Канапе з креветками – 8 смачних рецептів канапе на святковий стіл

Канапе з креветками дозволяють урізноманітнити стіл закуски з морепродуктами без великих грошових витрат і тривалого приготування. Це відмінне рішення для вечірки, невеликого корпоративу, заходи у форматі фуршету.

Прості канапе з креветками

У цій закусці інгредієнти підібрані таким чином, щоб підкреслити ніжний смак креветок.

Знадобиться:

  • 10 заморожених креветок;
  • 5 помідорів черрі;
  • 30 г пармезану;
  • свіжа петрушка;
  • шматок чорного хліба.

Хід приготування.

  • Креветки розморожують, заливши окропом на 2 хвилини, потім очищають.
  • Помідори черрі ділять на 2 половини.
  • Хліб і пармезан ріжуть однаковими квадратиками.
  • На заготовки з хліба кладуть сир і черрі зрізом вниз. Зверху поміщають по креветці.
  • Канапе нанизують на шпажки і декорують зеленню петрушки.

Закуски на шпажках з ананасами

Екзотичний фрукт і часник роблять канапе, приготовані за цим рецептом, оригінальними, смачними і корисними.

Список продуктів:

  • 1 яйце;
  • 2 часникового зубчики;
  • 40 г сиру;
  • 3 колечка консервованого ананаса;
  • багет;
  • 20 г майонезу;
  • 25-30 дрібних креветок.

Послідовність дій.

  • Яйце відварюють круто і розминають виделкою.
  • Ананасные колечка і сир нарізають дрібними кубиками.
  • Інгредієнти перемішують. Отриману масу заправляють майонезом (бажано домашнім) і подрібненим часником.
  • Багет ріжуть кружальцями і обсмажують на сухій сковороді з антипригарним покриттям до апетитної скоринки.
  • На хліб товстим шаром наносять часникову пасту, зверху кладуть по 2-3 креветки.
  • Канапе насаджують на шпажки і подають на стіл.

Порада: щоб брати закуску було зручніше, шпажки слід встромляти не зверху, а в бічну частину канапе під невеликим кутом.

З королівськими креветками

Для приготування цих канапе крім морепродуктів потрібно всього 2 компонента. Цитрус надає закуски легку кислинку і пікантність, а сир доповнює страву новими нотками.

Знадобиться:

  • 200 г королівських креветок;
  • пів-лимона;
  • 100 г сиру твердих сортів.
Дивіться також:  Сир Камамбер (Camembert): запах і смак, з чим поєднується, рецепти страв з м’яким французьким сиром

Кроки приготування.

  • Креветки відварюють у підсоленій воді 2 хвилини, потім чистять.
  • Лимон з шкіркою нарізають дрібними шматочками.
  • Сир ріжуть кубиками.
  • На шпажку наколюють спочатку хвостик креветки, потім шматочок лимона, другий кінець креветки і сир.
  • Закуску подають з дрібно нарубаним зеленою цибулею до білого і червоного вина.

Гарячі канапки з беконом

М’ясо і морепродукти рідко включають в одне блюдо. Однак поєднання гарячих креветок з ніжним беконом дає дивовижний смак.

Склад закуски:

  • 10 великих креветок;
  • 10 смужок бекону;
  • половина лимона.

Рецепт покроково.

  • Креветки очищають від панцира. Зробивши розріз на спинці, видаляють кишечник.
  • Лимон розрізають на кілька тонких скибочок.
  • У кожну смужку бекону загортають по одній креветці і лимонної часточці.
  • Духова шафа розігрівають до 250°C.
  • Креветки в беконі викладають у форму для випічки і поміщають в духовку. Запікають орієнтовно 10 хвилин.
  • Креветки запечені наколюють шпажками і подають в гарячому вигляді.

З креветками та авокадо

За цим рецептом вдасться приготувати красиве, корисне і поживне блюдо з екзотичним смаком.

