Капустяні оладки – 8 і швидких рецептів смачних

Капустяні оладки – це не тільки смачний сніданок, але ще й досить бюджетний. Спробуйте приготувати страву по одному із запропонованих рецептів.

Класичні капустяні оладки з білокачанної капусти

Простий рецепт з мінімальним набором продуктів.

Необхідні інгредієнти:

  • кілограм капусти;
  • 100 грам борошна;
  • спеції на свій смак;
  • два яйця.

Процес приготування:

  • Капусту потрібно подрібнити за допомогою дрібної терки.
  • Потім додаємо до неї сіль і будь-які інші вибрані приправи, злегка приминаем руками так, щоб з’явився сік.
  • Вбиваємо яйця, кладемо борошно і перемішуємо.
  • Отриману масу набираємо великою ложкою викладаємо на гарячу сковороду і обсмажуємо з двох боків до готовності.
  • Як приготувати з цвітної капусти?

    Виявилося, приготувати оладки можна і з цвітної капусти. Вони виходять ніжними, соковитими і однаково смачними як в холодному вигляді, так і тільки що посмажені.

    Необхідні продукти:

    • два яйця і одна цибулина;
    • півкілограма капусти;
    • приблизно 100 грам борошна;
    • спеції за своїм бажанням.

    Процес приготування страви:

  • Для початку потрібно відварити капусту. Зазвичай на це потрібно не більше 10 хвилин.
  • Чекаємо, коли вона трохи охолоне, нарізаємо на дрібні шматочки і викладаємо в миску.
  • Вбиваємо яйця до капусти і додаємо попередньо подрібнену цибулю.
  • До тесту всипаємо борошно і вибрані спеції. Сіль використовувати обов’язково. Вимішуємо тісто ложкою або руками.
  • Набираємо невелику кількість маси і доводимо до готовності на гарячій сковороді, обсмажуючи з обох сторін.