Капкейки — 13 рецептів в домашніх умовах

Капкейки — це маленькі смачні кексики, які при правильному приготуванні стануть справжньою окрасою столу. Хочете дізнатися, як їх зробити? Тоді прочитайте дані рецепти капкейків і у вас не виникне жодних проблем!

Класичні капкейки в домашніх умовах

Приготувати капкейки за класичним рецептом не складе ніякої праці. Найголовніше — це дотримуватися правильні пропорції інгредієнтів.

Вам необхідні:

  • борошно — 1 склянка;
  • цукор — 2/3 склянки;
  • ванілін — 1 ч. ложка;
  • молоко — 2/3 склянки;
  • масло — ½ пачки;
  • разрыхл. — 1 ч. ложка;
  • сіль — щіпка.

Готувати будемо так:

  • Заздалегідь, до того, як почнете готувати кекси, витягніть масло з холодильника. Необхідно, щоб воно трохи підтануло і размягчилось. Перетріть його міксером разом з цукром, щоб у вас вийшла однорідна маса по консистенції. Слідом додайте ванілін, яйця і маленьку щіпку солі.
  • Покладіть також в суміш борошно, змішану з розпушувачем. Попередньо не забудьте її просіяти.
  • Додайте в тісто молоко і добре перемішайте, а потім розподіліть його по заготовленим формочках. Краще всього використовувати з силікону або стійкою до нагрівання пластмаси.
  • Надішліть їх в духову піч на півгодини при температурі 180ºС.

Приголомшливий шоколадний десерт

Шоколадні капкейки — це справжня радість для ласунів.

Вам необхідні:

  • цукор — 2/3 склянки;
  • молоко — ½ склянки;
  • борошно — 1 склянка;
  • яйця — 2 шт.;
  • масло — 1 пачка;
  • какао — 2 ст. ложки;
  • разрыхл. — 2 ч. ложки.

Готуємо!

  • Щоб приготувати тісто, візьміть невелику каструлю.
  • Змішайте в ній розтоплене або розм’якшене масло, молоко, пару ложок какао-порошку і неповний склянку цукру.
  • Закип’ятіть складу на плиті, а потім зніміть і дайте охолонути. Після цього вбийте в суміш пару яєць.
  • Слідом кладеться просеянная борошно, змішану з пекарським порошком.
  • В результаті у вас повинно вийти густувате тісто. Розподіліть його по формах і відправте випікатися на півгодини.

Незвичайні морквяні капкейки

Чи пробували ви коли-небудь морквяні капкейки? Якщо ні, то швидше за скористайтеся цим рецептом і будьте впевнені, що результат вас не розчарує!

Вам необхідні:

  • борошно — 1 склянка;
  • цукор — 1 склянка;
  • морква — 2 шт.;
  • яйця — 2 шт.;
  • раст. масло — ½ склянки;
  • ванілін — 1 ч. ложка;
  • сіль — щіпка;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • сода — 1 ч. ложка;
  • вершки — 1 склянку;
  • цукрова пудра — 2 ст. ложки.

Алгоритм приготування:

  • Моркву натріть на тертці як можна дрібніше. В результаті у вас повинно вийти півтори склянки наструганной соломки.
  • Горіхи подрібнюються будь-яким зручним способом.
  • Окремо змішайте борошно, сіль і гашену оцтом або парою крапель лимонного соку соду.
  • Окремо перетирається розтануло масло, ваніль і яйця.
  • З’єднайте дві половини суміші і додайте моркву з горіхами. Ретельно перемішайте.
  • Розлийте тісто по формочках і відправте на півгодини в духовку або піч.
  • Трохи згодом від початку випікання, перевірити готовність зубочисткою.

Ванільна випічка на швидку руку

Ванільні капкейки порадують любителів ніжних солодощів з тонким ароматом.

Вам необхідні:

  • борошно — 1 склянка;
  • цукор — 2/3 склянки;
  • яйця — 3 шт.;
  • масло — ½ пачки;
  • молоко — 2 ст. ложки;
  • ванілін — 2 ч. ложки;
  • разрыхл. — 2 ч. ложки;
  • сіль — щіпка.

