Картопляні ньоккі – 7 рецептів, як готувати, і з чим подавати італійські галушки

Апетитні картопляні ньоккі мають і другу назву – «галушки по-італійськи». Таке блюдо готується на основі картоплі і борошна. Можна поєднувати його з різними добавками – сиром, грибами, всілякими овочами. Приготування страви схоже з процесом ліплення ледачих вареників, але смак готових страв значно відрізняється.

Класичний рецепт

Заздалегідь підготуйте:

  • картопляні бульби – півкіло;
  • мука в/с – 130 – 150 м;
  • жовток – 1 шт.;
  • сіль.

Приготування:

  • Картоплю зварити до м’якості прямо в шкірці. Головне, щоб у процесі остання не лопнула, інакше овоч вбере в себе занадто багато вологи, і виникнуть труднощі з приготуванням галушок.
  • Очистити коренеплоди і перетерти через дрібне сито. Можна вибирати й інший спосіб подрібнення. Головне, щоб вийшло гладке пюре без дрібних грудочок.
  • Додати інші компоненти зі списку.
  • Замісити тісто. Воно повинно трохи прилипати до пальців.
  • Скачати масу «ковбаскою» та порізати її невеликими шматочками. Оптимальна товщина кожного – близько 2,5 див.
  • Кожен скибочку трохи придавити виделкою, щоб через утворені борозенки він краще вбирав в себе соус.

Зварити клеєння в солоному окропі. Досить готувати їх не більше п’яти хвилин.

Готуємо з сиром

Інгредієнти:

  • картопляні бульби (краще вибрати той, що підходить для смаження) – 4 середніх;
  • мука в/с – 1 повний стакан + для розкочування;
  • жовток;
  • сир – 120 г;
  • розтоплений вершковий жир – 2 десертні ложки;
  • сіль.

Приготування:

  • Запекти овочі в духовці прямо в шкірці до м’якості.
  • Готові коренеплоди почистити і розім’яти в пюре.
  • Додати частину яйця, сіль. Можна використовувати спеції. Добре підходить в таку закуску мускатний горіх.
  • Додати близько 70 г подрібненого сиру. Все ретельно перемішати.
  • Всипати борошно через сито.
  • Вимісити тісто руками, розкачати в «ковбаску» і нарізати шматочками. На кожному виделкою видавити борозенки.
  • Зварити ньоккі до готовності в солоному окропі.

Подати вийшло частування гарячим, попередньо посипавши його рештою подрібненим сиром.

Дивіться також:  М’ясо по-французьки з картоплею – 9 рецептів

Як приготувати з буряком

Така страва має власну окрему назву – рожеві галушки. Незвичайний колір їм забезпечує додавання вареного буряка. Головне, вибрати соковитий стиглий коренеплід.

Інгредієнти:

  • бульби картоплі – 4 шт.;
  • борошно – 1,5 склянки;
  • буряк – 1 шт.;
  • яйця – 1 шт.;
  • сіль, кориця, мускатний горіх.

Приготування:

  • Зварити в шкірці всі коренеплоди. Дати їм охолонути, після чого очистити.
  • Картоплини розчавити будь-яким зручним способом. Буряк потерти, використовуючи тертку з самими дрібними отворами.
  • Змішати подрібнені овочі.
  • Додати всі інші інгредієнти зі списку. Борошно всипати останньої невеликими порціями, ретельно перемішуючи масу після додавання кожного нового продукту.
  • Готове м’яке тісто прибрати в холод на чверть години.
  • Сформувати невеликі «ковбаски» (товщина кожної близько 1 см). Порізати їх на однакові шматочки.

Далі можна зварити ньоккі і відразу відправляти їх на стіл або ж щедро присипати заготовки борошном і заморозити.

Смачно пробувати готову закуску з обсмаженим беконом і соусом песто.

Картопляно-баклажанові ньоккі

Інгредієнти:

  • борошно – 1 повний стакан;
  • великі баклажани – 2 плоду;
  • картопляні бульби – 300 – 350 г;
  • сіль, сухий базилік будь-якого кольору.

Приготування:

  • Вимити овочі. Кожен баклажан розрубати навпіл. Зробити на його частинах глибокі хрестоподібні надрізи. Запекти овочі в духовці 40 – 45 хвилин.
  • Коренеплоди зварити до м’якості. Стежити за тим, щоб на них н лопнула шкірка.
  • М’якоть баклажанів і коренеплодів разом розім’яти до стану пюре.
  • Додати інші інгредієнти.
  • Замісити тісто і розкачати його в невеликі «ковбаски». Кожну порізати на шматочки.

Обваляти отримані галушки в невеликій кількості пшеничного борошна і зварити до готовності.

