Канапе з оселедцем – 7 рецептів холодної рибної закуски

Жодне застілля не обходиться без бутербродів під назвою канапе. Ця закуска ідеально підходить для різдвяного столу і додає особливу чарівність вечірок. Як правило, канапе подаються як легка закуска для аперитивів або коктейлів. Якщо вам ще не доводилося готувати канапе з оселедцем, можете не сумніватися – це страва стане святковим хітом.

Прості канапе з чорним хлібом і оселедцем

Оселедець ідеально поєднується з чорним хлібом. Щоб він добре ріжеться, краще взяти не надто свіжий батон. При бажанні за цим рецептом можна приготувати канапе з грінками із чорного хліба. Для цієї мети шматочки потрібно буде обсмажити або підсушити на вогні.

Необхідні продукти:

  • 3 скибочки житнього хліба;
  • філе очищеної оселедця;
  • 1/3 лимона;
  • червоний перець свіжий;
  • свіжий огірок;
  • вершкове масло;
  • зелень (петрушка, кінза);
  • тертий мускатний горіх;
  • шпажки або зубочистки.

Приготування:

  • Розріжте скибочки хліба на шматки потрібного розміру або кружечки. Вони повинні бути такого ж розміру, що і шматочки оселедця.
  • Просушіть або обсмажте хліб (можна цього і не робити). Намажте кожен шматочок вершковим маслом. Щоб воно добре намазывалось, дістаньте його з холодильника заздалегідь.
  • Очищену від кісток і шкіри оселедець нарізати тонкими слайсами. Робити це потрібно дуже гострим ножем. Ставити ніж слід навскіс – тоді вийдуть особливо красиві шматочки. Збризнути її лимонним соком.
  • Скибочки змащеного хліба злегка присипати мускатним горіхом.
  • Зверху викласти оселедець, накрити слайсами свіжого огірка.
  • На шпажку надіти по шматочку червоного перцю, після чого скріпити нею весь бутерброд.
  • Так вчинити зі всіма продуктами і прикрасити порції гілочками зелені.

Щоб прикрашені зеленню канапе з чорним хлібом і оселедцем довго виглядали свіжими, можна оформити їх дрібно нарубаної петрушкою і кінзою.