Капустяний пиріг – 8 швидких рецептів для ледачих

Капустяний пиріг – хороший варіант смачного недорогого обіду. Це одночасно десерт і основне блюдо. Для приготування підходить квашена і свіжа капуста. З начинкою можна експериментувати, додаючи нові компоненти. А завдяки різним варіаціям тесту, кожен раз можна робити нове ласощі.

Класичний капустяний пиріг

Цей пиріг – класика російської кухні.

Інгредієнти:

  • дріжджі – пів пакетика сухих;
  • вода – 410 мл теплої;
  • капуста – 1100 м;
  • сіль;
  • олія рослинна;
  • цукор – 2 ч. ложечки;
  • борошно – 5 склянок;
  • цибулю – 2 голівки.

Приготування:

  • Воду змішати з дріжджами. Користуйтеся швидкодіючими.
  • Всипати цукор. Додати сіль.
  • Змішати з борошном.
  • Вкрити пакетом. Відставити. Треба дочекатися, поки тісто збільшиться в об’ємі.
  • Нашаткувати капусту.
  • У каструлю влити воду. Посолити.
  • Закинути капусту. Відварити. Стан має бути напівготове.
  • Нарізати цибулину. Знадобляться півкільця.
  • Покласти у сковорідку. Влити олію. Засмажити.
  • Злити воду з капусти.
  • Перемішати цибулю і капусту.
  • Посипати перцем. Розмішати.
  • Розрізати тісто.
  • Першу частину розкачати.
  • Розмістити на деко.
  • Викласти капусту.
  • Розкачати другу половину.
  • Накрити начинку.
  • Краї защипнути.
  • Виставити режим духовки. Знадобиться 180 град.
  • Запікати півтори години.
  • Остудити. Нарізати на порційні частини.
  • Якщо верхня частина вийшла жорсткою, накрийте її вологою серветкою.

    Рецепт для ледачих

    Капустяний пиріг для ледачих – це швидкий і простий рецепт. Він виходить завжди і у всіх. Більшу частину становить начинка.



    Інгредієнти:

    • капуста – 500 г;
    • перець чорний;
    • борошно – 7 ст. ложок;
    • майонез – 3 ст. ложки;
    • олія соняшникова;
    • сметана – 5 ст. ложок;
    • масло вершкове – 55 г;
    • сіль – 1 ч. ложечка;
    • яйце – 3 великих;
    • розпушувач – 7 р.

    Приготування:

  • Нарізати капусту.
  • Підготувати форму для запікання.
  • Викласти капусту.
  • Масло нарізати. Розмістити поверх капусти.
  • Змішати яйця з сіллю, сметаною і майонезом.
  • Насипати розпушувач.
  • Всипати борошно. Збити.
  • Вилити на капусту.
  • Прибрати в духовку.
  • Режим 170 град.
  • Готувати близько години до рум’яної скоринки.
  • Дивіться також:  Київський торт як в СРСР — два рецепта приготування в домашніх умовах

    На кефірі в духовці

    Капустяний пиріг на кефірі в духовці виходить дуже соковитим і поживним.

    Інгредієнти:

    • кефір – 460 мл;
    • капуста – 250 г;
    • зелень сушена – 3 ст. ложки;
    • яйце – 1 велике;
    • сіль;
    • цибуля – 1 шт.;
    • олія соняшникова – 1 ст. ложка;
    • сода – пол ч. ложечки;
    • борошно – 300 р.

    Приготування:

  • Нашаткувати цибулину і капусту.
  • Протушкувати з маслом вісім хвилин.
  • Підсолити. Всипати зелень.
  • Протушкувати до готовності.
  • Змішати кефір з яйцем. Всипати соду. Підсолити. Збити.
  • Всипати борошно.
  • Промазати маслом форму.
  • Залити половину від отриманого тесту.
  • Розмістити начинку.
  • Залити тестом.
  • Готувати 45 хвилин.
  • В мультиварці

    Це ласощі здивує, втішить і подарує атмосферу свята. Пиріг виходить ароматним і апетитним.



    Інгредієнти:

    • майонез – 55 мл;
    • масло вершкове – 2 ст. ложки;
    • сметана – 110 г;
    • борошно 130 г;
    • сіль;
    • яйце – 3 великих;
    • капуста – 550 г білокачанної;
    • розпушувач – 1 ч. ложечка;
    • цибулина – 1 шт.

    Приготування:

  • Подрібнити цибулину.
  • Нашаткувати капусту. Розім’яти руками. Овоч має пустити сік.
  • Взяти чашу.
  • Покласти масло вершкове.
  • Додати цибулю.
  • Капусту засипати.
  • Посипати сіллю.
  • Виставити режим. Для приготування знадобиться «випічка».
  • Таймер виставити на пів години.
  • Змішати майонез зі сметаною та яйцями. Насипати розпушувач.
  • Додати борошно. Збити.
  • Викласти капусту.
  • Влити частину тіста в чашу.
  • Викласти капусту.
  • Залити тестом.
  • Таймер встановити на півтори години.
  • Капустяний заливний пиріг

    Тісто готується швидко і в результаті виходить дивовижний за смаковими якостями пиріг, який доставить радість всім членам сім’ї.

    Інгредієнти:

    • сметана – 130 г;
    • капуста – 220 г;
    • сіль;
    • кунжут – 1 ст. ложка;
    • масло вершкове – 10 г;
    • майонез – 65 г;
    • борошно – 100 г;
    • розпушувач – 1 ч. ложечка;
    • яйце куряче – 3 великих.

