Картопляні зрази з грибами – 8 рецептів, як приготувати

Якщо любите гриби, картопляні зрази з грибами припадуть вам до смаку. Їх можна приготувати з додаванням курочки або сиру, поекспериментувати з тестом, способом випічки і спеціями. Це дивовижно смачне блюдо, ситне і просте в приготуванні, їдять гарячим зі сметаною.

Класичні картопляні зрази з грибами на сковорідці

Для приготування зраз важливо правильно вибрати і зварити картоплю, він повинен бути крохмалистим, з білою шкіркою. Варити його можна в мундирах або очистивши від шкірки, в невеликій кількості води.

Продукти:

  • картопля — кіло;
  • по парі яєць і цибулин;
  • грибів 200 грам;
  • сіль і перчик;
  • панірувальні сухарі — 50 г;
  • масло для обсмажування.

Приготування:

  • Зваріть картоплю до готовності. У воду для смаку, окрім солі, можна додати 1 лавровий листочок і 3 горошини чорного перцю.
  • Злийте із готової картоплі воду, товкачиком перетворите її в пюре, і нехай вона остигає.
  • Підсмажте цибульку на олії, нарізавши його півкільцями або дрібними шматочками.
  • Наріжте гриби (можна взяти печериці або гливи). Підсмажте їх в олії, посоливши і поперчив.
  • В охолоджену картоплю покладіть щіпку солі, половину підсмаженого лука і яйця. Вимісіть картопляне тісто.
  • Другу половину цибулі додайте гриби.
  • З картопляного тіста робіть коржі, на кожну кладіть начинку, защипываете. Отримані пиріжки панірують у сухарях і смажте в пісному маслі на гарячій сковороді.

Чудові золотисті картопляні пиріжки смачно їсти гарячими, з маринованими огірочками або солоної капустою.