Приступаємо до процесу:

  • Одразу ж включіть розігріватися духовку, бо, щоб приготувати тісто для капкейків потрібно зовсім мало часу.
  • Вийміть масло з холодильника заздалегідь і коли воно стане досить м’яким, перетріть з цукром в пишну масу.
  • Після цього додайте в суміш курячі яйця.
  • Окремо з’єднуються розсипчасті інгредієнти в іншій мисці.
  • Порційно додайте суху частину до рідкої і не переставайте збивати міксером, встановивши в ньому найменшу потужність.
  • В кінці додається молоко.
  • Добре перемішайте і розлийте тісто по формочках.
  • Відправте на півгодини в розігріту піч.

Капкейки з рідкою начинкою

Вам знадобляться:

  • борошно — ½ склянки;
  • масло — 1 пачка;
  • гіркий шоколад — 200 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • цукор — ½ склянки;
  • сіль — щіпка.

Починаємо готувати:

  • Розм’якшене масло, дві третини зазначеного в інгредієнтах кількості цукру і шоколад розтоплюються будь-яким звичним для вас способом.
  • Цукор, що залишився збивається разом з яйцями до появи пінки.
  • З’єднайте обидві частини тесту і додайте просіяне борошно.
  • Вилийте його у формочки, але заповніть трохи більше, ніж наполовину, інакше тісто переллється через край, коли підійде.
  • Надішліть капкейки на півгодини в духовку.
  • Готовий десерт можна зверху посипати цукровою пудрою або прикрасити кремом.

На сметані

Домашні капкейки з використанням сметани — це теж один з варіантів приготування смачних знаменитих кексів.

Дивіться також:  Сирні рогалики – 9 рецептів приготування

Вам необхідні:

  • цукор — 1 склянка;
  • борошно — 1,5 склянки;
  • сметана — 1 склянка;
  • ванілін — 1 коф. ложка;
  • масло — ½ пачки;
  • разрыхл. — 1 ч. ложка;
  • шоколад — 200 р.

Готуємо так:

  • Збийте розм’якшене масло разом з яйцями і цукром.
  • Окремо змішуються сипучі компоненти і додаються до яєчної маси.
  • В кінці викладається сметана. Краще взяти пожирніше — так кекси вийдуть набагато смачніше.
  • Можна зробити начинку з родзинок, горіхів або сухофруктів з цукатами — на ваш розсуд.
  • Добре перемішайте заготівлю, змастіть формочки і вилийте в них суміш.
  • Після цього відправте в духову піч на 35-40 хвилин при температурі 180ºС.
  • Поки готуються капкейки, необхідно зробити заливку. Для цього розтопіть на водяній бані шоколад. При цьому стежте, щоб він не пригорів, інакше помадка придбає неприємний запах.
  • Відразу після того, як кекси приготуються, полийте їх зверху заливкою і дайте десерту застигнути.

Готуємо без додавання яєць

Дуже хочеться приготувати капкейки, а яєць як на зло немає? Не впадайте у відчай! Просто скористайтеся наступним рецептом.

Вам необхідні:

  • борошно — 1 склянка;
  • молоко — 1 стакан;
  • цукор — ½ склянки;
  • ванілін — 2 ч. ложки;
  • разрыхл. — 1 ч. ложка.

Процес не вимагає багато часу:

  • Збийте міксером на малих обертах ванілін, цукор і розм’якшене масло.
  • Порційно влийте молоко, не перестаючи збивати, щоб воно добре розподілилося по всій суміші.
  • На завершення так само, як і молоко, частинами додається змішану з розпушувачем борошно.
  • Змастіть формочки для капкейків, вилийте в них тісто, а потім відправте десерт випікатися на півгодини.
  • У цей час приготуйте сироп для просочення, змішавши склянку води зі столовою ложкою цукру.
  • У кожному кексі зробіть посередині наскрізний отвір, при цьому стежте, щоб дно залишалося цілим і залийте туди просочення.
  • За бажанням, додатково можна прикрасити десерт кремом.

Капкейки на молоці — просто і смачно

Один з традиційних і простих варіантів приготування капкейків в домашніх умовах.

Вам необхідні:

  • масло — 1 пачка;
  • яйця — 2 шт.;
  • молоко — ½ склянки;
  • цукор — 2/3 склянки;
  • разрыхл. — 1 ч. ложка;
  • борошно — 1 склянка;
  • ванілін — 1 ч. ложка;
  • сіль — 1 щіпка.

Приступаємо

  • Для початку розігрійте духовку до температури 180 º с, щоб, не гаючи часу, відразу поставити капкейки випікатися.
  • Ретельно перемішайте в окремій тарілці всі сипучі інгредієнти.
  • Слідом додається досить м’яке масло.
  • Добре перемішайте все до стану однорідної маси і налийте молоко.
  • Замісіть тісто і розлийте його по формах.
  • Надішліть капкейки випікатися на 20 хвилин в розігрітій печі.

