Картопляні млинці – 7 рецептів приготування

Коли хочеться побалувати себе і своїх домашніх смачним, поживним і економічним страв, варто спробувати картопляні млинці. Зробити їх досить просто, і подобається це блюдо практично всім. Нижче наведено різноманітні рецепти приготування картопляних млинців.

Картопляні млинці з сирої картоплі

Найпростіше приготувати млинці з сирої картоплі, щоб не витрачати час на відварювання бульб.

Для приготування знадобиться:

  • 5 – 6 картоплин;
  • 2 яйця;
  • 0,35 л молока;
  • 0,3 кг борошна;
  • 7 – 8 г порошкового розпушувача;
  • сіль.

Послідовність роботи:

  • З’єднати невелику кількість молока з розпушувачем і столовою ложкою борошна, перемішати і почекати, поки з’явиться пінка.
  • Збити яйця з сіллю, розвести молоком, залити в суміш опару.
  • Сиру картоплю дрібно порізати і покласти в чашу блендера, додавши трохи молока. Можна нашаткувати цілі бульби на тертці.
  • Додати картоплю до молочно-яєчної суміші, перемішати і всипати борошно. Потім потримати основу в теплі 40 – 50 хвилин.
  • Розжарити змащену маслом сковороду, налийте невелику кількість тесту, розрівняти і смажити до рум’яної скоринки. Потім перевернути і продовжити готування.

Увага! Для приготування млинців не варто використовувати молоду картоплю. У таких бульбах міститься мала кількість крохмалю, і млинці будуть розповзатися і пригорати.