Какао з маршмеллоу – 5 рецептів, як зробити какао з повітряним зефіром

Какао – напій, здатний зігріти, подарувати бадьорість, поліпшити настрій і стати причиною викиду в кров порції гормонів щастя. А що ще потрібно похмурим осіннім або зимовим ранком, втім, як і ввечері? Але є спосіб зробити цей чудовий напій ще смачніший – приготувати какао з маршмеллоу.

Цікава інформація про зефір маршмеллоу

Зефір – це солодкість з цікавою і довгою історією, в якій є декілька цікавих фактів:

1. Назва ласощі MarshMallow – це ні що інше, як латинський варіант назви рослини Алтей лікарський (або Мальва болотна). Саме його сік використовували замість желатину для виготовлення перших маршмеллоу.
2. Автоматизоване промислове виробництво повітряного зефіру циліндричної форми почалося в 1948 році в Америці завдяки інженеру Алексу Доумаку, який винайшов процес екструзії.
3. Психолог Уолтер Мішел придумав спосіб розвинути здатність до самодисципліни у дітей з допомогою маршмеллоу. Дитині давали одну зефіринку і говорили, що якщо він її не з’їсть відразу, то через двадцять хвилин отримає ще одну, потім чадо залишали самого в кімнаті.
4. Ця солодкість абсолютно не псується під прямими променями палючого сонця, ні при сильному морозі. Звичайно, консистенція зефіру змінюється від перепаду температур, але смакові якості залишаються незмінними.
5. Цей повітряний зефір смажать на вогнищі, використовують для приготування цукрової мастики, додають у випічку і використовують у складі багатьох десертів. Наприклад, some more, в якому розплавлену зефіринку разом з шматочком шоколаду кладуть між двох печива. Але найчастіше маршмеллоу додають в чашку з гарячою кавою або шоколадом для апетитною білої пінки і поліпшення смаку.