Качка в мультиварці – 8 рецептів смачного приготування

Качку зазвичай готують на свята, так як вона виходить поживніше і смачніше курячого м’яса. Однак процес приготування забирає багато зусиль і часу. Качка в мультиварці виходить соковитою, ніжною, а кухонна техніка спростить її готування.

Тушкована качка в мультиварці

Вам знадобиться:

  • соняшникова олія – 55 мл;
  • одна морква;
  • пучок петрушки;
  • сіль – 10 г;
  • одна цибулина;
  • три листа лаврушки;
  • м’ясо качки – 1,5 кг;
  • шість зубчиків часнику;
  • чорний перець – 5 р;
  • вода – 150 мл

Поетапне приготування:

  • Випотрошену тушку качки промиваємо під краном, ріжемо невеликими шматочками, посипаємо сіллю і перцем.
  • Очищену цибулю нашаткувати у вигляді півкілець, а моркву порізати дрібними кубиками.
  • Продавлюємо під пресом часникові зубчики.
  • Наливаємо олію в чашу для мультиварки. Кухонне начиння ставимо в режим «Смаження». Чекаємо, поки олія нагріється, після чого викладаємо шматочки качки і підсмажити з двох сторін протягом 10 хвилин.
  • Промитий пучок петрушки дрібно рубаємо і кидаємо до м’яса. Додаємо цибулю, часник, морква. Готуємо інгредієнти ще 5 хвилин, не закриваючи кришку.
  • Заливаємо овочі і м’ясо водою і продовжуємо готування в режимі «Гасіння» 2 години.
  • Коли мультиварка сповістить вас про закінчення процесу приготування, переконайтеся, що м’ясо стало м’яким, проткнувши його виделкою.

Рецепт приготування плову

Список продуктів:

  • сіль за смаком;
  • цибуля – 2 шт.;
  • вода – 750 мл;
  • качка – 2 кг;
  • зубчики часнику – 4 шт.;
  • рис – 190 г;
  • спеціальна приправа для плову – 10 г;
  • три моркви;
  • масло для піджарки.

Готуємо плов з качки в мультиварці:

  • Качине м’ясо розрізаємо на невеликі скибочки.
  • З усіх боків солимо їх і відправляємо смажитися в мультиварку, включивши режим «Смаження». Готуємо м’ясо близько 15 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
  • Довільно ріжемо цибулю і завантажуємо його до качки. Обсмажуємо ще 10 хвилин, насипаємо прянощі, перемішуємо.
  • Подрібнюємо на тертці моркву і засипаємо до решти продуктів, готуємо 10 хвилин.
  • Вливаємо окріп і продовжуємо варити у програмі «Гасіння» 40 хвилин.
  • Як тільки час вийде, засипаємо промитий рис длиннозернового сорту і готуємо, переключивши старий режим на програму «Плов» 20 хвилин.
  • В кінці поміщаємо часникові часточки для пряного аромату.
  • Перемішуємо страва і подаємо до столу.
Дивіться також:  Булгур – 7 рецептів приготування

Як приготувати з чорносливом

Насичений смак качиного м’яса чудово поєднується з ніжним солодким смаком чорносливу.

Компоненти рецепту:

  • вода – 0,4 л;
  • рослинна олія – 15 мл;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • чорнослив – 0,1 кг;
  • цибулини – 70 г;
  • сіль – за смаком;
  • качине м’ясо – 850 р.

Як приготувати качку:

  • Рубаємо тушку птиці на шматки, тонку шкірку можна не знімати.
  • Викладаємо качку в чашу мультиварки, наливаємо масло і починаємо обсмажувати з двох сторін до тих пір, поки у м’яса не з’явиться золотистий відтінок.
  • Опускаємо чорнослив в чашу з гарячою водою на 5 хвилин.
  • Споліскуємо сухофрукти чистою водою в друшляку.
  • Очищені цибулини шаткуємо півкільцями і засипаємо їх до м’яса.
  • Через дві хвилини додаємо цільний або розрізаний на 2 частини чорнослив.
  • Заливаємо все інгредієнти гарячою водою, додаємо сіль, чорний перець і закриваємо кришку.
  • Протягом години готуємо страву у програмі «Гасіння», потім перемикаємо опцію на «Випічка» і чекаємо ще 20 хвилин.
  • Подаємо ароматне смачна страва з будь-яким гарніром.

Качка з яблуками в мультиварці

Необхідні інгредієнти:

  • одна щіпка орегано;
  • тушка птиці – 1 кг;
  • горошок чорного перцю – 5 шт.;
  • п’ять яблук;
  • чорний подрібнений перець – за смаком;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • вода – 1 л.

