Качка, запечена в духовці — 14 рецептів смачного приготування

Незважаючи на те, що готують це м’ясо рідко, страви з качки виходять різноманітними і смачними. Можна готувати цілком, частинами або методом фарширування. Найбільш вдалий варіант – качка, запечена в духовці.

Качка, запечена в духовці цілком

Якщо ви не знаєте, як запекти качку цілком, скористайтеся запропонованим варіантом приготування.

Інгредієнти:

  • качка – 2 кг;
  • перець;
  • курячий бульйон – 500 мл;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль;
  • селера – 55 г кореня;
  • морква – 1 шт.;
  • вершки – 50 мл;
  • цибуля – 0,5 стебла порею;
  • желе червоної смороды – 2 ст. ложки;
  • петрушка – 1 корінь.

Приготування:

  • Крупно нарізати овочі, селеру, петрушку. Промазати тушку перцем і сіллю.
  • Викласти качку на деко. Навколо розмістити нарізані продукти. Полити гарячим бульйоном тушку.
  • Помістити в гарячу духову піч. Режим знадобиться 220 градусів. По часу буде потрібно півгодини.
  • Перемкнути режим на 100 градусів і тушкувати страву чотири години.

Загрузка...

Готуємо з додаванням чорносливу

Насичене і ароматне блюдо стане окрасою будь-якого заходу. Чорнослив рекомендується замочувати до приготування.

Інгредієнти:

  • приправи;
  • качка – 2300 г;
  • рослинна олія;
  • лаврушка;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль;
  • чорнослив – 250 р.

Приготування:

  • Тушку нарізати. Залити в сотейник масло. Злегка обсмажити шматки м’яса. На поверхні має утворитися легка скоринка.
  • Закинути лаврушку. Нашатковану цибулю. Присипати спеціями. Підсолити. Обкласти качку чорносливом. Накрити кришкою.
  • Розігріти духову піч. Режим виставляйте 185 градусів. Помістити сотейник. Запікати годину.

Апетитна качка з апельсинами

Блюдо з яблуками знамените на весь світ, а от качку в апельсинах мало хто готує. Хоч це страва набагато смачніше і вишуканіше. В тушці міститься багато жиру. Тому час від часу шкірку протикати виделкою, збираючи жир в окремий посуд.

Інгредієнти:

  • качка – 2300 г;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • солодке вино – 1 ст. ложка;
  • селера – 2 черешка;
  • сік з апельсина;
  • апельсин – 2 шт.

Маринад:

  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • сік з апельсина;
  • шавлія – 1 ч. ложка;
  • сіль;
  • сік з лимона;
  • прованські трави;
  • пісне масло.

Приготування:

  • Змішати інгредієнти для маринаду. Помістити тушку. Промаринувати добу.
  • Спинкою викласти у форму тушку. Черешки селери змішати з апельсиновими шматочками і помістити в черевце качки.
  • Відправити в духову шафу. Режим до цього моменту повинен бути виставлений на 190 градусів. Запікати 2,5 години.
  • Тепер прийшов час приготувати соус до качки. Апельсиновий сік змішати з вином і медом. Проварити. Маса стане густою, як сироп. Готову, злегка охолоджену тушку полити отриманим соусом.
Спробуйте також:  Як смачно зробити пюре з картоплі

Птах, фарширована гречкою

Порадуйте свою сім’ю поживним і дієтичним блюдом.

Інгредієнти:

  • качка – тушка;
  • гречка – 1 склянка;
  • яйце – 5 шт. відварене;
  • сіль;
  • прованські трави.

Приготування:

  • Натерти тушку травами і сіллю. Відварити крупу. Яйця нарізати.
  • Змішати кашу з яєчними шматочками. Підсолити і перемішати. Помістити в черевце качки.
  • Помістити тушку на деко і запікати, періодично поливаючи виділився жиром. По часу буде потрібно півтори години.

 

З яблуками в духовці

Качка з яблуками вийде смачніше, якщо запекти її в рукаві.

