Карпаччо з курячої грудки – 7 рецептів в домашніх умовах

Про таке м’ясному делікатес, як карпаччо з курячої грудки, почали говорити в Італії в другій половині минулого століття. Ідея належить творцеві культового коктейлю «Белліні» Джузеппе Чіпріані. Свою закуску він назвав по імені живописця Вітторе Карпаччо, картини якого були наповнені образами у всіх відтінках білого і червоного кольорів. Сьогодні закуска настільки популярна, що її навчилися готувати навіть на домашніх кухнях.

Класичне карпаччо з курячої грудки

Традиційно карпаччо роблять з яловичини, але сьогодні для приготування м’ясного делікатесу беруть будь-які види м’яса і навіть використовують овочі. Калорійність карпаччо з курки набагато менше, та й приготувати таку закуску вдається набагато швидше.

Інгредієнти:

  • шість курячих грудок;
  • за дві ч. л. чорного і запашного перцю;
  • одна ч. л. паприки;
  • вісім ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • З курячих грудок потрібно видалити весь жир і очистити їх від плівки. Потім добре промити і висушити.
  • В піалі з’єднуємо всі сухі спеції, обвалюємо в них грудки і залишаємо так на кілька годин, щоб м’ясо добре просолилось.
  • Потім струсіть з грудок зайві приправи і на дві доби підвісьте їх сушитися.
  • Після, оберніть заготовки папером і залишити в холоді на 12 годин дозрівати.