Картопля з фаршем в духовці – 9 рецептів запікання

Є велика кількість варіантів, як запекти картоплю з фаршем в духовці. Зробити блюдо цікавіше і різноманітніше допоможуть спеції і різні інгредієнти, додані до складу страви: сир, томати, гриби.

Картопля з фаршем в духовці — базовий рецепт

Просте в приготуванні ласощі виходить яскравим, смачним, дивним, досить апетитним і незабутнім. Якщо запікати з фаршем, то отримаєте блюдо, яке можна подавати як основну. За смаковими якостями воно сподобається всій родині.

Інгредієнти:

  • яйце куряче – 1 шт.;
  • зелень;
  • фарш – 210 г яловичого;
  • спеції;
  • картопля – 210 г;
  • сіль;
  • сметана – 4 ст. ложки;
  • масло вершкове – 5 р.

Приготування:

  • Почистити бульби картоплі.
  • Промити.
  • Подрібнити брусками. Намагатися нарізати однакового розміру і товщини. У процесі приготування тонкі шматки будуть готові, а великі не пропечуться.
  • Фарш присолити.
  • Посипати спеціями і перцем.
  • Розмішати.
  • Підготувати форми, які можна використовувати для запікання.
  • Промазати маслом вершковим.
  • Вистелити дно фаршем.
  • Руками придавити. Залишити улоговинки для картоплі.
  • Підсолити картоплю. Розмішати.
  • Викласти картоплю в фарш.
  • Влити яйце в сметану. Збити.
  • Залити продукти у формі.
  • Прибрати в духовку (220 гр).
  • Запекти.
  • Витратити доведеться близько години часу, в залежності від розміру форм.

Запіканка з курячим фаршем

Запіканка з фаршем і картоплею порадує не тільки вас на вечерю, але і здивує гостей за святковим столом чудовим смаком і ароматом.

Інгредієнти:

  • фарш – 550 г курячого;
  • сир – 210 г;
  • цибуля – 1 цибулина;
  • часник – 2 зубки;
  • яйце – 2 шт.;
  • картопля – 950 г;
  • сіль;
  • масло вершкове – 55 г;
  • олія соняшникова;
  • молоко – 110 мл;
  • перець.

Приготування:

  • Очистити бульби картоплі.
  • Помістити в ємність. Залити водою. Проварити.
  • Взяти сито. Протерти.
  • Закинути в пюре масло вершкове.
  • Присолити.
  • Залити молоком.
  • Перемішати. Потрібна однорідна маса.
  • Цибулину нашаткувати. Чим дрібніше вийде, тим смачніше.
  • Часник порізати на дрібні кубики.
  • Змішати.
  • Закинути в сковорідку.
  • Засмажити.
  • Закинути фарш. Потомити пів години.
  • Підсолити.
  • Посипати перцем. Перемішати.
  • Деко промазати маслом соняшниковим.
  • Викласти пюре (половину від норми).
  • Вкрити фаршем.
  • Натерти сир. Посипати фарш.
  • Вкрити картоплею.
  • Яйце влити в кухоль.
  • Збити.
  • Залити пюре.
  • Прибрати в духовку (200 гр.).
  • Запікати до появи скоринки золотого кольору. Буде потрібно близько півгодини.
Дивіться також:  Котлети з баранини – 7 рецептів, як приготувати соковиті і смачні котлети швидко і смачно

Готуємо по-французьки під сиром

Картопля по-французьки з фаршем – це святкове, ситне і смачне блюдо.

Інгредієнти:

  • сир твердий – 210 г;
  • майонез – 210 мл;
  • каррі – пол ч. ложечки;
  • картопля – 2500 г;
  • перець суміш – 1 ч. ложечка;
  • вода;
  • м’ясний фарш – 1000 м;
  • сухий майоран – 2 ч. ложечки;
  • кріп – 15 г;
  • цибуля – 2 цибулини дрібних;
  • базилік – 1 ч. ложечка;
  • часник – 3 зубки.

