Канапе з оселедцем – 7 рецептів холодної рибної закуски

Жодне застілля не обходиться без бутербродів під назвою канапе. Ця закуска ідеально підходить для різдвяного столу і додає особливу чарівність вечірок. Як правило, канапе подаються як легка закуска для аперитивів або коктейлів. Якщо вам ще не доводилося готувати канапе з оселедцем, можете не сумніватися – це страва стане святковим хітом.

Прості канапе з чорним хлібом і оселедцем

Оселедець ідеально поєднується з чорним хлібом. Щоб він добре ріжеться, краще взяти не надто свіжий батон. При бажанні за цим рецептом можна приготувати канапе з грінками із чорного хліба. Для цієї мети шматочки потрібно буде обсмажити або підсушити на вогні.

Необхідні продукти:

  • 3 скибочки житнього хліба;
  • філе очищеної оселедця;
  • 1/3 лимона;
  • червоний перець свіжий;
  • свіжий огірок;
  • вершкове масло;
  • зелень (петрушка, кінза);
  • тертий мускатний горіх;
  • шпажки або зубочистки.

Приготування:

  • Розріжте скибочки хліба на шматки потрібного розміру або кружечки. Вони повинні бути такого ж розміру, що і шматочки оселедця.
  • Просушіть або обсмажте хліб (можна цього і не робити). Намажте кожен шматочок вершковим маслом. Щоб воно добре намазывалось, дістаньте його з холодильника заздалегідь.
  • Очищену від кісток і шкіри оселедець нарізати тонкими слайсами. Робити це потрібно дуже гострим ножем. Ставити ніж слід навскіс – тоді вийдуть особливо красиві шматочки. Збризнути її лимонним соком.
  • Скибочки змащеного хліба злегка присипати мускатним горіхом.
  • Зверху викласти оселедець, накрити слайсами свіжого огірка.
  • На шпажку надіти по шматочку червоного перцю, після чого скріпити нею весь бутерброд.
  • Так вчинити зі всіма продуктами і прикрасити порції гілочками зелені.

Щоб прикрашені зеленню канапе з чорним хлібом і оселедцем довго виглядали свіжими, можна оформити їх дрібно нарубаної петрушкою і кінзою.

Дивіться також:  Японський омлет – 5 рецептів

Рибна закуска з картоплею

Поєднання картоплі з солоним оселедцем саме виграшне. Такі бутерброди відразу зметуть зі столу і будуть просити добавки. Готується холодна рибна закуска дуже легко і швидко.

Необхідні продукти:

  • 10 скибочок багета;
  • половина філе оселедця;
  • 3 – 4 варені картоплини;
  • зелень кропу;
  • не велика цибулина;
  • 35 г вершкового масла;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Розім’яти виделкою з вершковим маслом картоплю або збити його блендером. Підсолити, додати трохи перцю і подрібненого кропу. Все гарненько перемішати. Картопляна маса буде служити в якості намазки.
  • Нарізати тонко філе оселедця, а цибулину – кільцями.
  • На шматочки хліба покласти по одному кільцю цибулі, всередину акуратно помістити картопляну масу.
  • Зверху викладаємо шматочки оселедця, оформляємо зеленню.
  • Подавати закуску на плоскому блюді. Якщо є необхідність відправляти її в холодильник на зберігання, потрібно зверху накривати порції харчовим целофаном.

Дуже красиво виглядатимуть канапе на шпажках, якщо намазки видавлювати на хліб за допомогою кондитерського мішка.

З солоним огірком

Необхідні продукти:

  • 0,5 батона;
  • 3 варених яйця;
  • 90 г м’якого сиру;
  • маслини;
  • шпажки або зубочистки.

Приготування:

  • Очистити яйця, натерти їх на тертці, змішати з м’яким сиром і при необхідності злегка підсолити.
  • Скибочки хліба рясно змастити яєчно-сирної намазкой.
  • Покласти зверху по одному корнишону. Якщо огірочки великі, їх нарізають часточками або кружечками.
  • На зубочистку надягають маслину і сколюють нею канапе.

Замість огірків можна брати будь-які овочі – маринований червоний перець, гриби, квашені помідорчики черрі.