Інгредієнти:

  • качка – 1850 р;
  • імбир – шматочок кореня;
  • яблуко – 3 шт.;
  • бальзамічний оцет – 1 ч. ложка;
  • сіль;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • чорний перець;
  • масло – 1 ст. ложка рослинне;
  • лимонний сік з одного плода.

Приготування:

  • Взяти тертку і імбир подрібнити. Залити лимонним соком. Влити олію і мед. Налити оцет, підсолити, посипати перцем і перемішати.
  • Отриманою масою промазати тушку. Поставити в прохолоду на добу.
  • Нарізати яблука. Викласти в черевце качки. Помістити тушку в рукав, який зав’язати з країв і проткнути в трьох довільних місцях.
  • Викласти на деко рукав. Запікати дві години (185 градусів).
  • Яблука подати окремо, злегка підсолодивши цукровою пудрою.

 

Рецепт приготування птиці у фользі

Хочете отримати естетичну насолоду? Приготуйте качку в духовці у фользі.

Інгредієнти:

  • перець;
  • качина тушка – 1 шт.;
  • сіль;
  • майонез – 150 мл;
  • натертий часник – 7 зубков.

Приготування:

  • Обробити тушку. У майонез насипати сіль і приправити. Натерти соусом м’ясні шматки.
  • Закутати у фольгу. Перемістити на деко. Запікати дві години.
  • Режим духової шафи потрібно 180 градусів.

Як смачно приготувати качку шматочками в духовці

Шматочками м’ясо пропікається швидше. Приправлене спеціями виходить ароматним і викликає апетит.

 

 

Інгредієнти:

  • качка – 1750 г;
  • сіль;
  • суміш перців – 1 ч. ложка;
  • прованські трави – 1 ч. ложка;
  • гірчиця – 1 ч. ложка;
  • майонез – 50 мл

Приготування:

  • Обробити качку. Змішати продукти, що залишилися, і додати до качиним шматочках. Перемішати. Дати просочитися. Буде потрібно мінімум годину.
  • Викласти на деко. Відправити в духову піч. Температура якої досягла 175 градусів. Тушкувати страву дві години.
Спробуйте також:  Хрін — 11 рецептів приготування в домашніх умовах

Соковита птах, фарширована рисом

Ця варіація хороша тим, що не треба готувати гарнір. Ідеальний варіант для вихідного або святкового дня.

Інгредієнти:

  • яйце – 5 шт. відварених;
  • качина тушка – 1 шт.;
  • сіль;
  • майонез;
  • перець;
  • рис – 2 гуртки відвареного.

Приготування:

  • Яйце порубати. Змішати з рисом. Влити майонез. Підсолити і перемішати.
  • У майонез насипати перець. Підсолити. Перемішати і натерти тушку. Всередину помістити рисову начинку.
  • Викласти на деко. Запікати в духовій печі. Режим 180 градусів. Час – дві години.

Як запекти качку в рукаві

В рукаві м’ясо виходить ніжніше і м’якше. А якщо хочете здивувати пишністю смаку, то спробуйте качку з айвою.

Інгредієнти:

  • качка – 950 г;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • айва – 2 плоду;
  • прованські трави – 1, ч. ложка;
  • перець – 0,5 ч. ложки;
  • майонез – 50 мл;
  • сметана – 50 мл

Приготування:

  • Порубати качку. Інші інгредієнти змішати. Залити качині шматочки. Нарізану айву закласти в черевце.
  • Помістити в рукав. Краї защипнути. Запікати в духовій печі. Режим 175 градусів. Час – дві години. Якщо хочете, щоб шматочки підрум’янилися, відкрийте рукав і запечіть чверть години.

З картоплею

Качка в духовці з картоплею досить просте, але смачне блюдо.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • картопля – 1100 м;
  • перець;
  • качка – 1300 м;
  • майонез.

Приготування:

  • Нарізати пластинами картопляні бульби. Підсолити. Перемішати.
  • Порубати качку. Залити майонезом. Підсолити. Присипати перцем. Розмішати.
  • Викласти на деко картоплю. Полити майонезом. Розкласти шаром качині шматочки.
  • Відправити в духову піч. Запікати півтори години. Режим 180 градусів.