З молодими овочами

Інгредієнти:

  • картопляні бульби – 1 кілограм;
  • яйце;
  • мука в/с– 1 повний стакан;
  • сіль – 2 щіпки;
  • цукіні – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • солодкий кольоровий перець – 1 шт. (або з половинки червоного і жовтого);
  • часник – 1 – 2 зубчики;
  • овочевий бульйон (можна взяти з кубика) – 5 десертних ложок;
  • соус з помідорів – 1 десертна ложка;
  • суміш перців, масло.
Дивіться також:  Тушкована капуста з фаршем – 7 рецептів

Приготування:

  • Запекти всю картоплю в шкірці, потім почистити і ще гарячим розім’яти до стану пюре.
  • Влити вміст сирого яйця. Всипати борошно. Замісити однорідне тісто руками. В процесі посолити і поперчити.
  • Скрутити з отриманої маси тонкі джгутики і порізати їх невеликими шматочками.
  • Відправити ньоккі в киплячу воду і дочекатися, поки вони спливуть.
  • Всі овочі порізати невеликими шматочками. Часник пропустіть через прес, а потім засмажити до рум’яності і готовності на розігрітому маслі. Додати в отриманий склад бульйон і соус з помідорів.
  • Потомити масу до загусання.

Подати ньоккі з овочевим соусом.

Готуємо з сирним соусом

Смачними виходять картопляні ньоккі з сиром, приготовані за рецептом, описаним вище, але їх можна зробити і в нежнейшем сирному соусі. Основою його варто зробити сир «Чеддер».

Інгредієнти:

  • картопля – 3 бульби;
  • борошно – 2 склянки + 3 дес. ложки;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • молоко – 2 склянки;
  • подрібнений «Чеддер» – 1 повний стакан;
  • вершковий жир – 4 дес. ложки;
  • суха гірчиця – половинка ч. ложки;
  • сіль і пластівці чилі.

Приготування:

  • Картоплю зварити до м’якості. Розім’яти з яйцем, присолити.
  • Всипати борошно (більшу частину). Вийшло щільне тісто перетворити в тонкі «ковбаски». Порізати кожну шматочками.
  • Закинути ньоккі в киплячу воду і дочекатися, поки вони спливуть. Викласти шумівкою на тарілку.
  • Борошно обсмажити на вершковому маслі. Відразу додати в сковорідку суху гірчицю.
  • Через пару хвилин залити все молоком. Потримати масу на вогні до зникнення грудочок. Не можна доводити молоко до закипання!
  • Всипати сир, сіль, чилі. Коли «Чеддер» розчиниться, соус буде повністю готовий.

Подати ньоккі з оригінальним соусом. Для яскравості останнього можна додати куркуму.

Картопляні ньоккі з грибним соусом

Цей цікавий рецепт підкаже, як готувати ньоккі з картоплі з печерицями. Але можна використовувати й інші гриби по своєму смаку. Наприклад, гливи.

Дивіться також:  Овочеве рагу з баклажанами і кабачками – 8 рецептів

Інгредієнти:

  • картопляні бульби – 250 – 300 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 80 г;
  • вершкове масло – 60 г;
  • печериці – 180 – 200 г;
  • сметана середньої жирності – 60 г;
  • сіль, зелень.

Приготування:

  • Зварити/запекти картоплю в шкірці до м’якості.
  • Очистити і розтерти її до стану пюре будь-яким зручним способом.
  • Вбити в масу яйце, додати все борошно порціями.
  • Замісити тісто і зліпити з нього «ковбаски». Кожну порізати на шматочки.
  • Відварити ньоккі в солоній воді протягом 4 – 5 хвилин.
  • Гриби обсмажити на вершковому жирі. Коли вся рідина зі сковорідки випарується, додати сіль, сметану і рубану зелень. Томити соус 12 хвилин на слабкому вогні.

Подати готові галушки з грибною підливою гарячими.

З чим подавати італійські галушки

Ті, хто вперше зіткнувся з такою стравою, задаються питанням, з чим їдять картопляні ньоккі.

Існує багато цікавих варіантів:

  • Можна подавати їх просто як пельмені або вареники гарячими відразу після відварювання. Важливо підібрати до такої страви відповідний соус. Наприклад, смачно поєднувати такі галушки з будь-якими грибними, томатными, сирними і часниковими підливою. Щоб спростити завдання, допустимо і просто полити їх підсоленою сметаною. Можна додати до цього молочного продукту роздавлений часник і велика кількість рубаної зелені.
  • Деякі господині відправляють галушки прямо в готовий бульйон. Або подають їх як ситне доповнення до будь-якого супу.
  • Гурмани можуть спробувати ньоккі з солодкими соусами, варенням або медом.
  • Італійські галушки можуть стати і основою для фондю.

Готуючи обговорюване страву, дуже важливо вибрати для його основи коренеплоди з високим вмістом крохмалю. Інакше галушки просто не будуть тримати форму під час варіння. Борошно бажано попередньо пару раз просіяти через найдрібніше сито і з деякої відстані над столом.