Картопляні часточки в духовці — 5 смачних рецептів приготування

Картопляні часточки в духовці – смачний і корисний варіант гарніру. Його зрідка можуть собі дозволити навіть люди, що стежать за вагою, так і на приготування йде мінімум часу. Підійдуть овочі будь-якого сорту і розміру, на смакових якостях страви це ніяк не відбивається.

Картопляні часточки по-селянськи в духовці

Один з найшвидших способів приготування картоплі. Бульби навіть чистити не треба. Вони ретельно промиваються щіткою під проточною водою. У зв’язку з цим краще використовувати молоді бульби, які мають чистою шкіркою.

Вам знадобиться:

  • 5-6 великих бульб на 2 порції;
  • 5-6 зубчиків пропущеного через прес часнику;
  • сіль;
  • рослинна олія;
  • улюблені спеції (куркума, перець, орегано, прованські та італійські трави).

Покрокова інструкція:

  • Підібрати бульби однакового розміру, щоб вони одночасно пропеклися, ретельно вимити і розрізати на четвертинки.
  • На кожній часточці зробити подряпини, це дозволить аромату спецій краще просочити овоч.
  • Скласти картоплю в глибоку ємність і додати залишилися інгредієнти.
  • Полити рослинним маслом і добре перемішати.
  • Деко змастити олією і рівномірно розподілити на ньому картоплю.
  • Запікати в нагрітій до 200 градусів духовці до утворення хрусткої і ароматною скоринки. Готову картоплю повинен легко протыкаться сірником.

Загрузка...

Як приготувати з часником

 

Смак готового блюда можна варіювати за допомогою різних приправ. Тому часточками картопля запечена з часником, ніколи не набридає. Регулювати гостроту гарніру можна за допомогою додавання гострого перцю або збільшення кількості часнику.

Вам знадобиться:

  • від 10 до 12 штук бульб картоплі середньої величини;
  • 3 або 4 зубчики часнику;
  • 70 мл рослинного масла;
  • сіль;
  • приправи за смаком.

Покрокова інструкція:

  • Картоплю почистити, нарізати на часточки необхідного розміру і залишити у воді на 10-15 хвилин.
  • Очищений часник подрібнити.
  • Картоплю дістати з води і промокнути від зайвої вологи.
  • Посолити, приправити спеціями і часником і залишити настоятися 10 хвилин.
  • Полити зазначеною кількістю рослинного масла і рівним шаром викласти на деко.
  • Готувати трохи більше півгодини в духовій шафі.
  • В кінці готування можна включити конвекційний режим, це дозволить отримати рум’яну скоринку.
Спробуйте також:  Картопля з тушонкою – 6 рецептів приготування

Ситне блюдо з фаршем

При катастрофічній нестачі часу можна одночасно смачно приготувати картоплю і основне блюдо. Одним з таких способів є запікання з фаршем.

Вам знадобиться:

  • 7 бульб картоплі;
  • 250 г м’ясного фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 75 г сиру;
  • пара зубчиків часнику;
  • 50 мл кетчупу;
  • улюблені приправи;
  • сіль;
  • рослинна олія;
  • ½ Склянки води.

Покрокова інструкція:

  • Цибулю дрібно нашаткувати, додати сіль, спеції, часник і змішати з фаршем.
  • Картоплю вимити і тонко нарізати кружечками.
  • Глибоку ємність для запікання змастити маслом і викласти шар картоплі, посолити.
  • Поверх картоплі рівним шаром розподілити фарш.
  • Блюдо зверху полити кетчупом і водою.
  • Запікати 1 годину, за 20 хвилин до закінчення готування посипати страву тертим сиром.

Запечені картопляні часточки з розмарином

 

Приємно урізноманітнити смак печеної картоплі допоможе розмарин. Додавання нового компонента процес готування не ускладнить, зате привнесе нові смакові нотки.

Вам знадобиться:

  • 1 кг картоплі;
  • 4 зубчики часнику;
  • 2 гілочки розмарину;
  • сіль, перець за смаком;
  • 150 мл оливкової олії.

Покрокова інструкція:

  • Приготувати розмаринове масло. Для цього дрібно порубати приправу і часник і змішати в глибокій мисці з оливковою олією. Дати настоятися 20 хвилин, а краще добу і потім процідити через сито.
  • Картоплю нарізати однаковими шматочками і покласти в масло.
  • Деко вистилати пергаментом, рівним шаром викласти на нього картоплю, посолити і поперчити.
  • Запікати при 200 градусах від 20 хвилин до півгодини.

Простий рецепт зі спеціями

Існує спосіб приготувати картоплю в духовці, який не завдасть шкоди фігурі. За смаком він буде нагадувати картопля-фрі, але не буде володіти такою безмежною кількістю жиру і канцерогенів.

Вам знадобиться:

  • 3 картопляні бульби;
  • улюблені спеції;
  • мінімальна кількість рослинного масла для змазування дека.
Спробуйте також:  Зубатка синя – як приготувати? 7 рецептів смачних і корисних страв з риби

Покрокова інструкція:

  • Картоплю помити і очистити від шкірки.
  • Нарізати на шматочки однакового розміру.
  • Перемішати підготовлений картопля з будь-якими спеціями, не забувши посолити, якщо вона не входить до складу суміші приправ.
  • Викласти часточки на змащений лист і запікати при 180 градусах 20 хвилин (духовку потрібно попередньо нагріти до потрібної температури). Кінцевий час готування залежить від розміру часточок, ніж вони тонше, тим швидше пропечуться.
  • Як тільки утвориться рум’яна кірочка – картопля готовий до вживання.

Як видно, існує маса рецептів запікання картоплі в духовці. Кожен зможе знайти для себе відразу кілька вдалих рецептів на всі випадки життя.

 

Загрузка...