З сиром

Смачні і корисні капкейки з додаванням сиру або сирної маси не залишать нікого байдужим!

Вам необхідні:

  • цукор — 1 склянка;
  • борошно — 1 склянка;
  • сир — 400 г;
  • масло — 1 пачка;
  • разрыхл. — 1 ч. ложка;
  • сливочн. сир — 100 г;
  • солодка пудра — 4 ст. ложки;
  • яйця — 3 шт.;
  • сіль — 1 щіпка.

Готуємо!

  • Якщо ви використовуєте звичайний сир, а не сирну масу, то протріть його через сито або збийте на низьких оборотах міксера до однорідної консистенції. В даному випадку вам необхідно прибрати зайві грудки. Якщо маса з родзинками, то нічого страшного — так навіть краще.
  • Додайте до сиру розм’якшене масло, яйця і цукор. Гарненько змішайте всі інгредієнти.
  • В отриману суміш порційно почніть всипати борошно разом з розпушувачем. Це важливо, так як тісто може вийти «забитим» і несмачним.
  • Для смачного аромату можна додати ванілін або корицю. Покладіть в масу цукати або сухофрукти в якості начинки.
  • Розподіліть тісто по змазаним формочках і відправте в розігріту до 180 º с духовку на 30-40 хвилин.
  • Поки капкейки випікаються, займіться приготуванням крему. Для цього збийте сир і цукрову пудру і начиніть отриманою масою кондитерський шприц.
  • Готові кекси ще в гарячому вигляді прикрашаються зверху приготованим кремом і подаються до столу.

З вареним згущеним молоком

Любите варену згущенку? Тоді спробуйте приготувати капкейки з додаванням. Рецепт не відніме у вас багато часу, а десерт порадує своїм смаком і ароматом. Зазначеної кількості інгредієнтів вистачить на 20 мафінів.

Вам необхідні:

  • молоко — 1 стакан;
  • борошно — 2 склянки;
  • цукор — ½ склянки;
  • яйце — 1 шт.;
  • варена згущене молоко — ½ банки;
  • банан — 2 шт.;
  • разрыхл. — 2 ч. ложки;
  • раст. масло — 4 ст. ложки;
  • цукрова пудра;
  • сіль — 1 щіпка.

Приступаємо до найцікавішого:

  • Перемішайте розм’якшене масло разом з цукром і яйцем.
  • Додайте з’єднану з розпушувачем борошно і дрібку солі. Якщо тісто дуже густе і не пластичне, то налийте півсклянки молока.
  • Подрібніть банан за допомогою заглибного блендера і додайте його в тісто.
  • Змастіть формочки маслом і покладіть в кожну по столовій ложці тесту таким чином, щоб форма була заповнена наполовину.
  • Після тесту викладіть по чайній ложці згущеного молока. Можна і менше, залежно від ваших уподобань щодо кількості начинки.
  • Викладіть тісто так, щоб воно повністю закривав згущене молоко, і відправте бананові капкейки в духову піч випікатися при температурі 180ºС на час близько півгодини.
  • Готовий десерт присипається зверху пудрою і подається разом з чаєм або кавою.
Дивіться також:  Оладки на ряжанці – 7 рецептів приготування пишних оладок

Вишукані капкейки з меренгою

Незвичайні кекси з додаванням меренги для любителів не тільки смачні, але і красивих десертів.

Вам необхідні:

  • борошно — 1,5 склянки;
  • сметана — 2/3 склянки;
  • яйця — 5 шт.;
  • цукор — 2 склянки;
  • масло — 1 пачка;
  • лимонна цедра;
  • лимонний сік — 1 ч. ложка;
  • сіль — 1 щіпка.

Починаємо кулинарить:

  • Перетріть масло разом зі склянкою цукру і чайною ложкою лимонної цедри.
  • Додайте пару яєць, а у решти відокремте білки від жовтків.
  • Висипте склянку борошна і добре перемішайте тісто.
  • Слідом кладеться сметана разом з залишилася борошном. В кінці додайте маленьку ложечку лимонного соку, щоб тісто вийшло ніжним і повітряним.
  • Змастіть формочки маслом і вилийте туди тісто.
  • Випікайте капкейки близько півгодини, періодично перевіряючи готовність.
  • Поки десерт варто в духовій печі, займіться меренгою. Змішайте три білка і відправте на водяну баню. Розігрійте трохи, щоб суміш була тепліше кімнатної температури.
  • Збийте заготовку до високих піків і наберіть її в кондитерський шприц або мішок.
  • Покрийте капкейки кремом і знову поверніть їх у духовку. Протримаєте від 5-ти до 10-ти хвилин. Дістаньте, коли меренга достатньо підрум’яниться і подавайте десерт до чаю.