Алгоритм дій:

  • Готову птицю ріжемо на шматочки, цілком в мультиварку вона не поміститься.
  • Промиті яблука кисло-солодкого сорту розрізаємо на дві частини, видаляємо насіння і тверду серцевину.
  • Ріжемо півкільцями цибулину.
  • Курку натираємо сумішшю приправ і солі, складаємо в каструлю.
  • Другим шаром засипаємо цибулю, а за ним йдуть яблука.
  • Додаємо лаврові листочки і заливаємо водою.
  • Готуємо страву, включивши програму «Гасіння» протягом 90 хвилин.
Дивіться також:  Яловичина по-французьки в духовці – 5 рецептів приготування

По – пекінськи

Вам знадобиться:

  • цукор – 15 г;
  • качине м’ясо – 2 кг;
  • оцет яблучний – 18 г;
  • мед – 100 г;
  • сіль за смаком;
  • кунжут – 25 г;
  • перець вп смаком;
  • соєвий соус – 150 г;
  • масло рослинного сорту – 40 р.

Покрокова інструкція:

  • Починаємо з виготовлення соусу. Для цього з’єднуємо соєвий соус і кунжутне, наливаємо олію, додаємо цукор, сіль, оцет і перець.
  • Однорідну масу соусу ставимо в холодильник.
  • Тушку качки промиваємо під краном, натираємо сіллю, опускаємо в соус і закриваємо в холодильнику на 12 годин.
  • Як тільки час вийде, обдаємо тушку окропом і насухо витираємо.
  • М’ясо розрізаємо на кілька частин.
  • Чашу мультиварки обробляємо маслом і складаємо в неї шматки качки, кожен з яких змащений медом.
  • Обсмажуємо їх з усіх сторін, включивши режим «Смаження», протягом 30 хвилин.

З апельсинами

Основні продукти:

  • соняшникова олія – 50 г;
  • три цибулини;
  • м’ясо птиці – 2 кг;
  • щіпка чорного перцю;
  • шість апельсинів;
  • сіль за смаком.

Алгоритм дій:

  • Промиту птицю розбираємо на порційні шматки. Шкірку з качки краще не знімати, так страва вийде більш смачним.
  • Підсмажити їх на маслі в чашу мультиварки, поки шматочки качки не придбають красивий золотистий колір.
  • Заливаємо м’ясні шматочки водою, додаємо спеції, сіль і готуємо в програмі «Гасіння» близько 40 хвилин.
  • Апельсини порізати тонкими кружечками, ту ж саму операцію проробити з цибулею і викласти їх зверху на м’ясо качки.
  • Продовжуємо готування в режимі «Випічка», час – 1 година.

З овочами

Основні продукти:

  • імбир – 10 г;
  • брокколі – 60 г;
  • м’якоть птиці – 0,6 кг;
  • один болгарський перець;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • квасоля зелена – 100 г;
  • червоний цибуля – 1 шт.;
  • дві часточки часнику;
  • селера – 1 стебло;
  • сіль за смаком;
  • вино біле – 160 мл
Дивіться також:  Як коптити сало в домашніх умовах?

Поетапне приготування:

  • Качине м’ясо розрізаємо на невеликі кубики.
  • Цибулю шаткуємо на півкільця, перебираємо капусту броколі на суцвіття, перець очищаємо від насіння, капелюшки і перегородок і ріжемо у формі соломки.
  • Подрібнюємо на тертці корінь імбиру і брусками рубаємо селера.
  • Викладаємо на дно кухонного приладу шматки м’яса, наливаємо вино.
  • Зверху викладаємо квасоля, кружечки часнику, насипаємо імбир, перець і сіль.
  • Варимо вишукане ласощі протягом 15 хвилин у програмі «Гасіння».

Печеня з картоплею

До м’яса як гарнір чудово підходить картопля. Спробуйте приготувати обидва страви разом.

Що потрібно взяти:

  • одну моркву;
  • м’ясо качки – 0,3 кг;
  • одну цибулину;
  • сіль за смаком;
  • качиний жир – 100 р;
  • картопляні бульби – 0,5 кг;
  • прянощі за смаком.

Як готується качка з картоплею:

  • Очищену від лушпиння цибулину ріжемо на півкільця.
  • Нарізаємо моркву на тонкі пластинки.
  • Розтоплюємо в мультиварці кубики качиного жиру, поставимо кухонний прилад на підігрів. Якщо у вас немає такого інгредієнта, то просто замініть його соняшниковою олією.
  • Підсмажити на смальці спочатку півкільця цибулі, а потім додайте моркву.
  • Через 5 хвилин покладіть шматочки м’яса. Продовжуйте обсмажувати продукти, час від часу перемішуючи їх.
  • Очищений картопля рубаємо брусками і складаємо до м’яса через 7 хвилин.
  • Додайте приправи на смак (це може бути суміш чорного і червоного перцю або базилік) і сіль.
  • Киньте лист лавра і налийте 200 мл води.
  • Залишилося поставити каструлю на режим «Гасіння» і чекати 2 години.
  • Спробуйте качку на смак, якщо вона здалася вам жорсткою, то продовжите час готування на 20 хвилин.