Качка в рукаві в духовці — 5 рецептів приготування

Качка, запечена в рукаві, виходить особливо соковитою і ароматною. Як же приготувати це чудове блюдо без зайвих зусиль? П’ять кращих рецептів до ваших послуг!

Качка, запечена з апельсинами в рукаві в духовці

Багато хто не знають, що качине м’ясо — рекордсмен за вмістом вітаміну А. При цьому холестерину в ньому менше, ніж у тієї ж курки. Залізні аргументи на користь вибору саме цього продукту для кулінарних експериментів. І першим стане класичний рецепт качки в рукаві з апельсинами.

Беремо:

  • одну качку вагою в 2 кг;
  • два апельсина;
  • корінь імбиру;
  • 150 р сметани;
  • сіль за смаком;
  • кулінарний рукав.

Готуємо:

  • Імбир чистимо і ріжемо тонкими скибочками.
  • Качину тушку добре промиваємо, робимо надрізи і начиняємо шматочками імбиру.
  • Апельсин ділимо на частини.
  • З половини вичавлюємо сік і змішати його зі сметаною. Вийшов соус для обмазування птиці з обох сторін.
  • Другу частину ділимо на шматочки і начиняємо ними тушку.
  • Далі отвори заколюємо за допомогою зубочистки, а саму качку закладаємо в рукав і закриваємо його, продырявив в декількох місцях.
  • Відправляємо птицю в духову шафу, розігрітий до 140 градусів. Час випікання — близько двох годин.
  • Поступово додаємо вогонь, щоб в кінцевому підсумку температура склала 180 градусів.
  • Після досягнення температурного максимуму тримаємо качку в духовій шафі ще хвилин 30.
  • Потім дістаємо і акуратно видаляємо рукав.
  • Можна прикрасити кружечками апельсина, або посипати зеленню.

Рум’яна соковита качка з апельсинами готова!

Готуємо з яблуками

Оригінальний варіант святкової качки в рукаві в духовці. Яблука вибираємо зелені.

Знадобляться:

  • качка;
  • пара яблук;
  • один лимон;
  • 3 ст. ложки соєвого соусу;
  • по 1 ст. ложки імбиру, меду та оливкової олії;
  • 1 ч. ложка бальзамічного оцту.
Дивіться також:  Курка в томатному соусі – 6 рецептів, як приготувати на сковороді в духовці і в мультиварці

Приготування:

  • Робимо маринад. Для цього змішуємо соєвий соус з медом, соком лимона, оцтом, олією і імбиром.
  • Качку миємо й сушимо.
  • Натираємо тушку сіллю і улюбленими спеціями, покласти в маринад і залишаємо на ніч. Якщо немає часу, то скорочуємо період до 2-3 годин.
  • Яблука чистимо, ріжемо на дольки і наповнюємо качку.
  • Для надійності можна черевце закріпити, заколовши його зубочистками. Однак яблучні дольки зазвичай і так відмінно тримаються.
  • Укладаємо заготовку в рукав і поміщаємо в духовку. Температура 180 градусів. Час — 2 години.
  • Хвилин за 10 до закінчення періоду пакет слід розрізати. Так качка покриється рум’яною скоринкою.

Перед подаванням страву можна розділити на порційні шматочки і прикрасити свіжою зеленню. Качка з яблуками виходить дуже ніжною з ледь відчутною смакової родзинкою завдяки фруктової начинки.

Покрокове приготування з картоплею

Бездоганний рецепт повноцінного вечері. Виходить неймовірно соковите м’ясо і ароматний гарнір.

Продукти:

  • тушка однієї качки — близько 2 кг;
  • 1,5 кг картоплі;
  • середня головка часнику
  • велике яблуко
  • 2 ст. ложки майонезу;
  • спеції, сіль за бажанням.

Приготування:

  • Качку ретельно промиваємо і витираємо.
  • Часник дрібно нарізаємо.
  • Додаємо часник майонез. Солимо і перчимо.
  • Покриваємо качку отриманим соусом і залишаємо на півгодини просочуватися.
  • Картоплю нарізаємо невеликими брусочками, за бажанням додаємо трохи солі.
  • Звільняємо яблуко від серцевини, нарізаємо маленькими скибочками і начиняємо качку.
  • В кулінарний рукав викладаємо картоплю, а зверху — качину тушку. Поливаємо маринадом овочі і м’ясо.
  • Щільно зав’язуємо вміст, щоб у процесі випікання не витікав розтоплений жир. Так страва вийде ще соковитіше і ароматні.
  • Випікаємо годину при 200 градусах.
  • Потім розриваємо пакет і відправляємо страву на 7 хвилин у духовку, щоб качка покрилася рум’яною скоринкою.
Дивіться також:  Як приготувати люля-кебаб? 5 перевірених рецептів!

Розрізаємо ніжне качине м’ясо і підносимо на святковий стіл з печеною картоплею, зеленню і келихом червоного вина.

Як запекти качку з гречкою в рукаві

Запечена качка в тандемі з розсипчастою гречкою створюють дивовижні смакові відчуття. – Блюдо для святкового сімейного вечері.

Інгредієнти:

  • качка — 1,5-2 кг;
  • гречка — менше половини склянки;
  • качині тельбухи;
  • морквина;
  • цибулина;
  • два зубці часнику;
  • дві ст. ложки гірчиці;
  • сіль і спеції за смаком;
  • олія рослинна.

Замаринувати качку можна заздалегідь, поставивши її на ніч у холодильник для кращої просочення. Якщо час підтискає, то вистачить і години при кімнатній температурі.

  • Качку помити і відставити у бік.
  • Часник нарізати невеликими пластинами.
  • Зробити в тушці надрізи і заповнити їх часниковими часточками.
  • М’ясо посолити, натерти спеціями і обмазати гірчицею.
  • Залишити маринуватися.
  • Гречку відварити до напівсирого стану.
  • Подрібнити потрухи і овочі.
  • Злегка обсмажити їх в олії.
  • З’єднати гречку з смаженими овочами і м’ясом.
  • Заповнити сумішшю черево птиці і з’єднати краю зубочистками.
  • Покласти качку в кулінарний рукав, відправивши в духовку при температурі 180 градусів.
  • Готувати протягом двох годин.

Птах, фарширований грибами

Ніжне качине м’ясо, просочене ароматом печених грибів, справжнє гастрономічне диво, скуштувати який повинен кожен.

Для його приготування знадобляться:

  • одна качка;
  • 300 г печериць;
  • 500 г картоплі;
  • 1 цибулина;
  • спеції і сіль за смаком.

Сам процес:

  • Дрібно нарізаємо гриби, картопля і цибуля.
  • Обсмажуємо цибулю.
  • Додаємо в пережарку гриби і картоплю.
  • Приправляємо спеціями і смажимо ще кілька хвилин.
  • Потім готовою сумішшю фаршируємо тушку і заколюємо отвір зубочисткою.
  • Відправляємо качку в рукав і ставимо в духовку при 180 градусах.
  • Випікається птах 2 години.

Не забудьте надрізати пакет хвилин за десять до готовності, щоб шкірка злегка зарум’янилася.

Дивіться також:  Страви з кролика – 32 рецепта швидкого і простого приготування

Доступні продукти, прості дії і шикарний результат. Обов’язково приготуйте це королівське блюдо по одному з наших рецептів. А можна спробувати кожен варіант, вибравши остаточно той, який сподобається всій родині.