Рецепт від знаменитого Енді Шефа

Енді Шеф — відомий кондитер та кулінар, рецепти якого вражають своєю оригінальністю. Спробуйте

Вам необхідні:

  • борошно — 1 склянка;
  • масло — ½ пачки;
  • легкий йогурт — ½ склянки;
  • разрыхл. — 1 ч. ложка;
  • цукор — 1,5 склянки;
  • яйця — 2 шт.;
  • лимон — 1 шт.

А тепер, строго слідуючи керівництву шеф-кухаря:

  • Просійте борошно і ретельно перемішайте її разом з пекарським порошком.
  • Заздалегідь дістаньте масло з холодильника. Коли воно буде досить м’яким, перетріть його в крихту разом з цукром.
  • По одному вбийте яйця в масляну суміш. При цьому не переставайте збивати суміш віночком або міксером.
  • Після того, як ви добре перемішали цю частину тесту, додайте в неї нежирний йогурт або сметану, в залежності від того, що саме з компонентів у вас є.
  • Слідом видавіть сік з одного лимона і додайте його в масу. Також натирається і кладеться лимонна цедра. Вони потрібні для додання капкейкам смачного цитрусового аромату.
  • На завершення порційно засипається суха частину тіста. Перемішайте його міксером і розподіліть по змазаним формах для випічки.
  • Розігрійте духову піч до 180 градусів. Краще зробити це в самому початку, перед приготуванням тесту, так як цей процес не забере у вас багато часу.
  • Надішліть заготовки в духовку і візуально контролювати процес приготування. Як тільки на поверхні з’явиться скориночка, діставайте десерт з печі.

Кексики «Червоний оксамит»

Вам необхідні:

  • борошно — ½ склянки;
  • цукор — ½ склянки;
  • вершковий сир — 350 г;
  • вершки для збивання — ½ склянки;
  • молоко — 4 ст. ложки;
  • масло — 60 г;
  • раст. масло — 4 ст. ложки;
  • какао — 2 ст. ложки;
  • яйце — 1 шт.;
  • разрыхл. — 1 ч. ложка;
  • харчовий барвник червоного кольору — 30 г;
  • ванілін — 2 ч. ложки;
  • цукрова пудра — 100 р.

Починаємо готувати наш шедевр:

  • Розтопіть вершкове масло.
  • Змішайте його разом з олією, цукром і ваніліном. Збийте суміш до стану однорідності.
  • Додайте яйця і збийте міксером на середній швидкості.
  • Використовуйте рідкий харчовий барвник. Покладіть його до суміші і добре перемішайте, щоб вона набула червоний відтінок, завдяки якому десерт і носить таку назву.
  • Тонкою цівкою влийте в масу молоко.
  • Окремо змішайте сипучі інгредієнти: борошно, какао-порошок, розпушувач і щіпку солі.
  • Додайте суху суміш до рідкої і замісіть тісто для капкейків «Червоний оксамит».
  • Викладіть масу у змащені формочки, заповнюючи їх трохи більше, ніж наполовину. Пам’ятайте, що тісто буде підніматися в процесі випікання.
  • Надішліть капкейки на 20 хвилин у розігріту духову піч.
  • В цей же час займіться створенням крему. Для цього змішайте вершковий сир і пудру. Окремо збийте жирні вершки разом з ваніліном і додайте їх до другої частини.
  • Начиніть кондитерський шприц або мішок кремом і прикрасити їм свіжоприготовані кексики.
Дивіться також:  9 рецептів для хлібопічки

Крем для капкейків: рецепти приготування

Існує безліч різноманітних кремів для капкейків, тому не варто зупинятися на чомусь одноманітному. Чому б не спробувати їх все і не зробити кексики з різною «капелюшком»? Так ви неодмінно здивуйте гостей!

Олійно-ванільний крем

Вам необхідні:

  • масло — 1,5 пачки;
  • цукрова пудра — 4,5 склянки;
  • ванільний екстракт — 1 ч. ложка;
  • молоко — 2 ст. ложки;
  • харчовий барвник будь-якого кольору — 2 ч. ложки.

