Капуста для голубців у мікрохвильовці – 3 рецепта як зварити, або розм’якшити

Правильно підготовлена капуста для голубців в мікрохвильовці допоможе швидко, без пошкодження розділити листя качана і зробити їх м’якими. Якщо варити у воді, то качан розм’якшується, і листя починають рватися. Тому мікрохвильовка – це найкращий варіант.

Як зварити капусту в мікрохвильовці для голубців?

Щоб голубці вийшли, необхідно правильно вибрати, обробити і розм’якшити капусту. Лист капустяний повинен стати тонким і прозорим, але в той же час цілим і міцним. Тоді страва буде гарне, апетитне, бажане.

Інгредієнти:

  • качан капусти.

Вибирати необхідно качан не округлої, а плескатої форми. У такий капусти великий аркуш з товстими прожилками. Голубці з таких листя будуть однаковими.

Приготування:

  • Прибрати з качана верхні листки, які мають пошкодження і темно-зелене забарвлення.
  • Зробити п’ять надрізів, розсікти качан і витягти її.
  • Взяти чашу. Укласти вилок.
  • Відправити в мікрохвильову піч.
  • Виставити максимальну потужність.
  • Встановити час на 11 хвилин.
  • Якщо качан став м’яким, можна приступати до подальших дій. Якщо залишився щільним, то помістити ще на три хвилини.
  • Відправити вилок під холодну воду.
  • Розібрати на листочки. Після виконаних маніпуляцій вони легко відділяється.

Простий варіант розм’якшення в пакеті

Зварити капусту в мікрохвильовці для голубців без пошкодження і розриву листя дуже просто в пакеті.

Щоб все вийшло правильно, дотримуйтеся простих рекомендацій:

  • Видалити ніжно-зелені і з ушкодженнями листочки. Прибирати до появи чистих і цілих.
  • Виступаючу зрізати качан. Якщо коротка, то можна залишити.
  • Взяти довгий, гострий ножик. Надрізати навколо кочережки – це допоможе відокремити від качана листя. Заглиблювати ніж слід наскільки зможете, а надсекается листя лише біля основи.
  • Помістити головку в пакет.
  • Вибрати максимальну потужність.
  • Відправити на п’ять хвилин у мікрохвильовку.
  • Дістати. Зняти листочки, які легко відокремлюються. Для допомоги скористайтесь виделкою.
  • Знову помістити в пакет. Сховати в мікрохвильовку на такий же час.
  • Коли весь качан розібрати, зібрати їх в одну купу і відправити в мікрохвильову піч.
  • Потужність максимальна. Час – п’ять хвилин.
  • Завдяки цій процедурі листя будуть практично прозорі і повністю м’якими. Остудити. Обрізати ножем прожилки у кожного листочка.
Дивіться також:  Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи

Як розм’якшити окремими листочками?

Багато люблять голубці, але не хочуть їх готувати. Адже це ціла проблема знайти величезну каструлю, в яку поміститься качан. Потім з’являється велика ймовірність обпектися виймаючи по кілька разів його з води. Тому для безпечного і швидкого методу підійде мікрохвильовка.

Отже, щоб розм’якшити капусту для голубців в мікрохвильовці, необхідно:

  • Пошкоджені листи видалити з качана.
  • Взяти гострий ніж. Надрізати качан.
  • Відокремити листи.
  • Взяти жаростійку миску. Обприскати простою водою.
  • Помістити капустяні листи.
  • Прибрати в мікрохвильову піч.
  • Прогріти на максимальній температурі пару хвилин.
  • Перевірити стан аркушів. Якщо жорсткуваті, то поставити ще на такий же час.
  • Коли повністю розм’якшаться, то слід обрізати товсті прожилки.

Скільки хвилин розм’якшувати капусту цілим качаном?

