Картопля по-французьки – 6 рецептів приготування картоплі

Багато полюбили картоплю по-французьки за простоту приготування. Її можна робити з будь-якими видами м’яса, з використанням фаршу, грибів і навіть вершків. Незалежно від того, яку прошарок ви обираєте, головне, щоб був присутній сир. Саме сирна скоринка надає той самий бажаний смак і аромат.

Картопля по-французьки в класичному виконанні

Це варіант для любителів запеченої їжі. М’ясо перед приготуванням не треба смажити.

Інгредієнти:

  • перець мелений;
  • сир – 210 г твердого;
  • цибуля – 2 цибулини;
  • зелень – 35 г;
  • свинина – 340 г;
  • сіль морська (велика);
  • майонез – 190 мл;
  • картопля – 740 р.

Приготування:

  • Бульби картоплин почистити.
  • Порізати на частини. Бажано щоб вийшли однакові шматочки, тонкі по товщині.
  • Половину розмістити на листі.
  • Підсолити.
  • Свинину промити. Видалити прожилки. Розрізати на частини.
  • Кожну відбити. Використовувати кухонний молоточок.
  • Укрити картоплю м’ясом.
  • Підсипати перець. Підсолити.
  • Зняти луску з цибулинок. Порубати.
  • Посипати м’ясо.
  • Викласти картоплю.
  • Присолити.
  • Змастити майонезом.
  • Нашаткувати зелень. Присипати.
  • Натерти сир. Розподілити останнім шаром.
  • Розігріти духовку (180 гр.).
  • Запекти.
  • З куркою в духовці

    Картопля по-французьки з куркою – неймовірно ніжна страву. Підходить для будь-якого приводу.



    Інгредієнти:

    • олія соняшникова;
    • сіль побільше (морська);
    • томат – 2 шт.;
    • сир – 110 г твердих сортів;
    • курка – 370 г філе;
    • перець мелений чорний;
    • картопля – 970 г;
    • цибуля – 1 шт.;
    • майонез (сметана) – 4 ст. ложки.

    Приготування:

  • Картопляні бульби порізати. Необхідні гуртки.
  • Посипати перцем.
  • Посолити.
  • Розмішати.
  • Розмістити на листі.
  • Філе нарізати пластинками.
  • Викласти поверх картоплі. Посолити.
  • Нарізати цибулину, заздалегідь знявши луску.
  • Вкрити курку.
  • Помідори подрібнити. Знадобляться кружечки.
  • Вкрити цибулю.
  • Підсолити.
  • Підсипати перець.
  • Промазати майонезом.
  • Натерти сир. Скористатися краще теркою крупного помелу.
  • Посипати помідори.
  • Прибрати в духовку.
  • Запікати півгодини.
  • Режим 180 гр.
  • Дивіться також:  Тушкована картопля – 8 рецептів з м’ясом, куркою

    З фаршем в мультиварці

    Картопля по-французьки в мультиварці виходить наваристою і соковитою. Виглядає дуже апетитно.

    Інгредієнти:

    • цибуля – 2 цибулини;
    • картопля – 970 г;
    • приправа (будь-яка);
    • сіль побільше (морська);
    • сметана – 190 мл;
    • олія соняшникова для чаші;
    • фарш – 320 г;
    • сир – 85 р.

    Приготування:

  • Очищені бульби картоплин нарізати. Вийдуть гуртки. Товщина потрібна близько п’яти міліметрів.
  • Промазати маслом чашу.
  • Розмістити картоплю (половину). Посипати приправами.
  • Підсолити фарш.
  • Перемішати з приправами.
  • Викласти на картоплю.
  • Видалити луску з цибулинок. Нашаткувати. Посипати фарш.
  • Розподілити картоплю.
  • Підсолити. Приправити.
  • Розподілити по поверхні сметану.
  • Натерти сир. Посипати.
  • Закрити кришку приладу.
  • Вибрати режим. Для цієї страви треба «плов/гасіння».
  • Таймер встановити на півгодини.
  • З додаванням грибів

    Картопля з фаршем виходить дуже смачною. А гриби дають незабутній тонкий аромат.

