Картопля по-селянськи в духовці – 7 рецептів приготування

Дуже незвичайним смачним гарніром є картопля по-селянськи. Овоч, приготований за таким рецептом, завжди виходить пікантним з яскравим смаком. Як готувати картоплю по-селянськи в духовці різними способами, описується далі.

Картопля по-селянськи в духовці — базовий рецепт

Інгредієнти: 8-9 картоплин, по 1 ч. ложці солі, солодкої паприки, суміш мелених перців, орегано, базиліка, 5 ст. ложок рафінованої олії, 2 часникових зубка.

  • Бульби картоплі добре миються і прямо зі шкіркою нарізати довгастими шматочками. Далі овоч знову промивається холодною водою, щоб прибрати зайвий крохмаль. Бульби картоплі висипаються на рушник і злегка обсушиваются.
  • Масло змішується з усіма заявленими спеціями, сіллю і розчавленим часником. Ця ароматна суміш виливається у посуд з картоплею.
  • На деко, застелене пергаментом, викладаються овочеві часточки шкіркою вниз.
  • Спочатку блюдо готується півгодини при 190 градусах, потім картопля перевертається і запікається ще 10-12 хвилин до скоринки.
  • Подається запечена картопля в духовці з будь-яким пікантним соусом.

    З часником і каррі

    Інгредієнти: кіло картоплі, дрібку каррі, повна чайна ложка сушеного часнику, 2 ст. ложки рафінованої олії, дрібна сіль.

  • Овочі дуже ретельно миються. Бажано зробити це з допомогою жорсткої щітки.
  • Прямо з шкіркою овочі ріжуться на 7-8 частин приблизно однакового розміру.
  • Всі спеції зсипаються разом. Цією сумішшю і сіллю присипається картопля. У посуд вливається і олію. Інгредієнти добре перемішуються. Картопля залишається на 15-17 хвилин для настоювання.
  • На деку, застеленому папером для випічки, викладаються картопляні часточки. Важливо залишити між заготівками хоча б мінімальну відстань, щоб вони не злиплися під час запікання.
  • Щоб приготувати картоплю смачною і рум’яною, потрібно виставити температуру духовки на 190 градусів. Запікатися в ній страва буде 35-45 хвилин.

    З паприкою та зеленню

    Інгредієнти: кіло свіжого картоплі, по невеликому пучку свіжого базиліка та кропу, 3 ст. ложки рафінованої олії, по великій дрібку меленої паприки і сушеного орегано, сіль.

    Дивіться також:  Гречаники – 8 рецептів приготування

  • Картопля миється під проточною водою і треться твердою щіткою. Це позбавить овочі від в’ївся бруду. Далі картопля ріжеться на шматочки.
  • Ароматна заправка для овоча готується дуже просто. Для цього потрібно змішати рафінована олія з сіллю і всіма заявленими спеціями. В загальну суміш додається мелкорубленая зелень.
  • Картопляні часточки в окремій мисці змішуються з отриманої заправкою. Потрібно перемішати продукти дуже ретельно, щоб спеції рівномірно розійшлися по кожному окремому шматочку.
  • Овочі розкладаються по листу, заздалегідь застеленному фольгою.
  • Страва готується близько півгодини в добре розігрітій духовій шафі.

    У рукаві для запікання

    Інгредієнти: 1,5 кіло картоплі, 4-5 зубків свіжого часнику, 90 мл якісного оливкової олії, 2 ч. ложки солодкої паприки і така ж кількість будь-яких приправ для картоплі, кухонна сіль.

  • Овочі добре миються, чистяться від шкірки. Картопля ріжеться на шматочки. Кожна з них ділиться на 7-8 зубчиків.
  • В окремий посуд відразу поміщаються всі приправи і сіль. Замість солоного компонента можна використовувати соєвий соус. Сюди ж видавлюється через прес часник.
  • Останнім у маринад вливається оливкова олія. Всі компоненти збиваються виделкою або вінчиком.
  • В отриману масу занурюються картопляні часточки. Продукти добре перемішуються.
  • Разом з маринадом картопля перекладається в рукав для запікання. Важливо не забути зробити в ньому отвори для виходу пари.
  • Готуватися картопля в духовці в рукаві буде близько 80-90 хвилин.