Качка по-пекінськи

Існує певний шаманський ритуал подачі. Коли в ресторані виносять фірмове блюдо, то прямо перед вами соковите м’ясо нарізають найтоншими скибочками, а подають, полив смачним вершковим соусом.

Інгредієнти:

  • качка – тушка;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ч. ложка;
  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • вода – 5 літрів;
  • мелений перець білий – 0,5 ч. ложки;
  • цукровий сироп -1 ст. ложка;
  • приправа китайська «пять спецій» — 2 ч. ложки;
  • рисовий оцет – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Після того як промили тушку, слід промокнути її паперовим рушником. Над застеленому фольгою деко розмістити решітку.
  • У сироп влити соус, додати приправи і оцет. Перемішати і натерти тушку. Потім слід втерти в шкірний покрив суміш з крохмалю і солі.
  • Викласти на решітку і разом з листом прибрати в прохолоду на півтора дня. Тушка повинна повністю висохнути.
  • Закип’ятити воду і обдати з усіх боків тушку. Візьміть спеціальну насадку, яка призначена для запікання і запровадити качку.
  • Духова шафа повинен бути вже прогрітий (230 градусів). Запікати заготівлю годину. Періодично повертайте.
  • Зменшити режим до 150 градусів і потім ще півгодини. Дістати і загорнути у фольгу. Потримати чверть години.
Спробуйте також:  Як варити пельмені в каструлі — 3 смачних і правильних рецепта

У медовому маринаді

Якщо любите легку медову нотку у стравах, рекомендуємо скористатися цим рецептом.

Інгредієнти:

  • перець;
  • качка – тушка;
  • сіль;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • гірчиця – 1 ст. ложка зерниста.

Приготування:

  • Змішати гірчицю з медом і сіллю. Посипати перцем. Розмішати.
  • Обробити тушку. Промазати маринадом. Помістити в прохолодне місце і настояти ніч.
  • Викласти на деко. Запікати півтори години. Режим духовий печі вибрати 180 градусів.

Як приготувати птицю в тесті?

Якщо у вас є час на приготування, то можна приготувати тісто самостійно. Ми пропонуємо більш швидкий варіант качки в тесті з купівельними напівфабрикатом.

Інгредієнти:

  • жовток – 1 шт.;
  • качка – тушка;
  • перець;
  • листкове тісто – пачка;
  • сіль;
  • чорнослив – 220 р.

Приготування:

  • Видалити кістки з тушки таким чином, щоб вийшов пласт м’яса. Натерти сіллю. Посипати перцем і розтерти.
  • Нарізати сухофрукти. Викласти на пласт. Скрутити рулет. Защипнути зубочистками.
  • Відправити в духовку запікатися на годину.
  • Розкачати тісто і нарізати. Повинні вийти смужки шириною в два сантиметри.
  • Внапуск загорнути рулет тестом. Помазати жовтком. Запікати півгодини до рум’яного кольору заготівки.

Різдвяна качка в духовці

Багато поколінь готують саме цю страву у своїх сім’ях.

Інгредієнти:

  • качка – 1 шт.;
  • сіль – 4 ч. ложки;
  • картопля – 11 шт.;
  • мед – 5 ст. ложок;
  • перець;
  • яблуко кисле – 11 шт.;
  • гірчиця – 1 ст. ложка;
  • чебрець – 3 гілки.

Приготування:

  • Сіль розтерти з перцем. Мед і гірчицю з’єднати. Змішати продукти. Отриманою сумішшю натерти тушку.
  • Яблука поділити на частини, видаливши серцевину.
  • Нафарширувати тушку, покласти спинкою в рукав.
  • Додати чебрець, зав’язати.
  • Запікати чверть години. Режим 200 градусів. Переключити на 150 градусів і тушкувати годину.
  • На деку розмістити залишилися яблучні шматки і нарізаний підсолений картоплю. Дістати заготовку з рукава. Викласти на деко і полити виділеним жиром.
  • Запікати півгодини.

Загрузка...