Картопля з тушонкою – 6 рецептів приготування

Картопля з тушонкою – самий простий, смачний і недорогий спосіб швидко приготувати обід або вечерю. Подавайте страву разом з овочевими салатами або домашніми соліннями. Дуже апетитно!

Смажена картопля з тушонкою на сковороді

Основні інгредієнти рецепту:

  • цибуля – 1 шт.;
  • щіпка меленого перцю;
  • картопля – 0,7 кг;
  • олія соняшникова – 45 мл;
  • тушонка – 0,5 кг;
  • свіжа петрушка – 20 гр;
  • сіль за смаком.

Варіант приготування:

  • З банки перекладіть тушонку на дно сковороди, залийте рослинним маслом і проведіть теплову обробку до придбання м’ясом рум’яної скоринки.
  • Позбавте цибулину від лушпиння і наріжте кубиками.
  • Почищені бульби картоплі порубаєте на брусочки.
  • У сковороду, де обсмажувалося тушковане м’ясо, перекладіть часточки картоплі і готуйте їх до напівготовності 10 хвилин.
  • Слідом закиньте подрібнену цибулю, не забудьте про сіль і перець.
  • Продовжуйте смажити протягом 10 хвилин.
  • Після цього покладіть м’ясо і готуйте 5 хвилин.
  • Подавати страву разом із зеленню. Приємного апетиту!

Загрузка...

В мультиварці

Список продуктів:

  • дві маленькі цибулини;
  • один лавровий лист;
  • картопля – 1,8 кг;
  • сіль за смаком;
  • вода – 320 мл;
  • банку тушонки;
  • одна морквина;
  • перець чорний.

Як приготувати картоплю з тушонкою:

  • Овочі очищаємо від нечистот і лушпиння. Нарізаємо невеликими шматочками ножем або овочерізкою.
  • Висипаємо їх у чашу мультиварки.
  • Крупно шаткуємо почищені картопляні бульби.
  • Посипати її будь-якими приправами і сіллю.
  • З банки викласти тушонку і додати її до овочів в мультиварці, додати лаврушку.
  • Закрийте кришку, встановіть кухонний прилад в режим «Гасіння» і вибрати час – 30 хвилин.

Тушкована картопля з тушонкою в каструлі

Компоненти рецепту:

  • масло вершкове – 20 гр;
  • вісім картоплин;
  • одна морквина;
  • банку тушкованого м’яса;
  • олію соняшникову – 15 гр;
  • одна цибулина;
  • сіль – 15 гр;
  • часниковий зубчик;
  • мелений перець і зелень за смаком.
Спробуйте також:  Хмелі сунелі - що це за приправа? Куди, в які страви додають Хмелі сунелі і чим замінити?

Готуємо картоплю покроково:

  • Цибулю і часник позбавляємо від лушпиння і дрібно рубаємо ножем.
  • З решти овочів знімаємо шкірку. Морква шаткуємо кружечками як можна тонше.
  • З консервної банки викладаємо на тарілку тушковане м’ясо, видаляємо з нього білий жир.
  • Виделкою перетворюємо м’ясні шматочки в кашку.
  • Помиті картопляні бульби ріжемо на брусочки, засипаємо в каструлю.
  • Зверху ллємо воду так, щоб її рівень був наполовину менше рівня картоплі.
  • Включаємо вогонь на маленькій потужності і тушкуємо блюдо, час від часу перемішуючи.
  • Окремо підсмажуємо спочатку цибулю 5 хвилин, а потім і морквину 4 хвилини з додаванням рослинної олії.
  • Викладаємо до овочів томатний соус, через 3 хвилини додаємо тушонку.
  • Через 5 хвилин вміст сковороди перекладаємо до картоплі.
  • Насипаємо сіль з перцем, доводимо суміш до кипіння.
  • Після цього зменшуємо потужність вогню і тушкуємо ще 7 хвилин.
  • Далі кладемо шматочок вершкового масла, подрібнену зелень і часник. Масу перемішати і зняти з плити.

Рецепт приготування в казані

Базові інгредієнти:

  • щіпка солі;
  • картопляні бульби – 1 кг;
  • щіпка чорного перцю;
  • цибуля – 1 шт.;
  • тушонка – 1/2 кг;
  • пучок свіжого кропу;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • один лавровий лист.

