Капуста по-грузинськи з буряком — 7 рецептів приготування

Це блюдо мариноване, з солоним присмаком, має характерну кислинку з гострими нотками. Правильно приготоване – хрустке і злегка м’яке зовні. Якщо ви хочете дізнатися рецепт капусти по-грузинськи з буряком, то вивчайте кращі варіанти.

Капуста по-грузинськи з буряком — традиційний рецепт

Приготуйте чудовий гарнір і закуску до застіль за традиційним грузинським рецептом.

Інгредієнти:

  • часник – 8 зубчиків;
  • капуста – 2900 г білокачанна;
  • вода – 1900 мл;
  • перець гострий червоний – 3 шт.;
  • сіль – 3 ст. ложки (з гіркою);
  • селера (листя) – 50 р;
  • буряк – 1400 р.

Приготування:

  • Качани повинні бути міцними і не розсипатися, коли ріжете.
  • Бурак вибирайте солодше і більш насиченого кольору.
  • Запорука успіху – розсіл. Для цього воду закип’ятити. Засипати сіллю. Вода повинна бути соленее, ніж морська. Остудити. Заливати тільки холодним.
  • Нашаткувати качани. Качан теж подрібнити. Товсто не нарізати. Великі шматки не забарвляться.
  • Бурак очистити. Нарізати кружальцями. Вони повинні бути плоскими і однаковими.
  • Зубки часничку порізати на три частини.
  • Гострий перчик – кільцями.
  • Взяти величезний таз. Викласти частину бурака.
  • Вкрити частиною капусти.
  • Викласти буряк.
  • Висипати часник.
  • Присипати перцем.
  • Селера розім’яти руками і посипати продукти.
  • Вкрити бураком.
  • Залити розсолом. Він повинен покрити продукти рідиною вище на два пальці.
  • Накрити кришкою.
  • Відставити на п’ять днів.

Загрузка...

Як приготувати на зиму?

Квашена капуста по-грузинськи з буряком – простий і смачний варіант для зимової заготівлі. Ідеальний варіант для будь-якого гарніру.

Інгредієнти:

  • капуста – 1400 м;
  • перець гострий – 1 шт.;
  • сіль – 3 ст. ложки;
  • буряк – 1 шт.;
  • лавр – 5 аркушів;
  • селера – 45 г;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • перець горошок – 1 ч. ложка;
  • часник – 2 зубки;
  • вода – 1400 мл;
  • масло рослинне – 120 мл

Приготування:

  • Залити воду в ємність. Всипати сіль.
  • Закинути лаврушку. Закинути перець.
  • Посипати цукром. Закип’ятити.
  • Влити оцет. Зняти з вогню.
  • Капусту нашаткувати. Потрібні великі шматки.
  • Підготувати банку. Викладати продукти частинами.
  • Утрамбувати капусту.
  • Почистити бурак.
  • Нарізати шматками середнього розміру.
  • Викласти в банку.
  • Селеру нашаткувати. Закласти в банку.
  • Порубати часник. Надіслати до продуктів.
  • Повторити шари ще раз.
  • Викласти перець гострий.
  • Зверху повинна бути під кришкою буряк.
  • Залити розсолом.
  • Накрити кришкою.
  • Залишити на добу.
  • Зберігати в холоді.
Спробуйте також:  Салат з печінки тріски - класичний рецепт

Гостра капуста по-грузинськи

Гостра квашена капуста – хороша заміна звичайного варіанту. Якщо хочете урізноманітнити свій раціон приготуйте по цьому рецепту оригінальне блюдо.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – качан;
  • оцет – 250 мл (9%);
  • буряк – 1 шт.;
  • запашний перець – 5 горошин;
  • перець чилі – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • часник – 4 зубки;
  • цукор – 125 г;
  • вода – 1000 р.

Приготування:

  • Нашаткувати качан. В оригінальному блюді використовують великі шматки.
  • Бурак нарізати.
  • Натерти морквину. Використовувати крупну тертку.
  • Перець і зубки часнику шаткувати дрібно.
  • Перемішати продукти.
  • Закинути запашний перець.
  • Помістити в банку. Утрамбувати.
  • Приготувати розсіл. Влити воду в ємність.
  • Посолити.
  • Засипати цукор.
  • Закип’ятити.
  • Влити оцет. Остудити.
  • Залити в банку.
  • Залишити на добу.
  • Прибрати в холод.

Із червонокачанної капусти

Капуста на зиму – це поширена заготівля, але по-грузинськи рідко зустрінеш на наших столах. І це недаремно. Це гостре блюдо, але в теж час, хрустке з яскравим забарвленням, багатим смаком і ароматом не зможе нікого залишити байдужим.

Інгредієнти;

  • капуста – 1000 г червонокачанна;
  • сіль – 1 ч. ложечка для капусти;
  • перець червоний гострий;
  • сіль – 30 г для розсолу;
  • селера – 190 г;
  • оцет – 500 мл;
  • перець – 5 горошин;
  • кріп – 35 г;
  • буряки – 190 г;
  • вода – 500 мл;
  • естрагон – 35 г;
  • часник – 8 зубчиків;
  • базилік – 35 р.