    Приготування:

  • Нашаткувати капусту.
  • Змішати яйця з сіллю.
  • Змішати зі сметаною.
  • Влити майонез. Перемішати.
  • Всипати розпушувач.
  • Додати борошно.
  • Збити.
  • У форму покласти капусту.
  • Залити тісто.
  • Обсипати кунжутом.
  • Готувати півгодини.
  • Режим 180 град.
  • Дивіться також:  Торт дамський каприз – 6 рецептів в домашніх умовах

    З квашеною капустою з готового листкового тіста

    Якщо ви хочете поласувати пирогом, а часу на приготування не вистачає, то цей рецепт для вас знахідка. Не треба займатися підготовкою тіста і капусти. Виходить смачне несолодке ласощі.

    Інгредієнти:

    • цибуля – 2 цибулини;
    • перець;
    • готове тісто – 250 г листкового;
    • сіль;
    • капуста – 600 г квашеної;
    • олія соняшникова;
    • яйце – 4 відварених.

    Приготування:

  • Цибулини нашаткувати. Обсмажити.
  • Зняти шкаралупу з яєць.
  • Нарізати. Потрібні кубики.
  • Змішати з капустою цибулю і яйця. Підсолити.
  • Перемішати.
  • Тісто розкачати.
  • Помістити у форму. Зрізати зайве. Борти повинні бути закриті.
  • Розмістити начинку.
  • Злегка загорнути краї.
  • Взяти обрізки.
  • Розкачати.
  • Нарізати смужками.
  • Викласти по поверхні пирога візерунки.
  • Готувати приблизно півгодини в духовці.
  • Температура 200 град.
  • Капустяний пиріг на майонезі

    Ласощі одночасно нагадує запіканку і пиріг. Воно не тільки просто готується, але виходить дуже смачним. Спробуйте приготувати за цим рецептом, і ваша сім’я залишиться ситій і задоволеною.

    Інгредієнти:

    • капуста – 550 г;
    • перець;
    • масло вершкове – 55 г;
    • сіль;
    • розпушувач – 7 г;
    • олія соняшникова;
    • борошно – 7 ст. ложок;
    • яйця – 3 ст. ложки;
    • майонез – 6 ст. ложок.

    Приготування:

  • Порубати основний компонент.
  • Капусту слід обім’яти руками. Від цього процесу вона пустить сік і стане м’якше. Страва вийде соковитіше і смачніше.
  • Промазати маслом деко.
  • Розмістити по поверхні капусту.
  • Масло порізати. Розкласти по овочу.
  • Присипати перцем.
  • Яйця перемішати з розпушувачем і майонезом. Підсолити.
  • Всипати борошно. Збити.
  • Залити капусту.
  • Помістити деко в духовку.
  • Встановити температуру 180 град.
  • Запікати 40 хвилин.
  • З дріжджового тіста в духовці

    Тісто ніжне, як пух. Смачна начинка з капусти. Пиріг виходить пишним, м’яким, апетитним. Спробуйте приготувати за цим рецептом, і він стане «фірмовим» у вашій родині. Замість звичного приготування на молоці, в рецепті використовується кефір. Завдяки цьому, тісто не боїться протягу, готовий продукт довго залишається свіжим. Улюблений багатьма пиріг на Русі і зараз залишається самим затребуваним.

    Дивіться також:  Як приготувати торт – 10 дуже смачних рецептів

    Інгредієнти:

    • кефір – 410 мл;
    • олія соняшникова – 5 ст. ложок;
    • дріжджі – 1 ч. ложечка сухих;
    • масло вершкове – 2 ст. ложки;
    • цибуля – 2 шт.;
    • цукор – 3 ч. ложки;
    • морква – 1 шт.;
    • сіль;
    • капуста – 550 г;
    • борошно – 670 р.

    Приготування:

  • Розігріти кефір. Будьте уважні, якщо перегреете, він згорнеться.
  • Всипати дріжджі. Використовуйте швидкої дії.
  • Всипати цукор. Підсолити.
  • Всипати борошно. Відразу всю не додавайте. Найкраще поступово. Тоді можна регулювати процес замісу. Місити потрібно довго. Не менше восьми хвилин. Вийде м’яка маса, яка зовсім не буде липнути. Головне не переборщити борошна, а то пиріг вийде важким і жорстким.
  • Ємність промазати маслом. Покласти тісто. Вкрити пакетом.
  • Відставити на пару годин. Може знадобитися трохи більше часу або менше. Головне, щоб обсяг збільшився вдвічі.
  • Нашаткувати капусту.
  • Розжарити сковорідку.
  • Засипати овоч.
  • Цибулини очистити.
  • Порізати. Необхідні півкільця.
  • Моркву почистити.
  • Взяти тертку. Вона повинна бути великою. Натерти.
  • Додати овочі до капусти. Протушкувати. Якщо капуста виділяє мало соку, то додати води.
  • Підсолити. Додати перець. Розмішати.
  • Відрізати третину тесту.
  • Великий шматок розкотити.
  • Взяти форму. Для цього кількості продуктів підійде діаметр 27 див.
  • Розмістити пласт. Сформувати бортики.
  • Наколоти. Це треба для того, щоб тісто не сильно піднімалося.
  • Викласти капусту.
  • Третю частину тіста розкачати.
  • Накрити пиріг.
  • Краї защипнути.
  • Рештою тестом прикрасити поверхню пирога. Можна накрутити квіточки або виліпити пташку.
  • Залишити в теплому місці підготовлений пиріг. Вкрити пакетом.
  • Коли тісто в черговий раз піднялося можна відправляти в духовку, яка до цього моменту має температурний режим 185 град.
  • Готуватися буде приблизно півгодини.
  • Ласощі можна вживати гарячим або холодним.