Приготування:

  • Почистити бульби картоплі.
  • Промити.
  • Порізати. Потрібні кружечки товщиною в п’ять міліметрів.
  • Влити воду в каструльку.
  • Підсолити.
  • Закип’ятити.
  • Закинути картоплю.
  • Проварити сім хвилин.
  • Цибулини очистити. Нашаткувати. Знадобляться півкільця.
  • Взяти сир. Натерти. Використовуйте дрібну тертку.
  • Зелень порубати.
  • Влити в піалу майонез. Посипати каррі, майоран, половину базиліка, половину суміші перців. Перемішати.
  • Взяти землянку. Видавити в майонезну суміш. Розмішати заправку.
  • Духовку виставити на 210 гр.
  • Злити з картоплі рідина.
  • Картоплю перемістити на деко.
  • Присипати кропом.
  • У фарш засипати сіль, базилік, суміш перців.
  • Викласти зверху на картоплю. Розрівняти.
  • Присипати кропом.
  • Розкласти цибулю.
  • Розподілити заправку.
  • Посипати сиром.
  • Укрити фольгою.
  • Сховати в духову шафу.
  • Через чверть години викинути фольгу.
  • Запікати ще чверть години.

Варіант з додаванням томатів

Ще один ситний варіант приготування. Помідори надають страві особливий, притаманний тільки їм присмак. Для приготування підходить будь-улюблений для вас фарш. Смачно використовувати суміш телятини з індичкою.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • картопля – 7 бульб;
  • часник – 5 зубків;
  • м’ясний фарш – 330 г;
  • вода – 50 мл;
  • томати – 4 шт.;
  • сметана -5 ст. ложок;
  • трави прованські;
  • перець;
  • сир – 110 г твердого.

Приготування:

  • Фарш підсолити.
  • Посипати перцем. Розмішати.
  • Часник подрібнити.
  • Закинути в фарш.
  • Перемішати.
  • Очищену картоплю порізати. Знадобляться кружечки.
  • Підсолити.
  • Присипати спеціями і прованськими травами.
  • Влити сметану (половину від норми). Розмішати.
  • Підготувати форму для запікання.
  • Розмістити картоплю.
  • Розподілити фарш.
  • Помідори нарізати тонкими пластинками.
  • Накрити фарш.
  • Присипати прованськими травами.
  • Сметану змішати з кількома ложками води.
  • Розподілити поверх томатів.

Картопля з фаршем і грибами в духовці

Особливий смак і аромат блюдо отримує завдяки грибочкам. Це поєднання – безпрограшний варіант для обіду в колі сім’ї.

Інгредієнти:

  • перець;
  • картопля – 850 м;
  • майонез;
  • цибуля – 160 г;
  • гриби – 320 г печериць;
  • сіль;
  • фарш – 550 р.
Дивіться також:  Лангустини – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Приготування:

  • Очистити цибулинки. Порізати. Смачно якщо по формі кільця.
  • Тоненько подрібнити печериці.
  • Очистити картоплю.
  • Нарізати тонкими кружками.
  • Підготувати форму. Вона повинна бути сухою.
  • Розмістити фарш.
  • Посипати перцем.
  • Підсолити.
  • Розташувати печериці.
  • Викласти цибулька.
  • Закрити картоплею.
  • Підсолити.
  • Посипати перцем.
  • Промазати майонезом. Прибрати в духовку.
  • Готувати півгодини.
  • Режим 180 гр.

У горщиках

Для приготування можна використовувати будь фарш. Горщики допоможуть набути незабутній смак страви, який вам нагадає запечену картоплю з печі. Щоб страву у горщику не вийшло сухим, необхідно додати томатну пасту, молоко, бульйон або сметану.

Інгредієнти:

  • курячий бульйон – 2 кубика;
  • картопля – 4 бульби;
  • лаврове листя – 4 аркуша;
  • олія рослинна;
  • вода – 1 літр;
  • фарш – 330 г;
  • часник – 5 зубків;
  • зелень;
  • цибулина – 5 шт.;
  • морквина — велика.

Приготування:

  • Бульби картоплі почистити. Промити. Для приготування використовувати бульби дрібніші.
  • Моркву натерти. Потрібна терка велика.
  • Нашаткувати цибулинки. Потрібні кубики великого розміру.
  • Розжарити сковорідку.
  • Засипати цибулю.
  • Засмажити. Він повинен стати м’яким.
  • Помістити стружку морквини. Потомити вісім хвилин.
  • Цілими викласти бульби картоплі в горщики, розрізати не треба.
  • Посипати спеціями фарш. Підсолити.
  • Перемішати.
  • Скрутити кульки. Вони повинні бути маленькими.
  • Викласти на картоплю.
  • Закрити засмажкою.
  • Закинути лаврушку.
  • Натерти часник.
  • У миску насипати сіль. Розкришити курячі кубики. Покласти часник.
  • Влити теплу воду.
  • Розмішати. Всі кубики повинні розчинитися.
  • Зелень порубати. Закинути в рідину. Розмішати.
  • Влити рідину в горщики.
  • Виставити духовку на 180 гр.
  • Помістити горщики. Витримати три години.