Промиту капусту, без верхніх листочків помістити в мікрохвильову піч на максимальну потужність і обробляти дев’ять хвилин. Потім помістити під струмінь крижаної води. Після того як охолоне, розім’яти. Якщо відчули, що качан розм’як, то можна відокремлювати листочки. Якщо ще щільний на дотик, то помістити в мікрохвильову піч ще на пару хвилин.

5 варіантів начинок для смачних голубців

Коли листя підготовлені, постає питання яку начинку загорнути в листя. Пропонуємо самі смачні та перевірені варіанти.

Базовий

Це найпростіший і найпоширеніший варіант приготування.

Інгредієнти:

  • паприка – 0,5 ч. ложки;
  • цибуля – 270 г;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • фарш яловичий – 470 г;
  • ізюм – 100 г;
  • рис відварений – 0,5 склянки.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулину. Робити це слід дуже дрібно.
  • Покласти у фарш.
  • Приправити.
  • Підсолити.
  • Закинути рис.
  • Покласти родзинки.
  • Перемішати.
  • Отриманою начинкою нафарширувати листочки.

Вегетаріанська

Ідеальний варіант для приготування смачної страви в пісні дні.

Інгредієнти:

  • петрушка – 50 г;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 5 цибулин;
  • селера – корінь;
  • мелений чорний перець;
  • масло вершкове – 2 ст. ложки.
Дивіться також:  Голубці з пекінської капусти – 7 рецептів

Приготування:

  • Очистити овочі.
  • Моркву порізати. Вийде соломка.
  • Цибулю нашаткувати.
  • Селера нарізати шматочками.
  • Розжарити сковорідку.
  • Помістити масло вершкове.
  • Розтопити.
  • Закинути підготовлені продукти.
  • Нашаткувати зелень.
  • Закинути до засмажки.
  • Присолити.
  • Присипати перцем.
  • Перемішати.
  • Отриманою масою нафарширувати листи.

М’ясна

Для приготування смачної начинки краще поєднувати два види м’яса.

Інгредієнти:

  • зелень – 25 г;
  • яловичина – 270 г;
  • спеції;
  • свинина – 270 г;
  • сіль;
  • морква – 1 шт.;
  • рис відварений – 400 г;
  • цибуля – 1 луковичка.

Приготування:

  • Нарізати м’ясо на шматки.
  • Порубати цибулю.
  • В м’ясорубку закинути цибулька і м’ясо.
  • Перемолоти.
  • Змішати з рисом.
  • Нашаткувати зелень.
  • Змішати з фаршем.
  • Натерти морквину.
  • Помістити на сковорідку. Засмажити.
  • Закинути в фарш.
  • Перемішати.
  • Присолити. Всипати спеції. Розмішати.

Соковита

Поєднання свинячого і курячого м’яса надає начинці незвичайну соковитість.

Інгредієнти:

  • свинина – 320 г;
  • філе куряче – 320 г;
  • цибуля – 2 цибулини;
  • рис відварний – 300 г;
  • сіль;
  • перець.

Приготування:

  • Порубати цибулю.
  • Нарізати на шматки м’ясо.
  • Помістити в м’ясорубку.
  • Перемолоти.
  • Змішати з рисом.
  • Присолити.
  • Посипати перцем.
  • Перемішати.

Куряча

Курячий фарш виходить ніжним і м’яким. Щоб начинка не вийшла сухою слід додавати трохи сала.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • морква – 1 шт.;
  • філе куряче – 720 г;
  • олія соняшникова – 3 ст. ложки;
  • сало – 150 г;
  • перець;
  • рис відварений – 220 г;
  • цибуля – 1 луковичка.

Приготування:

  • Нарізати м’ясо і сало.
  • Помістити в м’ясорубку.
  • Подрібнити.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Натерти морквину. Використовуйте тертку крупного помелу.
  • Розжарити сковорідку.
  • Влити олію.
  • Прогріти.
  • Помістити овочі.
  • Засмажити.
  • Змішати з фаршем.
  • Додати рис.
  • Присолити. Посипати спеціями. Перемішати.