Список інгредієнтів:

  • 1 кусень білого хліба;
  • підлога-авокадо;
  • 20 г легкого майонезу;
  • 9 креветок;
  • 1 лайм;
  • 3 гілочки петрушки;
  • 1 цибуля-порей.

Хід приготування.

  • Хліб підрум’янюють її на сухій сковороді і ділять на 9 квадратів.
  • Авокадо нарізають тонкими скибочками, цибулю дрібно рубають.
  • Заморожені креветки разом з лаймом кидають в окріп на 2,5 хвилини.
  • Компоненти викладають на хліб у наступному порядку: авокадо, майонез, креветка, листочок петрушки.
  • Кожне канапе протикають шпажкою і посипають цибулею.

Як зробити з манго

Апетитна закуска з хрустким багетом і ароматом прованських трав не залишить байдужим жодного гурмана.

Склад:

  • 300 г королівських креветок;
  • 130 г багета;
  • 1 манго;
  • 60 г вершкового масла;
  • 3 г сухих прованських трав;
  • 3 г меленого імбирного кореня;
  • 20 г меду;
  • 20 мл соку лимона;
  • сіль;
  • суміш перців.
Дивіться також:  Начинка з гарбуза для пиріжків – 7 дуже смачних рецептів

Послідовність дій.

  • У сковороді нагрівають 20 р масла. Додають імбирний порошок, сік лимона, мед і щіпку прянощів.
  • На сковороду викладають очищені креветки. Їх солять, перчать і обсмажують в пряному складі за 1,5 хвилини з кожного боку.
  • На маслі обсмажують багет, нарізану порційними шматочками.
  • Манго очищають і нарізають кубиками.
  • Шпажкою наколюють креветку, шматочок хрусткого багета, манго.
  • Закуску викладають на сервірувальне блюдо і подають на стіл.

Готуємо з огірками

Ця закуска відрізняється збуджує апетит ароматом і свіжим смаком.

Знадобиться:

  • 10 середніх креветок;
  • 2 лаврових листа;
  • 1 свіжий огірок;
  • 100 г сиру Моцарелла;
  • 40 мл оливкової олії;
  • 10 г сушеного базиліка.

Покроковий рецепт.

  • Морепродукти і лавровий лист кладуть в глибоку миску і заливають окропом на пару хвилин.
  • Остиглі креветки очищають від панцира.
  • Огірок ріжуть товстими скибочками.
  • Моцарелу нарізати середніми кубиками.
  • На зубочистку наколюють огірковий скибочку, потім моцарелу і креветку.
  • Перед тим як поставити канапе на святковий стіл, закуску збризкують маслом і приправляють базиліком.

Канапе з тигровою креветкою

Це блюдо відрізняється не тільки чудовим смаком, але і ефектним зовнішнім виглядом.

Необхідні компоненти:

  • 12 заморожених тигрових креветок;
  • по половині помаранчевого і червоного болгарських перців;
  • 1 тепличний огірок;
  • 30 г вершкового масла;
  • бутербродний хліб;
  • сіль;
  • суміш чорного і білого перцю.

Етапи готування.

  • Креветки тримають у киплячій воді 7 хвилин, охолоджують і очищають.
  • Солодкий перець довільно нарізають.
  • Огірок ріжуть тонкими пластинами.
  • З хліба зрізують кірки, м’якуш нарізають невеликими квадратами.
  • Кожен шматочок хліба змащують маслом.
  • Бамбуковій шпажкою наколюють спочатку тигрову креветку, потім болгарські перці двох кольорів, платівку огірка і хліб з маслом.
  • Перед тим як запропонувати канапе гостям, закуску солять і посипають сумішшю перців.
Дивіться також:  Котлети з судака — 8 дуже смачних рецептів

При приготуванні канапе з креветками на шпажках можна проявляти фантазію не тільки в підборі інгредієнтів, але і у виборі форми закуски.