Покрокове приготування:

  • Обробляємо овочі: картоплю подрібнюємо на кубики і відправляємо на дно казана, заливаємо олією і обсмажуємо 20 хвилин.
  • Цибулину дрібно кришимо і завантажуємо до картоплі.
  • Овочі готуємо ще 10 хвилин.
  • Відкриваємо тушонку, знімаємо верхній шар білого жиру, а м’ясо перекладаємо в казан.
  • Насипати сіль з перцем, покласти лавровий лист. Не переборщіть з сіллю. Пам’ятайте, що тушковане м’ясо вже солоне.
  • Налийте трохи води і тушкуйте під кришкою півгодини.
  • Розкладіть готове димляче страва по тарілочках, прикрасити рубаним кропом. Приємного апетиту!
Спробуйте також:  Вівсяні оладки — 7 рецептів приготування дієтичної страви

Овочеве рагу з картоплею і тушонкою

У цьому рецепті можна використовувати будь-які овочі на ваш смак, а також фрукти.

Вам знадобиться:

  • рідке масло – 40 мл;
  • один помідор;
  • три картоплини;
  • три часникові часточки;
  • кабачок молодий – 0,25 кг;
  • одна морква;
  • капуста біла – 0,25 кг;
  • щіпка сухих прованських трав;
  • половина банки тушкованої яловичини;
  • половина гострого перцю;
  • одне червоне яблуко;
  • сіль за смаком;
  • одна цибулина.

Готуємо швидке овочеве рагу:

  • Всі овочеві продукти промиваємо під краном, знімаємо шкірку і лушпиння.
  • Першими дрібно шаткуємо цибулю з морквою. Ці овочі відправляються в глибоку сковороду і страхуються в маслі 7 хвилин.
  • Слідом відправляємо шматочки соковитого помідора. Тушкуємо все разом, іноді помішуючи масу лопаткою.
  • Очищений кабачок і картопляні бульби рубаємо кубиками. Коли піджарка зарум’яниться, завантажуємо їх в сковороду.
  • Можна додати трохи кетчупу, якщо любите його. Але у нас і так вже є томат.
  • Наливаємо 200 мл чистої води, перемикаємо вогонь на малу потужність, насипаємо сіль.
  • Через 10-15 хвилин завантажуємо дрібно нашатковану капусту.
  • Очищене від червоної шкірки яблуко ріжемо на шматочки і відправляємо в сковороду слідом за капустою. Воно додасть нашому рагу приємну кислинку.
  • Продовжуємо підготовку, поки зайва рідина не випарується. Пробуємо страву на сіль, насипаємо сушені трави.
  • Тепер можна додати тушковане м’ясо, дрібно порізаний гострий перець і масу роздавленого часнику.
  • Кладемо лаврушку, чекаємо, поки страва закипить і подаємо до столу.
  • На весь процес приготування піде 60 хвилин.

Печеня з тушкованого м’яса з картоплею в духовці

Навіть з таких простих інгредієнтів як тушонка і картопля можна приготувати вишукану, чудове страву для своєї родини.

Що потрібно взяти:

  • зубчики часнику – 3 шт.;
  • картопля – 0,6 кг;
  • сіль – 15 гр;
  • тушонка яловича – 0,5 кг;
  • цибуля – 1 шт.
Спробуйте також:  Минтай тушкований з морквою і цибулею - 6 рецептів

Процес приготування покроково:

  • Овочі позбавте від шкірки і лушпиння.
  • Приготуйте форму для запікання – її боки і поверхня необхідно обмазати олією або жиром з тушонки.
  • Цибулину кришимо півкільцями і закладаємо на дно форми.
  • Присипте дрібкою солі.
  • Картопля перетворюємо на тонкі кружечки. Їх шар повинен покрити шар цибулі.
  • Зверху покладіть тушковану яловичину.
  • Закрийте блюдо блискучою фольгою.
  • Залишилося помістити його на поличку в духовку, заздалегідь прогрітій до 200 градусів.
  • Перші півгодини запікаємо страва під фольгою, а наступні 15 хвилин – у відкритому вигляді.
  • Запіканка покриється ніжною апетитною скоринкою зверху і залишиться ніжною і соковитою всередині. Насолоджуйтесь чудовим смаком страви. Приємного апетиту!

Як вибрати смачну тушонку?

Купуючи тушонку, нам хочеться, щоб в банку лежали апетитні м’ясні шматочки, а не якась сірувата маса. Тому купувати продукт потрібно виважено і обережно.

  • Зверніть увагу на назву, написане на етикетці банки. Там повинно значитися «Тушкована баранина» або «Тушкована свинина» і т. д. Але, ні в якому разі не «Тушонка».
  • По друге даний продукт виробляється за Дсту. Так і повинно бути надруковано на банку. Норматив, за яким приготоване м’ясо, написано дрібними літерами поруч зі складом.
  • Склад. У ньому повинно бути не менше 6 інгредієнти: м’ясо, жир, цибулю, сіль, лавровий лист і перець. Ніяких консервантів, смакових підсилювачів або сої!
  • На кожній баночці вдавлюється друкованими літерами маркування. У цього продукту маркування починається з букви А Це значить, що страва зроблено з м’яса.
Загрузка...