Капуста тушкована з грибами – 6 рецептів приготування

Просте в приготуванні і підходить на будь-який випадок страва — капуста тушкована з грибами. Варіантів приготування досить багато — підійдуть тушковані овочі як гарнір до м’ясного, а з додаванням м’яса або фаршу страва стане повноцінним, ситною вечерею.

Як загасити капусту з грибами?

Капуста краще всього поєднується з грибами, тому в такому вигляді її готують найчастіше. Можна використовувати свіжу білоголову або квашену — як більше подобається.

Список інгредієнтів наступний:

  • 1 кг капусти
  • 0.5 кг будь-яких грибів (смачніше всього з печерицями, лисичками і вешенками)
  • 5 ст л олії для смаження
  • 2 головки цибулі середнього
  • 2 ст л томатного пюре або кетчупу
  • 1 ст л оцту (рекомендується брати яблучний, використовується для свіжої капусти)
  • 1 ст л цукру
  • 1 ст л борошна
  • 1 лист лаврушки
  • 0.2 л свіжого грибного бульйону
  • 0.5 год л меленого чорного перцю
  • 0.5-1 ст л дрібної солі

Як смачно приготувати, етапи покроково:

  • Підготувати цибулю, гриби і капусту: почистити, вимити.
  • Цибулю нарізати тоненькими півкільцями, гриби невеликими шматочками. Розігріти на сковорідці ложку масла і обсмажити овочі протягом 10 хвилин, періодично помішуючи для рівномірної термічної обробки.
  • Капусту дрібно нашаткувати і висипати в окрему каструлю або сотейник, залити грибним бульйоном, додати половину залишився масла, зробити невеликий вогонь і тушкувати під кришкою протягом 40 хвилин, періодично помішуючи.
  • Додати гриби з цибулею, томат, цукор і підготовлені прянощі і спеції.Перемішати, готувати чверть години.
  • Влити в окрему сковорідку залишок масла і висипати в нього борошно. Обсмажувати декілька хвилин, розмішуючи лопаткою.
  • Викласти борошно до овочів і гарненько перемішати, залишити на вогні ще на 3-5 хвилин, після вимкнути і дати кілька хвилин настоятися.
  • Перед подаванням страву можна посипати зеленню.