Кальмари, смажені з цибулею – 7 рецептів щоб кальмар залишився м’яким

Смажені кальмари з цибулею – просте і смачне блюдо. Робиться воно легко, але важливо провести процес правильно, щоб після теплової обробки морепродукт залишився м’яким.

Кальмари, смажені з цибулею – простий рецепт

Швидкий варіант, на який піде не більше 15 хвилин.

Необхідні продукти:

  • дві цибулини;
  • сіль за смаком;
  • чотири ложки рослинного масла;
  • кілограм кальмарів.

Процес приготування:

  • Кальмари очищаємо, промиваємо та нарізаємо не кільця.
  • Подрібнений цибулю, відправляємо на сковороду з рослинним маслом, тримаємо, поки він не стане красивого рум’яного кольору, потім додаємо до нього кальмари і кладемо сіль.
  • Смажимо морепродукт буквально 1-2 хвилини, знімаємо з плити і прикриваємо кришкою.

Зі сметаною заливкою

Кальмар, смажена з цибулею та сметаною, виходить особливо м’яким і ніжним. Його можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Сметану беріть не дуже жирну, до 15%.

Необхідні продукти:

  • дві цибулини;
  • 650 грам кальмарів;
  • маленька баночка сметани вагою 200 грамів;
  • ложечка цукру;
  • сіль і перець на свій смак.

Процес приготування:

  • Морепродукт добре промити, відправити в каструлю з підсоленою водою і варити її близько двох хвилин після кипіння, а потім нарізати.
  • Цибулю подрібнюємо на колечка, обсмажуємо на сковороді до рум’яного стану і додаємо до нього кільця кальмара. Продовжуємо смажити ще дві хвилини.
  • Вливаємо вказану кількість сметани, робимо вогонь більш слабким і готуємо ще п’ять хвилин до м’якості.

З додаванням моркви

Страва, підходить для тих, хто хоче правильно харчуватися, в ньому є всі необхідні білки і користь вітамінів. Подавати краще в гарячому вигляді.

Необхідні продукти:

  • 60 грам кальмарів;
  • дві середні цибулини і стільки ж моркви;
  • спеції на свій смак;
  • дві ложки рослинної олії.
Дивіться також:  Смажений гарбуз на сковороді – 7 рецептів

Процес приготування:

  • Кальмари спочатку опускаємо в окріп, а потім у холодну воду, тоді вони дуже швидко і легко будуть чиститись. Промиваємо їх і нарізаємо на кільця.
  • Цибулю подрібнюємо на невеликі кубики, а морквину тремо на крупній тертці. Відправляємо овочі на добре прогріту сковороду і смажимо до рум’яності в рослинному маслі.
  • Викладаємо до них кальмари, приправляємо спеціями і тримаємо на плиті ще не більше двох хвилин, після чого знімаємо і подаємо до столу.

Смажені кальмари з цибулею і часником

Необхідні продукти:

  • кілограм кальмарів;
  • дві середні цибулини;
  • три ложки рослинного масла;
  • приправи на свій смак;
  • три зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Морепродукт очищаємо, добре промиваємо і подрібнюємо на тонкі кільця.
  • Цибулю нарізаємо як вам зручно і відправляємо смажитися на гарячу сковороду з маслом до утворення красивого рум’яного кольору.
  • Коли цибуля майже дійде до потрібного стану, додаємо до нього шматочки часнику, тримаємо на плиті хвилинку і викладаємо кальмари.
  • Готуємо на сильному вогні не більше двох хвилин, не забувши приправити страву спеціями, потім знімаємо, наполягаємо близько 10 хвилин під кришкою і подаємо.

Рецепт з грибами

Необхідні продукти:

  • 400 грам кальмарів;
  • дві цибулини;
  • спеції за смаком;
  • три ложки масла рослинного;
  • 200 грам печериць.

Процес приготування:

  • Кальмари ретельно очистити від плівки і всього зайвого, промиваємо під прохолодною водою і нарізаємо на тонкі смужки.
  • На сковороду кладемо подрібнену цибулю, смажимо його до рум’яного кольору, потім викладаємо до нього гриби, попередньо нарізані на тонкі скибочки, і продовжуємо готувати, поки не випарується вся утворилася рідина.
  • Залишилося додати морепродукти, приправити все спеціями за смаком, наприклад, сіллю і меленим перцем, обсмажити ще дві хвилини, а потім знімати і подавати страву.
Дивіться також:  Печериці по-корейськи – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Як посмажити в мультиварці

Для цього рецепта краще брати свіжий, а не заморожений продукт, тоді ви точно не отримаєте жорстке м’ясо.

Необхідні продукти:

  • три зубчики часнику;
  • 600 грам кальмарів;
  • дві ложки рослинної олії;
  • спеції за смаком;
  • дві цибулини.

Процес приготування:

  • Кальмари ошпарюємо окропом, потім відразу опускаємо в холодну воду і легко очищаємо від плівок, промиваємо та нарізаємо на смужки або кільця, так, щоб їх товщина була не більше семи міліметрів.
  • Цибуля звільняємо від шкірки, нарізаємо на кружечки, викладаємо на дно чаші мультиварки, не забувши влити туди рослинне масло. Включаємо прилад в режим «Випічка» або «Смаження» і доводимо цибулю до золотистого кольору.
  • Потім додаємо нарізані кальмари, приправляємо всі спеціями і тиском часником.
  • Продовжуємо готувати, поки не випарується вся з’явилася рідина, зазвичай на це йде не більше кількох хвилин. Виймаємо морепродукт і можна їсти. Подаючи, прикрасьте блюдо рубаною зеленню.

Секрети смачних і м’яких смажених кальмарів

Морепродукти досить примхливі в плані приготування. Якщо їх хоч трохи перетримати, то результат може вас сильно розчарувати і страва буде повністю зіпсованим, жорстким і неїстівним.

Справитися з цією проблемою можна дуже легко – всього лише ознайомитися з деякими секретами і нюансами.

  • В першу чергу – правильно виберіть тушки. Вони повинні добре відділятися один від одного і мати чистий білуватий відтінок. Якщо кальмари сильно злиплі, це означає, що їх уже кілька разів розморожували.
  • Якщо ви хочете більш солодкий присмак м’яса, то вибирайте маленьких за розміром морських мешканців.
  • Щоб м’ясо не вийшло гумовим смажте кальмари близько п’яти хвилин, в ідеалі, звичайно вистачає і двох хвилин за умови, що максимальний рівень нагріву.
  • Якщо робите блюдо разом з овочами, то спочатку доведіть їх майже до готовності і лише потім викладайте морепродукти, щоб всі складові встигли стати м’якими. Або ж готуйте на різних сковорідках.
  • Ще як варіант – включити сильний нагрів плити, помістити кальмари на сковороду, потримати не більше двох хвилин, потім прикрити кришкою і залишити на 5-10 хвилин, щоб вони дійшли настоялися. Тоді ви уникнете жорсткості з-за занадто довгого процесу теплової обробки.
Дивіться також:  Страви з перловки – 10 рецептів приготування перших і других страв