Карамелізована цибуля: як готувати, з чим їдять? 5 рецептів, як карамелізувати цибулю

Карамелізована цибуля буде відмінним доповненням для будь-якої страви. Технологія карамелізації посприяє тому, щоб прибрати всю зайву кислоту з продукту, натомість подарувавши йому божественну насолоду.

Процес приготування не займає багато часу, а для приготування необхідно мати тільки цибулю, олію, спеції, а також інструменти, такі як ніж і сковорода.

З чим їдять цибулю карамелізовану

Подібне блюдо найчастіше готують в якості закуски. Зазвичай подається з булочками або хлібом. Іноді використовують як один із інгредієнтів у приготуванні бургерів, супів та інших основних страв.

Як приготувати карамелізовану ріпчасту цибулю для бургера

Розглянемо докладніше приготування карамелізованого цибулі для бургера.

Інгредієнти, які можуть вам знадобитися на 1 порцію:

  • булка – 1;
  • бургерная котлета – 200 г;
  • гірчиця за смаком – 5 м;
  • сир – 15 г;
  • в’ялені помідори – 15 г;
  • цибуля (ріпчаста) – 50 р;
  • оцет – 50 г;
  • цукор – 10 г;
  • соус за смаком;
  • рослинне масло – 10 мл;
  • сіль – 2 г;
  • білий перець – 2 р.

Перейдемо безпосередньо до процесу приготування.

Для початку, потрібно нарізати цибулю великими кільцями, товщина яких буде близько 4 мм, після чого на рослинному маслі обсмажити продукт до моменту готовності. Далі додамо цукор і оцет, выпарим отриманий інгредієнт, прикрутивши конфорку до рівня «слабкий», посолимо і посиплемо перцем.

Після того, як ми приготували карамелізований цибулю, потрібно помістити на сковороду котлету для бургера і обсмажити її до потрібного стану, не забувши поперчити, посолити і заправити гірчицею. Після виконання цих дій добре прогріваємо булку, кладемо невеликий шматочок сиру в її нижню частину, а зверху розмістити заздалегідь приготовану котлету і зверху неї помістити цибулю, помідори (їх завбачливо варто нарізати у формі соломки), а також полити соусом.