, і поставити в духовку на .
  • Коли вода закипить, зняти пінку і додати яблуко з овочами.
  • Насипати улюблені спеції і горошки перцю, закрити кришкою і залишити в духовці при на півтори години.
  • За кілька хвилин до кінця готування за бажанням додати мелений перець і сіль.
  • Готову страву потрібно залишити на 3-5 хвилин.

Як приготувати в горщиках

Інгредієнти:

  • 0,5 кг качиного м’яса;
  • 1 кг картоплі;
  • 2 середні моркви;
  • 2 репчатых цибулі;
  • 100 г сиру;
  • 1 великий болгарський перець;
  • приправи і сіль за бажанням.
Дивіться також:  Яйця бенедикт – 3 рецепта приготування, класичний рецепт

Процес приготування:

  • Відокремити шкірку від птиці і смажити на сковороді до виділення жиру.
  • Нарізати шматочками качку, трохи посолити і обсмажити у власному жирі. У горщик на дно викласти качині шматочки.
  • Нарізати кубиками картоплю, перемішати з приправами і сіллю, заповнити їм горщик до середини.
  • В останньому жирі підсмажити попередньо нарізану цибулю, перець і моркву. Якщо після цього залишився жир, потроху долити в кожен горщик.
  • Залишками картоплі заповнити горщики до країв. Налити в кожен пару столових ложок води.
  • Через дрібну тертку сир пропустити, стружку насипати поверх картоплі.
  • Запікати в духовці 40 хвилин при .
  • Перед подачею до столу готову страву у горщику ретельно перемішати.