Готуємо:

  • За деякий час до того, як почнете приготуванням крему, витягніть масло з холодильника.
  • Коли воно досить розм’якшиться, почніть його перетирати міксером разом з цукровою пудрою, всипаючи її невеликими порціями.
  • Залиште приблизно половину пудри і налийте в суміш молоко з ванільним екстрактом.
  • Після цього додайте решту і збивайте міксером до тих пір, поки у вас не вийде однорідна повітряна маса.
  • Заправте крем кондитерський шприц або мішок і прикрасьте їм готові кексики.

Збиті вершки

Вам необхідні:

  • жирні вершки (33-35%) — 1,5 склянки;
  • цукор — 2 ст. ложки;
  • ванілін — 2 ч. ложки.

Готуємо:

  • У спеціально охолодженої мисці почніть збивати вершки, довівши їх до стану густої маси.
  • Додайте по столовій ложці цукор, не перестаючи збивати, поки в вершків не з’являться стійкі піки.
  • Наприкінці покладіть ванілін або ванільний цукор і продовжуйте перемішувати.
  • Готовим кремом прикрасьте свіжоспечені капкейки.

Крем для капкейків з вершкового сиру

Вам необхідні:

  • масло — 50 г;
  • вершковий сир («Маскарпоне», «Філадельфія», «Рікотта» тощо) — 180 г;
  • ванільний екстракт — 1 коф. ложка;
  • цукрова пудра — 2 ст. ложки.

Готуємо:

  • Розм’якшене масло збивається разом з цукром до стану пишної і повітряної піни.
  • Слідом покладіть ванільний екстракт.
  • Продовжуючи збивати, порційно додайте цукрову пудру.
  • Добре перемішайте і заправте крем кондитерський мішок.
  • Прикрасьте капкейки і подавайте до столу.

Мастика для десерту

Вам необхідні:

  • цукрова пудра — 1 склянка;
  • маршмеллоу — 200 г;
  • харчовий барвник будь-якого кольору — кілька крапель.

Тут все зовсім просто:

  • Зефір — це маленькі зефірки, приготовані за особливим рецептом. Перекладіть їх у велику миску, додайте пару столових ложок теплої води і поставте в мікрохвильову піч на хвилину. Встановіть у пристрої найвищу потужність.
  • Необхідно, щоб зефір повністю розплавився. Якщо не вистачило часу, можна додати ще трохи.
  • Перемішайте маршмеллоу і почніть потроху додавати цукрову пудру.
  • Продовжуйте заважати до тих пір, поки у вас не вийде густа маса, не липнуче до рук.
  • Розділіть мастику на кілька частин, в залежності від задуму, і додайте до них рідкий харчовий барвник.
  • Розкачайте заготівлю, виріжте необхідні формочки і прикрасьте готові капкейки. Як бачите, нічого складного в приготуванні мастики немає. Важливо дотримуватися покрокову технологію.

Як зробити «шапочки» від капкейків?

Щоб навчитися робити красиві «шляпки» на кексах, в першу чергу вам знадобиться кондитерський мішок. По-друге, необхідні насадки різної форми і кондитерський гвоздик для виправлення недоліків.

Після того, як ви надягнете ковпачок насадки на мішок, почніть наповнювати його кремом. Для цього використовується спеціальна лопатка. Якщо її немає, то можна скористатися звичайною столовою ложкою, але краще робити все за правилами.

Важливо при наповненні мішка кремом дотримуватися золотої середини. Його не повинно бути занадто багато або мало. При наявності надлишок, крем буде витікати і бруднити руки, а якщо його недостатньо, то ви не зможете зробити красиву капелюшок на капкейку.

Коли ваші кексики будуть готові і кондитерський мішок наповнений, почніть прикрашати від середини, ведучи за годинниковою стрілкою вгору. В залежності від використовуваної насадки у вас повинен вийти гарна квітка.

Красиве оформлення і подача капкейків

Якщо у вас немає кондитерського мішка, а вам хочеться створити справжній кондитерський шедевр, то нічого страшного. За бажанням ви можете використовувати шоколадну крихту, драже M&m’s, кокосову стружку, кольорову посипку, харчові барвники і багато іншого.

Як правило, принцип прикраси для всіх капкейків єдиний. Для початку акуратно викладіть на поверхню крем, а потім прикрасьте його вибраної посипкою. Не варто також забувати про горезвісну «вишеньці на торті». В даному випадку її також можна використовувати для красивої подачі кексиків до столу.