    Інгредієнти:

    • картопля – 5 бульб;
    • перець;
    • фарш – 370 г;
    • олія соняшникова;
    • сіль крупна (морська);
    • цибуля – 3 ріпчастої;
    • майонез;
    • печериці – 520 г;
    • сир – 320 г твердого.

    Приготування:

  • Зняти луску з цибулин. Подрібнити.
  • Знадобляться півкільця.
  • Бульби картоплин почистити. Нарізати. Знадобляться кружечки.
  • Грибочки промити.
  • Відрізати плодоніжки.
  • Нашаткувати. За формою потрібні як картопля. Замість печериць можливо застосовувати будь-які гриби. Якщо вирішили готувати з лісових, то не забудьте їх почистити і відварити.
  • Фарш підсолити. Поперчити. Перемішати.
  • Промазати маслом деко.
  • Розмістити цибулю.
  • Розподілити картоплю.
  • Підсолити. Присипати перцем.
  • Розмістити фарш.
  • Покрити печерицями.
  • Підсолити.
  • Сир подрібнити. Допоможе в цьому терка. Скористайтеся великої.
  • Посипати на печериці.
  • Промазати майонезом.
  • Готувати півгодини.
  • Режим духової шафи 180 гр.
  • Варіація страви з вершками

    М’ясо по-французьки з картоплею в духовці з вершками – це чудове французьке блюдо. Сир надає страві неповторний смак.

    Інгредієнти:

    • картопля – 750 г;
    • сир – 170 г твердого;
    • морська сіль (велика);
    • вершки – 430 мл
    Дивіться також:  Маринад для курки з соєвим соусом – 8 рецептів

    Приготування:

  • Очистити бульби картоплі. Порізати. Потрібні пятимиллиметровые кружечки.
  • Вершки закип’ятити.
  • Підсолити. Перемішати.
  • Помістити картоплю. Закип’ятити. Проварити п’ять хвилин.
  • Сир подрібнити. Скористайтеся теркою великої величини.
  • На деко розкласти картоплю (половину).
  • Накрити сиром (половиною).
  • Розмістити картоплю.
  • Посипати сиром.
  • Залити вершками.
  • Укрити фольгою.
  • Сховати в духову шафу. Він повинен бути розігрітий.
  • Випікати чверть години.
  • Режим 180 гр.
  • З помідорами

    Якщо є бажання приготувати смачне блюдо, яке припаде до душі всім гостям, то зробіть картоплю по-французьки в духовці. Це блюдо виглядає святково і точно стане прикрасою вашого столу.

    Інгредієнти:

    • картопля – 6 шт.;
    • сир – 220 г;
    • свинина – 320 г;
    • майонез – 160 мл;
    • сіль;
    • перець чорний;
    • цибуля – 1 шт.;
    • помідор – 2 шт.

    Приготування:

  • М’ясо порізати. Потрібні тонкі скибочки, які необхідно відбити.
  • Розкласти на деко.
  • Посипати сіллю.
  • Присипати перцем.
  • Промазати майонезом.
  • Картоплю очистити. Нарізати. Потрібні плоскі кружечки. Товщина близько п’яти міліметрів.
  • Розкласти картоплю другим шаром.
  • Посолити.
  • Промазати майонезом.
  • Нашаткувати цибулю. Потрібні кільця чи півкільця.
  • Викласти на картоплю.
  • Помідори – кружечками.
  • Розкласти шаром.
  • Посипати сіллю.
  • Промазати майонезом.
  • Виставити духовку. Треба прогріти до 200 гр.
  • Через 2/3 години дістати.
  • Сир натерти. Посипати блюдо.
  • Запекти п’ять хвилин.