Картопля з начинкою з фаршу — запікаємо в фользі

Виходить оригінально блюдо, яке здатне підкорити серця багатьох. Щоб все вийшло ідеально, скористайтесь найсвіжішими і перевіреними інгредієнтами високої якості.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • картопля – 2 великих;
  • чорний перець мелений;
  • свинина – 430 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир – 120 г твердого;
  • часник – 3 зубки;
  • олія соняшникова.

Приготування:

  • М’ясо краще всього використовувати свіже, яке не заморожували. Зрізати прожилки і плівки. Промити.
  • Нарізати.
  • Зняти лушпиння з цибулинок. Порубати.
  • Очистити часник.
  • Закинути в м’ясорубку м’ясо, часник потім цибулю. Перекрутити.
  • Посипати фарш сіллю. Додати перець. Перемішати.
  • Зрізати скоринки з сиру. Взяти тертку. Вона повинна бути середньою. Перетерти.
  • Промити картоплини.
  • Зрізати шкірку. Якщо молода картопля, то можна залишити шкірку.
  • Розрізати на дві частини.
  • Вирізати серединку. Повинні вийти човники.
  • Посипати сіллю. Приправити.
  • Ложечкою викласти фарш у поглиблення. Утрамбувати.
  • Деко промазати маслом соняшниковим.
  • Викласти картоплю.
  • Присипати сиром. Повинна на кожній човнику вийти гірочка.
  • Укрити фольгою.
  • Прибрати в духовку (190 гр.).
  • Запікати півгодини. Якщо фарш ще сирий – збільшити час.
Дивіться також:  Закуска до вина – 12 найкращих рецептів закусок до червоного і білого вина

Пиріг з фаршем і картоплею

Приготуйте несолодкий пиріг, який має особливий смак і аромат. Це один з найбільш популярних варіантів.

Інгредієнти:

  • фарш – 320 г;
  • перець;
  • цибуля – 1 цибулина;
  • сіль;
  • кефір – 200 мл;
  • часник – 2 зубки;
  • яйце – 3 шт.;
  • картопля – 3 великих бульби;
  • розпушувач – 2 ч. ложки;
  • борошно – 2 склянки;
  • сметана – 200 г;
  • вершкове масло – 120 г розтопленого.

Приготування:

  • Порубати цибулинку. Зробити це слід якомога дрібніше.
  • Закинути в фарш. Підсолити. Присипати перцем.
  • Подрібнити зубки часнику. Закинути в фарш. Перемішати.
  • В масло влити сметану з кефіром. Перемішати.
  • Залити яйцями. Підсолити. Засипати розпушувач. Змішати.
  • Засипати борошном.
  • Замісити.
  • Подрібнити картоплини. Шматочки повинні бути схожі за виглядом і товщині на чіпси.
  • Промазати маслом форму.
  • Половину тіста розподілити по дну.
  • Розкласти картоплю (половину).
  • Вкрити фаршем.
  • Закрити картоплею.
  • Залити залишками тіста.
  • Випікати 2/3 години.
  • Режим 190 гр.

Картопляне пюре під шубою

Для приготування цієї страви не потрібно багато часу, а в результаті отримаєте ситна і смачна страва. Картопля під сиром виходить красивою на вигляд і ароматною.

Інгредієнти:

  • сир – 260 г;
  • картопля – 850 м;
  • фарш – 470 г;
  • гірчиця – 1 ч. ложечка;
  • сметана – 120 мл;
  • цибуля – 5 бульб;
  • яйце – 1 куряче;
  • майонез – 120 мл

Приготування:

  • Очищені бульби картоплі нарізати. Потрібні тонкі кухлі.
  • Зняти лушпиння з цибулин. Нашаткувати.
  • Сир подрібнити. Використовуйте тертку.
  • Фарш посолити. Поперчити. Перемішати.
  • Змішати гірчицю, сметану, яйце, сметану. Збити.
  • Духова шафа необхідний 200 гр.
  • Промазати маслом деко.
  • Розташувати картоплю.
  • Посипати перцем. Присолити.
  • Вкрити фаршем.
  • Прибрати в духовку.
  • Запекти.
  • Коли покриється золотою скоринкою дістати. Розсипати по поверхні цибулю. Залити соусом.
  • Прибрати на чверть години в духовку.
  • Дістати. Присипати сиром. Запікати до золотистого кольору.