Капуста Провансаль швидкого приготування – 6 рецептів

Капуста провансаль швидкого приготування – відмінне доповнення до м’яса, картоплі або супу. Спробуйте приготувати хрустку, корисну смачну капусту за нашими рецептами.

Класичний рецепт швидкого приготування

Звичайний варіант закуски готується за кілька діб. Але можна приготувати смачний салат до обіду набагато швидше.

Вам знадобиться:

  • цукровий пісок – 50 гр;
  • одна морква;
  • вилок білої капусти;
  • сіль – 15 гр;
  • вода – 150 мл;
  • три часточки часнику;
  • оцет 9% — 30 гр;
  • масло рослинного сорту – 50 гр.

Алгоритм дій:

  • Перебираємо капусту, прибираємо погані листя і серцевину. Решта листя ріжемо середніми смужками.
  • В каструлю або глибоку чашу викладаємо нашатковану овоч.
  • Зверху висипаємо цукор і сіль. Злегка приминаем капусту руками. Так з неї вийде більше соку, що нам і потрібно.
  • Почищену моркву подрібнюємо на тертці і завантажуємо до капусти.
  • Позбавляємо від лушпиння часникові зубчики. Кожен з них ріжемо дуже тонкими скибочками і кидаємо в салат.
  • Виливаємо в каструлю з овочами воду, масло і оцет, перемішуємо.
  • Ставимо в холодильник на три години. Після цього можна подавати свіжий салат до столу. Приємного апетиту!

Як швидко приготувати закуску шматочками?

Такий салат вийде більш хрустким з насиченим пряним смаком.

Що потрібно взяти:

  • соняшникова олія – 90 мл;
  • морква – 1 шт.;
  • коріандр – 5 гр;
  • капусту білокачанну – 1,5 кг;
  • сіль – 23 гр;
  • головку часнику – половина;
  • воду – 600 мл;
  • оцет – 60 мл;
  • горошини чорного перцю – 5 гр;
  • лавровий лист.

Як зробити капусту провансаль шматками:

  • Очищений від верхніх листків капустяний качан рубаємо кубиками і складаємо в глибокий посуд.
  • Почищену моркву проводимо через тертку з великими ланками. З’єднуємо її з основним компонентом.
  • Часник розбираємо на часточки, чистимо кожну, дрібно шаткуємо і висипаємо до інших овочів.
  • Наливаємо масло, перемішуємо.
  • Приступаємо до готування маринаду. Для цього кип’ятимо воду, охолоджуємо до кімнатної температури.
  • Виливаємо її в окрему ємність, слідом насипаємо сіль, горошок перцю, коріандр, додаємо оцет.
  • Готовим маринадом заливаємо овочевий салат.
  • Нам необхідно придавити отриману закуску чим-небудь важким. Можна поставити банку з водою, наприклад.
  • Залишаємо салат маринуватися в холодильнику протягом 4 годин.
Дивіться також:  Олів’є з куркою – 6 рецептів приготування

Капуста провансаль з буряком

Справжній річний яскравий салат додасть гарний настрій.

Список продуктів:

  • сіль – 10 гр;
  • качан капусти;
  • оцет – 60 мл;
  • буряк – 1 шт.;
  • вода – 500 мл;
  • морква – 2 шт.;
  • цукор – 16 гр.

Поетапне приготування:

  • Окремо варимо в каструлі буряк. Остуджуємо її, знімаємо шкірку.
  • Видаліть з капустяного вилка непотрібні листя і качан, нашинкуем середніми смужками.
  • Помиту моркву проводимо через тертку разом з буряком.
  • Завантажуємо подрібнені овочі в простору миску або тазик.
  • Покладіть цукор, сіль і пам’ятайте масу руками. Так салат вийде більш соковитим.
  • Змішайте охолоджену кип’ячену воду з 9% оцтом. Влийте рідину в овочеву суміш.
  • Залиште страву на три години. Можна подавати закуску до обіду або вечері. Перед подачею покришіть подрібнену цибулю і заправте порцією олії. Приємного апетиту!

