Карбонат свинячий – 7 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Соковитий духмяний свинячий карбонат, приготований самостійно, стане відмінною заміною ковбасі. Його можна запікати різними способами – в будь-якому випадку результат перевершує всі очікування. Рецепти свинячого карбонату представлені в нашій добірці.

Класичний рецепт запікання свинячого карбонату на деку

Склад продуктів: 630-730 г карбонату, спеції для м’яса, 6-7 часникових зубчиків, 0,5 ч. ложки крупної солі, 2 великі ложки олії оливи.

  • М’ясо миється, сушиться серветками з паперу, після чого позбавляється від плівок і зайвого жиру.
  • Далі вирізка обсмажується цілком на сковорідці без масла. На поверхні м’яса повинна з’явитися апетитна скориночка.
  • Коли свинина охолоне, її можна покривати ароматною сумішшю. Для останньої змішується подрібнений часник, масло оливи, сіль, вибрані спеції. Отриманою масою м’ясо покривається з усіх боків.
  • Підготовлений шматок щільно загортається в фольгу і укладається на деко.
  • Запікається трохи менше години при 200-210 градусів. Знімати пробу слід тільки після повного охолодження страви.