Капуста, маринована на зиму в банках – 10 рецептів приготування

Як стверджують факти, капуста маринована на зиму в банках прийшла на зміну заквасці овочу в дерев’яних діжках. На відміну від квашення, маринування займає менше часу, тому смачну закуску можна буде спробувати вже через кілька днів після приготування. Такий спосіб заготівлі популярний ще й тому, що дозволяє заощадити гроші в зимовий час, споживаючи заготовлений заздалегідь овоч сезону. У маринованої капусті міститься велика кількість корисних речовин, незамінних для хорошої роботи організму. Приготувати таку закуску можна на будь-який смак – ніжну або гостру, в чистому вигляді або з додаванням інших не менш смачних компонентів.

Класична маринована капуста в банку

Для приготування можна використовувати капусту різних сортів. Вона виходить смачною, трохи солодкуватою. Її потім використовують для приготування шаурми, вінегрету, кислих щів і т. д.

Готується закуска з:

  • капустяного качана – 4 кг;
  • моркви – 4 шт.;
  • часникових зубчиків – 6 шт.;
  • чистої рідини (розсолу) – 2 л;
  • солі – 4 ст. л.;
  • цукрового піску – 6 ст. л.;
  • перцю запашного і чорного в горошках;
  • лаврового листа;
  • оцтової кислоти – 100-130 мл

Основний продукт нарізається тонкими смужками, моркву подрібнюється теркою – звичайною або корейкою. Все змішується (обминати не потрібно), у кінці додається роздавлений часник.

Розсіл готується з води, солі, цукру і заявлених спецій. Всі кип’ятиться протягом 12 хвилин, в кінці вводиться кислота і трохи часнику. Отриманим розсолом слід залити овочі, скласти їх в стерильну банку і прибрати на холод. Вже через пару днів квашена капуста в банках буде готова.