Картопля в фользі в духовці – 8 рецептів запікання

Запікаючи картоплю у фользі в духовці, ви отримуєте малокалорийное блюдо. Таким чином зберігаються всі вітаміни. Готувати можна з додаванням різних продуктів: м’яса, риби, курки, сиру, сала.

Картопля, запечена у фользі в духовці

Для приготування зупиніть свій вибір на картоплі, бульби якого міцні та рівні.

Інгредієнти:

  • картопля – 7 шт.;
  • петрушка – 20 г;
  • масло вершкове – 3 ст. ложки;
  • кріп – 20 г;
  • сир гострий – 160 р.

Приготування:

  • Ретельно промити бульби. Можна потерти їх щіткою. Головне видалити весь бруд, адже готувати доведеться зі шкіркою.
  • Загорнути кожну картошину фольгою.
  • Розмістити на деко.
  • Помістити в духову шафу, який прогрітий (200 гр.).
  • Запікати півгодини.
  • Натерти сир. Використовуйте тертку.
  • Нашаткувати зелень.
  • Злегка відвернути фольгу з бульб.
  • Зробити хрестоподібний надріз глибше в кожній картоплі.
  • Помістити шматочок масла.
  • Присипати сиром.
  • Відправити в духову шафу. Витримати три хвилини. Сир повинен повністю розплавитися.
  • Дістати. Присипати зеленню.

З начинкою з сала і сиру

Хочете справити враження перед гостями і приготувати ефектне блюдо? Тоді картопля у фользі з салом зроблена у вигляді гармошки – це те що вам потрібно. Для запікання картопля знадобиться рівна, правильної форми у вигляді овалу, середня за розміром.

Інгредієнти:

  • сметана – 4 ст. ложки;
  • картопля – 5 шт.;
  • петрушка – 3 гілки;
  • сало солоне – 120 г;
  • часник – 2 зубки;
  • сир – 120 г твердого.

Приготування:

  • Промити. Очищати не потрібно.
  • Надрізати упоперек. До кінця не розрізати. Відстань між розрізами витримуйте чотири міліметри.
  • Сало з сиром нарізати тонкими скибочками. Вставити в надрізи.
  • Розстелити фольгу на деку.
  • Помістити гармошки.
  • Загорнути у фольгу.
  • Помістити в духовку (200 гр.).
  • Запікати годину.
  • Готовність перевіряти зубочисткою.
  • Дістати.
  • Розгорнути фольгу.
  • Полити сметаною.
  • Натерти сир. Присипати бульби.
  • Відправити у піч на три хвилини.
  • Дістати.
  • Облити сметаною.
  • Присипати нашаткованої зеленню і перетертим часником.
Дивіться також:  Як приготувати коропа в духовці цілком – 7 смачних рецептів

Курка з картоплею в фользі

Рум’яне, ароматне блюдо, легка в приготуванні. Виходить ситним і апетитним.

Інгредієнти:

  • перець;
  • майонез – 250 мл;
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • окорочок курячий – 2 шт.;
  • сіль;
  • картопля – 950 г;
  • часник – 4 зубки.

Приготування:

  • Присолити стегенця.
  • Обсипати перцем.
  • Промазати майонезом. Перемішати. Відставити промаринуватися.
  • Очистити бульби.
  • Нарізати. Вийдуть кружечки.
  • Всипати сіль.
  • Поперчити.
  • Влити олію соняшникову.
  • Перемішати.
  • Нарізати зубки.
  • В стегенець зробити надрізи.
  • Помістити шматочки часничку.
  • Деко вистелити фольгою.
  • Розмістити картоплю.
  • Викласти курку.
  • Загорнути фольгу.
  • Відправити в гарячу духову шафу (190 гр.).
  • Тепер у багатьох виникне питання: скільки запікати картоплю, щоб вона була соковитою і рум’яної. Для початку потомити її півгодини у фользі. Продукти добре протушатся і просочаться виділяється соком.
  • Потім розгорнути фольгу.
  • Готувати чверть години. За цей час страва покриється красивою скоринкою.

Зі скумбрією

Страва, запечене у фользі, має неймовірний аромат і виходить особливо смачною. З картоплею готувати дуже смачно рибу. Скумбрія у фользі з картоплею виходить ніжною, ароматною, з красивою скоринкою рум’яного кольору.

