Капуста по-корейськи – 7 рецептів приготування

Капуста по-корейськи – це смачна і ніжна закуска. Приготувати її можна різними способами, покращуючи смак за рахунок інших продуктів.

Білокачанна капуста по-корейськи

Простий метод приготувати пікантне блюдо з самої звичайної капусти.

Необхідні продукти:

  • одна морквина;
  • невеликий качан капусти;
  • п’ять ложок рослинного масла;
  • 80 грам цукру;
  • 50 мл оцту;
  • ложка солі;
  • перець і гвоздика;
  • півлітра води.

Процес приготування:

  • Капусту добре промиваємо, подрібнюємо на квадратики і в глибокій мисці з’єднуємо з рослинним маслом.
  • Залишаємо овоч і переходимо до приготування соусу. Для цього ставимо воду на вогонь, нагріваємо її, всипаємо цукор, сіль і зазначені спеції. Тримаємо близько двох хвилин під кришкою, а потім вливаємо оцет.
  • У банку викладаємо капусту і заливаємо все приготованою сумішшю. Притискаємо чим-небудь важким і тримаємо приблизно 8 годин перед подачею.

З буряком

Відмінне доповнення до святкового столу. Страва добре поєднується з м’ясом, так і з будь-якими гарнірами.

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • 30 мілілітрів оцту;
  • 130 грам цукру;
  • сіль і перець на свій смак;
  • дві буряків;
  • три зубчики часнику;
  • 500 грам капусти.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо промиті овочі: капусту на невеликі квадратики, буряк на тонкі смужки, часник як завгодно, цибулю півкільцями. Все це перемішуємо.
  • З’єднуємо воду з сіллю і спеціями з цукром і ставимо кип’ятитися на 10 хвилин. Через це час додаємо оцет і отриманою сумішшю заливаємо овочі. Тримаємо їх спочатку близько 6 годин просто на кухні, а потім ще 8 годин у холодильнику.

Рецепт з пекінської капусти

Пекінська капуста по-корейськи робиться ще простіше, ніж звичайна.

Її можна подавати відразу або робити заготівлі на холоду.

Необхідні продукти:

  • два кілограми пекінської капусти;
  • 200 грам солі;
  • один гострий червоний перець;
  • два зубчики часнику.
Дивіться також:  Салат з горбушею – 7 смачних рецептів приготування

Процес приготування:

  • Овоч промиваємо, ділимо на листя і нарізаємо їх тонкими смужками.
  • Потім добре присипаємо всі шматочки сіллю і залишаємо на добу для просочення. Після цього ретельно змиваємо залишки солі. За бажанням, капусту можна порізати і більш дрібно — тоді її буде зручніше подавати.
  • Подрібніть часник через прес і з’єднайте з шматками червоного перцю так, щоб було рівне співвідношення. Отриманою масою знову натріть все листя.
  • Тримайте страву спочатку в теплі добу, а потім приберіть в холодильник.

Цвітна капуста по-корейськи

Додати гостроти можна практично будь-якого виду капусти, спробуйте наприклад кольорову.

Необхідні продукти:

  • три зубчики часнику;
  • морквина;
  • 50 мілілітрів масла;
  • суміш перців;
  • літр води;
  • близько 700 грам капусти;
  • 200 мл оцту;
  • 150 грам цукру;
  • велика ложка солі.

Процес приготування:

  • Качан потрібно добре промити, прибрати все зайве, розділити на частини і нарізати на шматки будь-якого розміру, на свій вибір. Варимо до м’якості приблизно п’ять хвилин, зливаємо.
  • На плиті нагріваємо вказану кількість води, всипаємо туди сіль з цукром, а потім і масло з оцтом. Кип’ятимо близько п’яти хвилин і вливаємо суміш до капусти.
  • Чекаємо, поки все охолоне, додаємо туди подрібнену на спеціальній тертці моркву, нарізану часник і спеції.
  • Прибираємо все в холодильник на 6 годин, після чого блюдо готове до вживання.

Гострий салат з капусти

Смачний салат, де добре поєднується капуста з морквою, неодмінно сподобається любителям гострих страв.

Необхідні продукти:

  • морквина;
  • суміш різних перців або готовий набір приправи по-корейськи;
  • одна цибулина;
  • два зубчики часнику;
  • 500 грам капусти;
  • 30 мілілітрів масла рослинного.

Процес приготування:

  • Подрібнену на квадратики капусту з’єднайте з нарізаною на тонкі смужки морквиною, присипаємо сіллю і даємо постояти близько 20 хвилин.
  • Овочі повинні дати сік, який потрібно злити, а потім додати до них цукор, оцет і вибрані спеції.
  • На олії обсмажуємо цибулю до красивого кольору і разом з невеликою кількістю масла викладаємо до решти інгредієнтів, перемішуємо. Даємо салату настоятися якийсь час у холодильнику. Все, що його можна їсти!
Дивіться також:  Салат з маринованими грибами – 10 рецептів приготування

Як приготувати на зиму?

По цьому рецепту виходить смачна капуста, яка ідеально підійде до будь-якого гарніру.

Необхідні продукти:

  • дві ложки солі;
  • 700 грам капусти;
  • суміш перців;
  • дві часточки часнику;
  • дві ложки оцту;
  • морква і цибулина;
  • п’ять ложок цукру.

Процес приготування:

  • Морквину подрібнюємо на тертці, добре, якщо вона буде спеціальною, «корейської». Капусту нарізаємо невеликими квадратами, все змішуємо і додаємо до овочів перець, сіль, оцет і цукор.
  • На сковороді спочатку смажимо попередньо подрібнену цибулю, викладаємо до нього порізаний часник, тримаємо всі разом хвилинку і цю суміш додаємо до овочів.
  • Тим, що вийшло, наповнюємо стерилізовані банки, закриваємо їх кришками і прибираємо на зберігання, коли вони повністю охолонуть.

Готуємо в розсолі за 14 годин під гнітом

Варіант приготування хрусткої капусти з розсолом. У підсумку виходить смачна і корисна закуска.

Необхідні продукти:

  • два кілограми капусти;
  • два зубчики часнику;
  • склянка олії;
  • 130 грам цукру;
  • три морквини;
  • три ложки солі;
  • 200 мл оцту;
  • суміш різних перців або готова приправа;
  • літр води.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо морква, скориставшись для цього теркою або ножем.
  • Часник перетворюємо на тонкі пластини і з’єднуємо з морквою.
  • Качан капусти ділимо на дві частини і кожну з них нарізаємо на квадрати. Бажано ще розібрати їх вручну, щоб все було добре прорізано.
  • У велику ємність починаємо укладати овочі шарами: спочатку моркву з часником, потім капуста, а потім знову повторюємо черговість. Останній обов’язково має бути капуста.
  • Нагріваємо воду, так щоб вона почала кипіти, розчиняємо в ній сіль з цукром, вливаємо олію, оцет і всипаємо вибрані приправи.
  • Тим, що вийшло, добре заливаємо складені овочі, прикриваємо ємність, ставимо на неї щось важке і залишаємо в прохолоді на 14 годин.
Дивіться також:  Салат з чорної редьки – 13 рецептів