Картопляна запіканка з куркою – 7 рецептів в духовці і мультиварці

Картопляна запіканка з куркою – смачне, ситне блюдо, з інгредієнтами якого можна сміливо експериментувати.

Картопляна запіканка з куркою в духовці

Повноцінний обід або вечерю для всієї родини з самими простими складовими.

Необхідні продукти:

  • три зубчики часнику;
  • 200 грам сиру;
  • цибулина;
  • півкілограма картоплі;
  • 300 грам сметани;
  • близько 500 грам курячого філе;
  • приправи на свій смак.

Процес приготування:

  • М’ясо нарізаємо тонкими пластинами, заправляємо його спеціями, подрібненим часником і прибираємо в холод приблизно на 30 хвилин.
  • За цей час перетворюємо цибулю і картоплю в тонкі кільця.
  • У миску викладаємо сметану, змішуємо з сіллю, перцем та іншими приправами на свій смак. Подрібнюємо сир на тертці.
  • Готуємо форму для запікання і першим шаром викладаємо цибулю, на нього частину картоплі, яку промазуємо сметаною сумішшю, потім йде курка посипані сиром. Ще раз повторюємо черговість шарів, але вже без цибулі. Верх обов’язково покриваємо сиром.
  • Доводимо до готовності на вже розігрітій до 180 градусів духовці близько 60 хвилин.

Загрузка...

Рецепт приготування в мультиварці

Смачне насичене блюдо, яке не відніме багато часу, адже готуватися воно буде в мультиварці.

Необхідні продукти:

  • п’ять картоплин;
  • близько 350 грам курячого філе;
  • спеції та зелень на свій смак;
  • три ложки сметани;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • М’ясо промиваємо, ріжемо на пластинки, обробляємо спеціями.
  • Цибулю і картоплю нарізаємо на кільця, не занадто товсті.
  • У мисці змішуємо сметану з зеленню і різними приправами.
  • У чашу мультиварки викладаємо спочатку шар картоплі, який потрібно полити сметанним соусом, потім курку з цибулею, сметану і знову основний овоч.
  • Поставити прилад на режим «Випічка», і готувати страву близько 60 хвилин.

Як зробити запіканку з картоплею, куркою і грибами?

Картопляна запіканка з куркою і грибами – відмінний вечерю для всієї родини. Блюдо виходить дуже ситним.

Спробуйте також:  Яєчня з беконом – 7 рецептів приготування

Необхідні продукти:

  • 250 грам сметани;
  • близько 500 грам курки;
  • цибулина;
  • півкілограма картоплі;
  • 300 грам грибів;
  • приправи за бажанням.

Процес приготування:

  • Для початку зробимо заливку для страви. Потрібно з’єднати сметану зі спеціями, перемішати.
  • Картоплю, цибулю і курку нарізаємо тонкими пластинками і з’єднуємо з приправами.
  • Подрібнюємо гриби і обсмажуємо на сковороді, так щоб з них вийшла вся рідина.
  • Готуємо форму для випікання і першим шаром викладаємо на нього картоплю, потім курку, цибулю і гриби. Кожен шар промащувати соусом зі сметани. Повторіть шари, поки не закінчаться всі інгредієнти.
  • Готуйте в гарячій духовій шафі на 180 градусах близько 50 хвилин.

Готуємо по-французьки з сиром

Картопляна запіканка з куркою і сиром виходить дуже смачна за рахунок хрусткої скоринки.

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • 500 грам курячого філе;
  • 250 грам сметани;
  • два зубчики часнику;
  • 150 грам сиру;
  • приправи за смаком;
  • близько 600 грам картоплі.

Процес приготування:

  • Часник подрібнюємо, змішуємо зі сметаною, туди ж додаємо сіль і перець, перемішуємо.
  • Курку, цибулю і картоплю перетворюємо в тонкі пластинки, а сир натираємо на крупній тертці.
  • На обрану форму для запікання спочатку кладемо подрібнену цибулю. Потім картоплю, поливаємо його соусом з сметани. Зверху викладаємо м’ясо, заливку і сир. Ще раз повторюємо черговість шарів і завершуємо всі сиром, який повинен щільно покривати всі інгредієнти.
  • Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 45 хвилин і доводимо до готовності.

У горщиках

Картопля з м’ясом завжди добре виходить, якщо готувати її в горщиках, так чому б не зробити в них і запіканку?

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • приблизно півкілограма картоплі і стільки ж курячого м’яса;
  • приправи на свій смак;
  • два зубчики часнику;
  • 100 грам сиру;
  • 200 грам сметани.
Спробуйте також:  Локшина по-флотськи – 7 смачних рецептів приготування

Процес приготування:

  • Цибулю нарізаємо на кільця, злегка обсмажуємо на сковороді. Так само чинимо з картоплею і куркою – подрібнюємо їх на пластинки і доводимо до легкого золотистого кольору.
  • Сметану з’єднуємо з нарубаним часником, приправами і за бажанням з зеленню.
  • На дно горщиків кладемо цибулю, картоплю, сметану, курку, знову соус і сир. Робимо так кілька разів, поки не закінчаться всі продукти. Останній шар – сир. Відправляємо горщики в гарячий духовий шафа на 30 хвилин, встановивши температуру до 170 градусів.

З картопляного пюре

Як варіант, зробити запіканку можна з пюре, а не нарізаної картоплі.

Необхідні продукти:

  • близько 500 грамів картопляного пюре;
  • два шматки курячого філе;
  • приправи за смаком;
  • 150 грам сиру.

Процес приготування:

  • Для цього рецепта знадобиться картопляне пюре. Візьміть вже готову масу або відваріть картоплю і розімніть її.
  • М’ясо наріжте тонкими пластинками, обваляйте в спеціях.
  • На дно форми викладіть половину пюре, потім курку, сир і прикрийте всі залишилася картоплею. За бажанням можна змастити верх яйцем.
  • Довести до готовності в духовці протягом 30 хвилин на 180 градусах.

З курячим фаршем

У цьому рецепті можна використовувати як порізану картоплю, так і пюре.

Необхідні продукти:

  • маленька баночка сметани;
  • 150 грам сиру;
  • приправи на свій смак;
  • часточка часнику;
  • 500 грам курячого фаршу;
  • 600 г картоплі;
  • цибулина.

Процес приготування:

  • Курячий фарш з’єднуємо з вибраними приправами і подрібненою цибулею, обсмажуємо на сковороді до готовності.
  • Картоплю нарізаємо кільцями, а сметану змішуємо з дрібно нарізаним часником, перцем і сіллю.
  • На дно форми кладемо картоплю, поливаємо соусом, потім викладаємо курячий фарш, ще трохи заливки, шар сиру і знову повторюємо послідовність викладення продуктів, завершивши всі сиром.
  • Залишилося тільки прибрати форму в гарячу духовку і почекати поки страва буде готове. Знадобиться близько 40 хвилин при рівні нагрівання до 180 градусів. За бажанням зверху запіканку можна посипати зеленню.
Спробуйте також:  Шашлик в духовці з свинини: у банку, на деку або шпажках - 7 рецептів приготування

Загрузка...