Інгредієнти:

  • перець;
  • скумбрія – 3 шт.;
  • сіль;
  • трави сушені ароматні – 1 ч. ложка;
  • картопля – 11 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 2 головки;
  • лимон – 0,3 шт.;
  • спеції для риби – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Промити рибу. Просушити. Можна скористатися паперовим рушником.
  • Зрізати голову, плавники, хвіст.
  • Очистити черево. Плівок чорних не повинно залишитися, вони надають гіркоту готовому блюду.
  • Взяти ножик. Зробити надрізи на поверхні скумбрії. Глибокі робити не треба.
  • Полити рибу віджатим соком з лимона.
  • Присолити.
  • Обсипати спеціями і травами.
  • Розтерти.
  • Промаринувати чверть години.
  • Цибулю потрібно у вигляді півкілець.
  • Морквина потрібна четвертинками.
  • Картоплю порізати. Потрібні гуртки. По товщині товстими робити не треба.
  • Розгорнути на деку фольгу.
  • Помістити картоплю. Присипати цибулею і морквою.
  • Посолити.
  • Присипати перцем. Злегка перемішати.
  • Розмістити скумбрію.
  • Загорнути. Стик фольги добре якщо буде зверху. Потім легше буде розкривати.
  • Духову шафу до цього часу розігрітий (190 гр.).
  • Поставити деко.
  • Запікати півгодини.
  • Розгорнути. Готувати ще стільки ж часу.
Дивіться також:  Холодець з яловичини – 8 рецептів приготування

Свинина, запечена з картоплею в фользі

Хочете приготувати повноцінне блюдо, яке буде ситним і потребує трохи часу на підготовку продуктів? Тоді приготуйте за запропонованим рецептом свинину з картоплею, і ваші рідні залишаться задоволені.

Інгредієнти:

  • картопля – 950 г;
  • сіль;
  • свинина – 450 г шиї;
  • мелена паприка;
  • цибуля – 35 г зеленого;
  • чорний мелений перець;
  • масло – 110 мл соняшникової.

Приготування:

  • Подрібнити бульби картоплі. Повинні вийти брусочки, які мають середню товщину.
  • Взяти паперові рушники. Просушити.
  • Нарізати на кубики шию.
  • Змішати з картоплею.
  • Присипати спеціями і сіллю. Розмішати.
  • Фольгу розкачати на деку.
  • Помістити картоплю з шиєю.
  • Порубати цибулю.
  • Обсипати заготовку.
  • Полити маслом. Перемішати.
  • Загорнути фольгу.
  • Відправити в духову шафу.
  • Режим 200 гр.
  • Запікати півтори години.

З яловичиною

Завдяки приготуванню в закритому вигляді, продукти просочуються власним соком. Підходить для дієтичного харчування.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • яловичина – 370 г м’якоті;
  • олія оливкова;
  • цибуля – 0,5 цибулинки;
  • перець чорний перемелений;
  • картопля – 500 р.

Приготування:

  • На м’ясі можуть залишитися дрібні осколки кісток, тому слід добре його промити.
  • Промокнути рушником.
  • Зрізати прожилки і плівки.
  • Скориставшись кулінарним відбити молоточком шматки. Товщина повинна вийти не більше сантиметра.
  • Порізати. Необхідні порційні шматки.
  • Порубати цибулю. Повинні вийти півкільця.
  • Нарізати картоплю. Знадобляться кубики.
  • Розкачати фольгу. Розмістити на листі.
  • Промазати маслом оливковою.
  • Розмістити яловичину.
  • Вкрити цибулею.
  • Підсолити.
  • Приправити перцем.
  • Викласти картоплю.
  • Підсолити.
  • Загорнути фольгою.
  • Всі краї ретельно защипнути. У процесі приготування пар не повинен виходити.
  • Духова шафа необхідний гарячий (190 гр.).
  • Помістити в піч деко.
  • Готувати годину.

Картопля в мундирі у фользі

Іноді виникає бажання поласувати зовсім простою їжею, наприклад, картоплею,запеченою як в дитинстві в мундирі.

Дивіться також:  Яловичина в кисло-солодкому соусі – 5 рецептів приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • картопля – 11 бульб;
  • розмарин – 11 гілочок;
  • олія соняшникова.

Приготування:

  • Взяти жорстку щітку. Промити бульби.
  • Полити маслом. Розмішати.
  • Загорнути кожен бульба у фольгу, розклавши на картоплю гілку розмарину.
  • Помістити на решітку.
  • Відправити в духовку.
  • Запікати годину.
  • Режим 190 гр.

По-селянськи

Виходить м’якою, смачною, ароматною. Ви полюбите цю картоплю з першого шматочка.

Інгредієнти:

  • сіль – 2 ч. ложки;
  • картопля – 11 шт.;
  • паприка – 3 ст. ложки меленої (солодкої);
  • олія оливкова – 3 ст. ложки;
  • перець чорний перемелений – 0,3 ч. ложки;
  • часник – 5 зубків;
  • сушений орегано – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Взяти щітку. Промити бульби.
  • Нарізати. Знадобляться часточками. Попередньо картоплю не очищати.
  • Влити олію. Підсолити.
  • Присипати приправами.
  • Подрібнити часник. Скористайтеся дрібної теркою.
  • Надіслати до картоплі.
  • Змішати.
  • Розстелити фольгу.
  • Помістити картоплю. Викладати кожен шматочок окремо шкіркою вниз.
  • Зверху вкрити шаром фольги.
  • Запікати в духовій печі півгодини.
  • Режим 200 гр.