Картопляна запіканка в мультиварці, рецепт з фото

Картопляна запіканка не тільки просте і швидке в приготуванні блюдо. Воно смачне і буде відмінним рішенням, якщо залишилася невелика кількість продуктів, яких не вистачить на нове повноцінне блюдо.
Приготування запіканки в мультиварки добре тим, що потрібно витратити мінімум свого часу: не потрібно чекати розігріву духовки, постійно перевіряти, не підгоріло. При цьому абсолютно не можливо її зіпсувати, пересушити і т. д.

Рецепт картопляної запіканки з м’ясом в мультиварці

Інгредієнти для картопляної запіканки в мультиварці

  • 400г фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 2 яйця;
  • 3 картоплини середнього розміру;
  • 200г сметани;

Як приготувати картопляну запіканку в мультиварці

  • 1. Картоплю очищають від шкірки і тонко нарізають кружечками (можна скористатися спеціальною теркою або диском в комбайні).
  • 2. Цибулю очистити і дрібно шаткують, потім змішують з фаршем.
  • 3. Яйця збивають із сметаною і сіллю.
  • 4. Дно чаші змащують вершковим маслом, потім викладають часточки картоплі (тільки половину, другу слід відкласти).
  • 5. Зверху викладають шар фаршу і закривають його рештою картоплі.
  • 6. Зверху заливають суміш сметани і яйця, після чого ставлять готуватися на 40 хвилин в режимі «Випічка»

Лінива картопляна запіканка в мультиварці

Цей рецепт стане у нагоді, якщо з учорашнього столу залишилося трохи картопляного пюре або просто вареної картоплі.

Інгредієнти для картопляної запіканки

  • Картопляне пюре або варена картопля – 4 шт.;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 цибулини;
  • 200мл молока;
  • сіль і спеції;
  • рослинне масло.

Як приготувати картопляну запіканку в мультиварці

  • 1. Цибулю і часник очищають, подрібнюють і злегка обсмажують, після чого вибирають режим «Гасіння» і залишають на 15 хвилин, потім перекладають у тарілку.
  • 2. Чашу мультиварки вистилають пергаментним папером, яку змащують масло.
  • 3. Картоплю і обсмажені цибулю з часником поділяють на 3 частини.
  • 4. На дно викладають картоплю. Його посипають паприкою, сіллю і чорним перцем, зверху викладають цибулю. Те ж повторюють ще 2 рази – в результаті останній шар складається з цибулі і часнику.
  • 5. Зверху цей пиріг заливають молоком і знову посипають паприкою.
  • 6. Страву готують у режимі «Випічка» 30 хвилин.

Подавати таку запіканку слід гарячої. Готову страву можна посипати тертим сиром.

Не пропустіть також:

Правильно смажимо свинину

Смачні Заварні млинці

Найкраще тісто для млинців

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...