Картопля фрі в духовці – 7 рецептів в домашніх умовах

При бажанні кожна господиня зможе приготувати картоплю фрі в духовці і отримати результат нічим не гірше, ніж у популярних кафе швидкого харчування. В духовій шафі страва виходить малокалорійним і практично нешкідливим, адже воно не смажиться в киплячому жирі. Удосконалити смак частування допоможуть всілякі спеції.

Картопля фрі в духовці без масла

Склад продуктів: 4 великих картопляні бульби, велика ложка морської солі, велика пучку прованських трав.

  • Варто вибрати великі рівні овальні картоплини, щоб у підсумку вдалося приготувати довгу хрустку соломку. Спочатку вони ріжуться пластинами товщиною близько 0,5 см, після чого шинкують брусками.
  • Вийшла соломка ретельно промивається холодною водою, після чого обсушивается серветками з паперу.
  • Шматочки овоча приправляють сіллю і прованськими травами. Приправи повинні виявитися на кожному шматочку.
  • Форма для запікання застеляється пекарської папером. Зверху одним шаром викладається картопляна соломка. Розташовувати соломку треба таким чином, щоб кожен шматочок мав свій простір і не торкався «сусідів».
  • Форма відправляється в духову шафу. Останній варто заздалегідь розігріти до 160-170 градусів.
  • Запікається картопля фрі в духовці без масла всього 9-11 хвилин. У страві за таким рецептом немає ні краплі олії, тому його можна сміливо пробувати, не хвилюючись за свою фігуру.