Картопля з беконом – 7 рецептів, як приготувати в духовці на сковороді і мультиварці

Якщо задумалися про приготуванні швидкого і неймовірно смачного страви, то пропонуємо приготувати картоплю з беконом. Завдяки сальним шматочках, картопля ідеально просочиться і стане дуже соковитим.

Картопля, запечена з беконом в духовці

Самий корисний варіант — картопля з беконом в духовці. На підготовку продуктів доведеться затратити мінімум часу, а в результаті отримаєте дивовижно ароматна страва.

Інгредієнти:

  • бекон – 4 смужки;
  • вершкове масло – 30 г;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода 130 мл;
  • картопля – 1100 м;
  • чорний перець – 0,5 ч. ложки;
  • петрушка – 45 г;
  • приправи – 0,5 ст. ложки.

Приготування:

  • Нарізати бекон. Покласти у сковорідку. Засмажити. Повинні вийти в результаті хрусткі шматочки.
  • Нашаткувати цибулю. Помістити до бекону. Прожарити.
  • Нарізати картоплю. За формою смачніше всього кружечки. Нашаткувати петрушку.
  • Насипати приправи в картоплю. Підсолити і посипати петрушкою. Перемішати. Викласти на деко.
  • Розкласти засмажку по всій поверхні. Нарізати вершкове масло і розкидати по засмажки. Залити водою. Накрити форму фольгою. Помістити в гарячу духову піч. Витримати годину.

Швидкий рецепт на сковороді

Якщо хочете швидко і смачно перекусити, то рекомендуємо приготувати смажену картоплю.

Інгредієнти:

  • бекон – 310 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • картопля – 5 шт.;
  • сіль;
  • зелень – 20 г;
  • розмарин – 1 гілочка;
  • чорний перець – 4 горошини;
  • кмин – щіпка.

Приготування:

  • Нарізати бекон. Необхідні маленькі смужки. Покласти у сковорідку. Викласти розмарин. Розчавити часникову часточку. Покласти у сковорідку. Прожарити.
  • Дістати розмарин і часник. Викинути. Перемістити на тарілку бекон.
  • Картоплю нарізати. Відправити на сковорідку. Засмажити. Підсолити. Посипати перцем і кмином. Додати бекон і посічену зелень. Перемішати. Потомити дві хвилини.

З додаванням сиру

У даному рецепті картопля готується у власному соку, тому сухий точно не буде. Страва з беконом і сиром виходить особливо ароматним і насиченим.

Дивіться також:  Гарячі страви на святковий стіл – 16 варіантів та ідей

Інгредієнти:

  • сіль;
  • бекон – 120 г;
  • чорний перець;
  • картопля – 1500 г;
  • прованські трави;
  • чеддер – 230 г;
  • зелену цибулю.

Приготування:

  • Прогріти духовку. Температурний режим знадобиться 200 градусів. Нарізати бекон. Розмістити на фользі. Відправити в духову піч. Запікати поки не з’явиться золотистого забарвлення скоринка.
  • Підготувати глибокий лист. Застелити фольгою. Розмістити запечений бекон. Нарізати картоплю. Викласти на бекон. Сир натерти. Присипати заготівлю половиною від загального обсягу сирної стружки. Підсолити і присипати спеціями. Укрити фольгою.
  • Режим переключити на 130 градусів. Помістити заготовку. Витримати дві години. Зняти верхній шар фольги. Присипати залишилася сирної стружкою. Запікати півгодини.
  • Нашаткувати цибулю. Присипати готову страву.

Картопля з беконом в мультиварці

Порадуйте свою сім’ю смачним блюдом, яке легко приготувати в мультиварці.

Інгредієнти:

  • картопля – 750 г;
  • спеції;
  • варено-копчений бекон – 230 г;
  • сіль;
  • вода – 170 мл

Приготування:

  • Порізати картоплю. Нарізати бекон. Помістити в чашу.
  • Влити воду. Підсолити. Посипати спеціями. Розмішати.
  • Включити «гасіння». Таймер – годину.

Трояндочки з картоплі і бекону

Оригінальне за видом блюдо приведе в захват гостей. Гарний вид закуски зачарує всіх з першої секунди.

Інгредієнти:

  • панірувальні сухарі – 1 склянка;
  • картопля – 3 шт.;
  • сіль;
  • бекон – 5 шт.;
  • рослинне масло – 1 ст. ложка;
  • сир – 1 ст. ложка.

Приготування:

  • Нарізати картопляні бульби. Кружечки знадобляться дуже тонкі.
  • Кожну смужку бекону розрізати на три частини.
  • Щоб заготовка зберегла форму троянди і не розпалася, використовуйте форму для кексів. Скрутити шматочок бекону. Потім по черзі обертати його картопляними кружечками формуючи бутон періодично вставляючи між пелюстками шматочки бекону.
  • Кожну заготовку присипати сирної стружкою і панірувальними сухарями. Помістити у форму для кексів.
  • Відправити в духову піч (190 градусів). Готувати близько 40 хвилин.
Дивіться також:  Що приготувати на друге?

Готуємо у фользі

Якщо ви належите до любителів соковитою, просоченої закуски, то запечена картопля з беконом загорнута у фольгу стане вашим улюбленим блюдом.

Інгредієнти:

  • бекон – 70 г;
  • часник – 2 зубки;
  • картопля – 5 шт.;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • сухий кріп – 1 ст. ложка;
  • вершкове масло – 2 ст. ложки;
  • адигейський сир – 55 г;
  • білий перець – 1 ч. ложка.

Приготування:

  • Відрізати край картопляних бульб таким чином, щоб картопля могла стояти. З боків зробити п’ять надрізів. Присипати сіллю. Поперчити. Натерти часникові зубки і промазати картопляні заготовки.
  • Бекон нарізати. Підчепити шматочок ножиком і помістити в картопляний розріз.
  • Масло розтопити. Помістити заготовки у фольгу. Облити маслом. Загорнути фольгу.
  • Відправити запікатися на годину. Режим духової шафи 180 градусів.
  • Натерти сир. Посипати заготовки. Присипати кропом. Повернути в духову піч. Потримати до зарум’янювання сиру.

Картопля-гармошка з беконом

Ситне і ароматна страва з ефектним видом готується дуже просто і швидко. Пропонуємо кращий варіант приготування.

Інгредієнти:

  • зелень;
  • картопля – 9 шт.;
  • приправи;
  • бекон – 340 г;
  • сіль;
  • сир – 75 р.

Приготування:

  • Очищені і промиті картопляні бульби просушити. Надрізати всю поверхню картоплини. Відстань між розрізами – півсантиметра. Повністю не розрізати.
  • Нарізати бекон. У кожен картопляний розріз помістити шматочок бекону. Підсолити. Посипати приправами.
  • Кожну заготовку окремо помістити в фольгу і загорнути.
  • Помістити у форму. Відправити в духову піч. Температура до цього моменту повинна бути 200 градусів. Потримати близько години. Готове блюдо можна перевірити за допомогою зубочистки. Проткніть заготівлю, якщо вона легко входить, значить, картопля готова.
  • Розгорнути кожну заготовку. Посипати посіченою зеленню і сирної стружкою. Потримати в духовій печі до зарум’янювання.