Приготування:

  • Нашаткувати капусту брусками.
  • Закинути в киплячу воду. Витримати дві хвилини. Перекинути в холодну воду.
  • Селеру нашаткувати.
  • Порізати зубки часнику.
  • Залити водою. Підсолити. Закип’ятити. Дістати. Остудити.
  • Почистити бурак. Нарізати. Підійдуть часточки або пластинки.
  • У ємність викладати частинами продукти.
  • Спочатку йде капуста.
  • Вкривається бураком.
  • Посипається приправами.
  • Розподіляється селера.
  • І знову повторити шари.
  • Воду, обсяг вказано в рецепті, залити в ємкість.
  • Засипати нормою солі для розсолу.
  • Закип’ятити. Влити оцет.
  • Залити відразу капусту.
  • Витримати два дні в теплі.
  • Сховати в холод.
Спробуйте також:  Салат з пекінською капустою і курячою грудкою: 14 рецептів приготування

Пряна закуска — покроковий рецепт

Пряна, ароматна закуска, яка порадує своїм смаком всіх гостей. Для приготування необхідно використовувати маленькі качани, інакше вони будуть розсипатися. А самий смак цього блюда полягає в шматках. Буряк вибирати солодку і яскраву.

Інгредієнти:

  • часник – 8 зубчиків;
  • капуста – 2900 г;
  • естрагон – 25 г;
  • буряк – 1400 м;
  • базилік – 25 г;
  • перець пекучий червоний – 3 шт.;
  • вода – 1900 мл;
  • сіль – 125 г;
  • селера (листя) – 90 р.

 

Приготування:

  • Розсіл використовувати в холодному вигляді. Тому спочатку зайнятися його приготуванням.
  • Залити воду в ємність. Засипати сіль. Рідина повинна бути солоною більше, ніж морська вода. Закип’ятити. Охолодити.
  • Нарізати качани. Качан теж йде в блюдо.
  • Очистити бураки. Нарізати кружечками.
  • Почистити зубки часнику. Нарізати.
  • Порізати на кільця перець.
  • Подрібнити зелень.
  • Помістити В ємність буряк.
  • Вкрити капустою.
  • Розмістити буряк.
  • Розсипати часник.
  • Викласти перець.
  • Посипати зеленню.
  • Повторити ряди.
  • Останній шар – буряк.
  • Залити розсолом.
  • Продукти повинні бути повністю покриті.
  • Накрити кришкою.
  • Відставити на три доби.

Маринована капуста без оцту

Користь цього рецепту в тому, що капуста кваситься природним чином, оцет не додається. Заготовлювати можна не тільки на зимовий період з пізніх сортів, але і з ранньої капусти влітку для їжі.

Інгредієнти:

  • сіль – 2 ст. ложки;
  • кінза – 20 г;
  • капуста – 1900 м;
  • перець червоний – 1 стручок;
  • часник – 12 зубков;
  • вода – 1900 мл;
  • буряк – 470 р.

Приготування:

  • Верхні листочки, які мають пошкодження, зняти з качанів.
  • Розрізати кожен качан на сім частин.
  • Нарубати зубки часнику.
  • Тонкими пластинками подрібнити бурак.
  • Нашаткувати перчик. Якщо любите гострі страви використовуйте один, якщо хочете менш гостре блюдо – додайте половинку.
  • Закип’ятити воду. Засипати сіль. Перемішати.
  • Злегка остудити. Ідеальна температура 80 гр.
  • Зелень нашаткувати.
  • У ємність шарами розмістити продукти. Останнім йде бурак.
  • Залити розсолом.
  • Накрити кришкою.
  • Настояти. Знадобиться дві доби.
  • Прибрати в холодильник.
  • Ще через дві доби готова до вживання.
Спробуйте також:  Салат з курячих сердечок - 8 рецептів приготування

З додаванням моркви та спецій

Економічний вартості рецепт, який вимагає мінімум продуктів.

Інгредієнти:

  • сіль – 2 ст. ложки;
  • капуста – 3 кг;
  • спеції;
  • бурак – 3 шт.;
  • часник – 10 зубків;
  • цукор – 190 г;
  • вода – 1 літр;
  • морква – 2 шт.;
  • оцет – 2 ст. ложки;
  • перець чилі – 1 стручок;
  • лавр – 11 аркушів.

Приготування:

  • Перець чилі подрібнити.
  • Качани нарізати квадратними шматками.
  • Моркву порізати. Необхідні кільця.
  • Часник нашаткувати.
  • Бурак – пластинками.
  • Підготувати банку.
  • Помістити капусту.
  • Розмістити по поверхні перець і часник.
  • Вкрити морквиною.
  • Викласти лаврушку.
  • Воду закип’ятити.
  • Закинути цукор. Перемішати.
  • Додати сіль.
  • Розчинити.
  • Влити оцет.
  • Засипати спеції. Перемішати.
  • Злегка остудити.
  • Залити продукти. Якщо розсіл їх повністю не покрив, то зробити ще порцію.
  • Накрити кришкою.
  • Пару годин настояти в кімнаті.
  • Прибрати в холод.
  • Готова до вживання через пару діб.