З журавлиною

Цей рецепт буде корисний любителям кисленького.

Необхідні інгредієнти:

Для салату:

  • родзинки – 50 гр;
  • капуста біла – 1 кг;
  • журавлина – 60 гр;
  • одне зелене яблуко;
  • морква – 1 шт.;
  • кисть зеленого винограду.

Для маринаду:

  • перець горошком – 10 шт.;
  • вода – 500 мл;
  • два лаврових листа;
  • масло рослинне – 60 мл;
  • гірчиця суха – 4 гр;
  • цукровий пісок – 80 гр;
  • оцет – 60 мл;
  • сіль – 15 гр.

Готуємо покроково:

  • Переберіть капустяний качан. Хороші листя крупно наріжте ножем.
  • Яблуко порізати на дольки.
  • Очищену моркву крупно протерти на тертці.
  • Виноград зніміть з гілочки і покладіть на тарілку. Розморозьте ягоди журавлини.
  • Починаємо викладати підготовлені продукти в каструлю шарами.
  • Спочатку йде капуста, морква, потім знову капуста, родзинки, капуста, виноград, капуста, журавлина, капуста.
  • Приступаємо до виготовлення розсолу.
  • Доводимо воду до кипіння. Насипаємо в неї приправи, сіль з цукром, масло, оцет.
  • Кип’ятимо суміш протягом 1 хвилини.
  • Заливаємо розчином закуску і дамо їй настоятися 3 години.
  • Перед подачею перемішуємо салат.
Дивіться також:  Салат з сухариками і кукурудзою – 10 смачних рецептів

Добова капуста провансаль

Чим довше стоїть капуста, тим насиченішим і м’якше виходить її смак і консистенція.

Компоненти рецепту:

  • цукор – 60 г;
  • капуста – 2,5 кг;
  • рослинне масло – 0,2 л;
  • сіль – 30 гр;
  • морква – 2 шт.;
  • вода кип’ячена – 1 л;
  • часник – 2 зубці;
  • оцет – 50 мл

Покрокова інструкція:

  • Шаткуємо капусту як вам подобається.
  • Проводимо дві очищені моркви через тертку з великими ланками.
  • Ріжемо дрібними кубиками часточки часнику.
  • Укладаємо по черзі подрібнені овочі в простору каструлю.
  • Окремо закип’ятимо воду, наллємо у вируючу рідина масло, додамо сипучі інгредієнти і оцет.
  • Даємо суміш постояти на вогні протягом хвилини.
  • Залишилось залити отриманим розсолом салат.
  • Зверху ставимо вантаж і закриваємо закуску в холодильнику на добу.

З болгарським перцем

Вам знадобиться:

  • морква – 3 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • перець болгарський – 3 шт.;
  • насіння кропу – 5 гр;
  • соняшникова олія – 80 мл;
  • вода фільтрована — 0,4 л;
  • білокачанна капуста – 2 кг;
  • сіль – 30 гр;
  • один листочок лаврушки;
  • цукор – 100 гр;
  • оцет – 75 гр.

Поетапне приготування:

  • Кришимо очищений капустяний качан на тонкі смужки.
  • Видаляємо у перців капелюшок, насіння і перегородки. Беріть болгарські перці різних кольорів. Салат вийде гарніше.
  • Очищену моркву ріжемо тонкою соломкою.
  • З’єднайте підготовлені продукти в тазику або просторій мисці. Трохи приминаем масу руками.
  • Дрібно кришимо часник, додаємо до овочів. Насипаємо насіння кропу.
  • Для пряного маринаду кип’ятимо воду, кидаємо в неї сіль, цукровий пісок, наливаємо оцет і олію, перемішуємо рідина.
  • Виливаємо гарячий розсіл в салат.
  • Ставимо на овочі під маринадом важкий предмет і закриваємо в холодильнику на 5 годин.