    Рецепт приготування з м’ясом

    Інгредієнти: 1,5 кіло курятини, 1 ч. ложка гірчиці, 130 мл рафінованої олії, 2 ч. ложки меленої солодкої паприки, по пучку розмарину, куркуми, коріандру, 3 ч. ложки сушеного часнику, сіль. Як приготувати картоплю по-селянськи в духовці з м’ясом курки, розповідається далі.

  • Спочатку птицю потрібно замаринувати в суміші з 70 мл олії, половини сушеного часнику, солі, 1 ч. л. солодкої паприки, гірчиці, розмарину.
  • Тушка добре миється, після чого в неї руками ретельно втирається маринад. Потрібно дати птиці постояти не менше 2,5-3 годин. В ідеалі – залишити на всю ніч.
  • Курка викладається на застелений пергаментом деко. У процесі запікання її потрібно періодично поливати виділився жиром.
  • Картопля миється, чиститься, нарізають на великі часточки. Шматочки овоча потрібно залити маринадом, приготованим з решти компонентів. Далі вони викладаються на деко поряд з куркою.
  • Дивіться також:  Рис жасмин – що це таке? 6 рецептів приготування

    Запікається картопля з куркою в духовці 80-90 хвилин.

    З гірчицею

    Інгредієнти: кіло свіжого картоплі, по 2 повні столові ложки рафінованої олії та французької гірчиці, 5-6 гілочок розмарину, сіль.

  • Бульби картоплі потрібно першою справою дуже добре вимити під крижаною проточною водою. Далі вони очищаються від шкірки. Цей етап можна пропустити тільки в тому випадку, якщо береться молода картопля.
  • Підготовлений овоч ріжеться невеликими часточками гострим ножем. Якщо не планується відразу переходити до його приготування, потрібно на час залити картоплю холодною водою, щоб вона не потемніла.
  • У невеликій скляній ємності змішується рафінована олія, гірчиця з цілими зернятками, сіль. Можна взяти будь ароматні трави на свій смак.
  • Ароматна суміш додається до шматочків картоплі. Компоненти ретельно перемішуються. Далі їх слід накрити кришкою і прибрати на нижню полицю холодильника маринуватися на кілька годин.
  • Підготовлена картопля викласти на деко, застелене пергаментом. Поверх шматочків овочу в різних місцях розкладаються гілочки розмарину.
  • Готується страва в добре розігрітій духовій шафі 45-55 хвилин до апетитної рум’яної скоринки.

    Як приготувати хрустку картоплю без шкірки?

    Інгредієнти: 370 г картоплі, 70 мл рафінованої олії, невеликий пучок свіжого чебрецю, 1 ч. ложка кмину, пучок сушеного часнику, 1 ч. ложка кухонної солі, суміш перців. Як приготувати картоплю в духовці без шкірки смачною і хрусткою, розбираємося разом.

  • Овоч добре миється і гострим ножем позбавляється від шкірки. Далі картоплю потрібно нарізати невеликими шматочками.
  • Щоб приготувати заправку, потрібно в окремій мисці змішати рафінована олія, сіль, суміш мелених перчиком і інші заявлені в рецепті приправи. Гілочки чебрецю попередньо дрібно рубаються гострим ножем. Вони додаються в заправку в кінці.
  • Якщо замість сушеного береться свіжий часник, то спочатку його варто стовкти в ступці.
  • У миску з картоплею виливається ароматна заправка. Продукти дуже ретельно перемішуються. Спеції повинні потрапити на кожну картопляну часточку.
  • Шматочки розкладаються по листу, застекленному фольгою.
  • Готується блюдо близько півгодини при 190-200 градусах. Це дозволить овочу придбати хрустку скоринку.
  • Дивіться також:  Куряче філе в клярі — 7 рецептів приготування

    Смачно подавати таку картоплю зі сметаною.