Соління дуже вдало доповнюють закусочні страви, особливо, якщо брати невеликі огірки-корнішони.

Канапе на шпажках з оселедцем і буряком

Приготовані за цим рецептом канапе часто порівнюють з оселедцем під шубою. Ця варіація дуже красиво виглядає на столі і з’їдається дуже швидко. Вона ідеальна, коли потрібно приготувати щось смачне і оригінальне.

Дивіться також:  Курячі тефтелі – 7 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і в мультиварці

Необхідні продукти:

  • філе оселедця – 250 г;
  • варений буряк;
  • ложка майонезу;
  • синій лук;
  • житній хліб – 300 р.

Приготування:

  • Буряк очистити, натерти на дрібній тертці. Додати до нього майонез або нежирний йогурт. Все перемішати. Занадто багато майонезу класти не потрібно, інакше бурякова намазки стече, хліб швидко розм’якне. З цієї причини готують канапе безпосередньо перед подачею.
  • Оселедець відібрати від кістки, зняти шкірку, нарізати красиво шматочками.
  • Хліб підсушити в тостері або духовці. При бажанні зробити грінки.
  • На кожну скибочку покласти бурякову намазки у вигляді невеликої гірки.
  • Зверху покласти колечко цибулі і шматочки оселедця.

За цим же рецептом можна приготувати канапе з картоплею і оселедцем.

Оригінальний рецепт з ківі

Необхідні продукти:

  • ківі;
  • 180 г копченої грудинки;
  • скибочки білого батона;
  • бальзамічний соус;
  • шпажки.

Приготування:

  • Очистити ківі, нарізати його кубиками з гранями, приблизно, у 1 див.
  • З скибочок батона круглої виїмкою виріжте основу для канапе.
  • Філе конченой курки нарізати дуже тонкими слайсами або відразу взяти в магазині готову нарізку. Замість курки підійдуть будь-які м’ясні копчення.
  • На блюдо укласти хліб, зверху у вигляді гармошки розподілити копченості.
  • Гарно полити заготовки бальзамічним соусом.
  • Покласти кубик ківі і скріпити все шпажкою.

Екзотичні фрукти і цитрусові роблять закуску особливою. Виглядає така страва від шеф-кухаря в дорогому ресторані, а готується за лічені хвилини.

Готуємо з яблуком

Свіже яблуко теж дуже вдало вписується в набір продуктів для такої закуски. Щоб фруктові шматочки не темніли, їх збризкують лимоном. Яблуко добре поєднується з сиром, рибою та м’ясом.

Необхідні продукти:

  • червоне яблуко;
  • сир «Дорблю» або «Рокфор» — 100 г;
  • скибочки білого батона;
  • оливкова олія — 0,5 ч. л.;
  • сухий пекучий перець;
  • шпажки або зубочистки.
Дивіться також:  Омлет на сковороді з молоком – 6 найсмачніших рецептів пишного омлету

Приготування:

  • Нарізати скибочки батона для канапе, помістити їх в пакет, всипати туди пекучий перець, з урахуванням смаку, влити оливкове масло і все добре перемішати.
  • Викласти хліб на жарова лист, щоб підсушити в духовці.
  • Яблуко, не очищаючи з нього шкірку, нарізати однаковими з сиром кубиками.
  • На хлібні грінки викласти по шматочку сиру з яблуком, сколоти все шпажкою.

Приготована за цим рецептом закуска гідна похвал навіть самих упереджених гурманів!

Канапе «Рибні кораблики»

Необхідні продукти:

  • листя салату;
  • рибна нарізка;
  • скибочки багета;
  • 100 г м’якого сиру;
  • чорний кунжут;
  • шпажки.

Приготування:

  • Змастити скибочки хліба злегка сиром. Зверху покласти листя салату і залишився сир.
  • Посипати його чорним кунжутом, при бажанні підсолити.
  • На шпажку одягти у вигляді вітрила шматочки рибного нарізки. Закріпити шпажки на хліб так, щоб вийшли нагадують кораблики фігурки.

За цим рецептом можна приготувати канапе з рибою будь-яких делікатесних сортів.