Капуста тушкована з куркою – 6 рецептів

Капуста тушкована з куркою універсальне і демократичне страву на всі сезони. Легке, але разом з тим ситне, дієтичне і повністю натуральне – основи приготування швидко освоїть навіть недосвідчена домогосподарка. А невелика фантазія, зміна двох-трьох інгредієнтів, дозволить обігравати основний рецепт і страва ніколи не набридне.

Тушкована капуста з куркою — рецепт приготування покрокового

 

Будь-який дієтолог скаже: курка з капустою ідеальна і збалансована їжа. Особливо, якщо для приготування використовувати «пісну» курячу грудку або зняти з птиці зайвий жир і шкіру. Набір інгредієнтів простий і дещо аскетичний, щоб приготувати вечерю достатньо половини бойлера і маленький качан капусти. Спеції, овочі, сіль і оцет, кожна господиня може додавати компоненти на власний розсуд, підлаштовуючи під смаки домочадців.

Приготувати капусту дуже просто, якщо слідувати наступній інструкції:

  • Крок 1. Невеликий качан капусти (для сім’ї з 4 чоловік знадобиться 1 кілограм) дуже тонко шаткуємо. Масажуємо капусту, злегка присолив. Так вона буде соковитіше.
  • Крок 2. Ріжемо половину курки на невеликі шматочки (розмір з сірникову коробку), обсмажуємо на рослинному маслі.
  • Крок 3. Ріжемо велику цибулину. Шаткуємо 2-3 середні морквини.
  • Крок 4. На іншій сковорідці робимо обжарку з овочів. При бажанні додаємо туди столову ложку томатної пасти або виливаємо склянку томатного соку.
  • Крок 5. З’єднуємо капусту, курку, овочі в сковорідці з товстими бортиками або сотейнику. Накриваємо кришкою.
  • Крок 6. Тушкуємо до готовності капусти приблизно 30-40 хвилин при температурі 150 градусів (на плиті важливо виставити середню температуру).
  • Крок 7. У самому кінці додаємо сіль, перець, спеції за смаком. З капустою ідеально поєднується кмин (інакше кажучи, «насіння» кропу), зіра, хмелі – сунелі. Можна збагатити смак великим пучком зелені і зубчиком часнику.
  • Крок 8. Настав час подавати страву! Дуже смачно тушкована капуста поєднується зі сметаною і чорним підсушеним хлібом. Страву можна їсти в холодному і гарячому вигляді.

Можна взяти замість білокачанної сорт червоної капусти, і тоді тушкована капуста вийде незвичайна, з «чеським» акцентом (у Чехії та Німеччині капусту прийнято гасити червоного і фіолетового кольорів).

Примітка! Капуста – той самий овоч, який стає тільки смачніше трохи настоявшись. Цей той самий випадок, коли їжу можна приготувати на три-чотири дні вперед і не боятися, що вона втратить властивості.