Каша гарбузова з рисом на молоці – 7 рецептів

Каша гарбузова з рисом на молоці виходить м’якою і ніжною, з красивим золотистим відтінком. Її можна їсти на сніданок, на обід з м’ясом або овочами, урізноманітнивши харчування сім’ї.

Гарбузова каша з рисом на молоці, приготована в каструлі

Вам знадобиться:

  • цукровий пісок – 55 гр.;
  • молоко – 0,3 л;
  • гарбуз – 800 гр.;
  • шматочок масла;
  • вода – 100 мл;
  • сіль – 4 гр.;
  • рис – 90 гр.

Алгоритм дій:

  • Видаляємо з гарбуза кірку й насіння. М’якоть рубаємо невеликими кубиками і завантажуємо в глибоку каструлю.
  • Заливаємо шматочки водою і варимо на плиті з моменту закипання 10 хвилин.
  • Додаємо молоко і чекаємо, поки рідина знову закипить.
  • Насипаємо цукор з сіллю, гарбузову масу перемішуємо.
  • Під краном промиваємо рис і завантажуємо його до продуктів. Він повинен бути рівномірно розподілений по поверхні. З гарбузом перемішувати його не можна, інакше крупа підгорить.
  • Зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо півгодини з напіввідкритою кришкою.
  • Ось тепер можна все перемішати, при цьому ложкою придавлюючи шматочки гарбуза. Так каша перетворитися в однорідне пюре.
  • Кладемо масло і розкладаємо апетитну димлячу кашу по тарілках. Приємного апетиту!

Смачний варіант сніданку в горщику в духовці

Список інгредієнтів:

  • молоко – 0,6 л;
  • гарбуз – 0,7 кг;
  • масло вершкове – 50 гр.;
  • сіль – 6 гр.;
  • рисова крупа – 80 гр.;
  • жменю родзинок – 50 гр.;
  • цукор – 60 гр.

Як готується гарбузова каша з рисом:

  • Опускаємо родзинки в окріп. Чекаємо 10 хвилин. Після цього промиваємо під краном. Вважається темний сорт родзинок більш корисний.
  • Свіжу м’якоть очищеної гарбуза, рубаємо шматочками, завантажуємо в блендер і подрібнюємо.
  • Промитий рис додаємо до маси гарбуза.
  • Насипаємо сіль, родзинки і цукор. Перемішуємо.
  • На даний обсяг продуктів нам знадобляться 4 горщика ємністю 0,5 л.
  • На дно кожного з них заливаємо 50 мл молока.
  • Зверху закладаємо гарбузову суміш і рівномірно розподіляємо по горшочку.
  • Розливаємо 150 мл молока у кожну ємність.
  • Каша не повинна бути у самих країв посуду, так як під час запікання вона збільшиться в розмірах. Тому цей момент слід врахувати.
  • Розставляємо горщики по листу і закриваємо в духовці. Її ми поки не нагріваємо.
  • Виставляємо температуру 180 градусів на півгодини, потім переводимо показник на 150 градусів і готуємо ще 50 хвилин.
  • Як тільки каша звариться, викладаємо по шматочку масла і запікаємо ще 10 хвилин.
Дивіться також:  Домашня локшина – 7 рецептів приготування

В мультиварці

Основні продукти:

  • щіпка солі;
  • вода – 150 мл;
  • гарбуз – 0,5 кг;
  • шматочок масла – 70 гр.;
  • молоко – 0,32 л;
  • цукровий пісок – 150 гр.;
  • рис білий – 160 гр.

Як готується гарбузова каша з рисом на молоці в мультиварці:

  • Очищений оранжевий овоч шаткуємо маленькими кубиками.
  • Викладаємо шматочки на дно чаші мультиварки.
  • Заливаємо водою і додаємо масло.
  • У меню кухонної техніки натискаємо на кнопку «Випічка» і готуємо 25 хвилин.
  • Коли час вийде, засипаємо цукор, промитий рис і сіль.
  • Вливаємо молоко, продукти перемішуємо.
  • Міняємо режим готування: «Молочна каша» або «Гасіння». Час – 50 хвилин.
  • Після того, як каша буде готова, до неї можна додати будь-які сухофрукти за бажанням.

Пшоно-рисова каша

Інгредієнти рецепту:

  • рис – 90 гр.;
  • цукор – 25 гр.;
  • молоко – 0,3 л;
  • щіпка солі;
  • вода – 0,3 л;
  • пшоняна крупа – 80 гр.

Поетапне приготування:

  • Кілька раз промиваємо під краном пшоно.
  • Опускаємо його в каструлю з водою і варимо 5 хвилин.
  • До нього додаємо промиту рисову крупу, наливаємо молоко і готуємо ще 15 хвилин.
  • Залишилося закрити посуд кришкою і почекати, поки каша насититься близько 10 хвилин.

Каша гарбузова з рисом на молоці для дитини

Малятам потрібна більш м’яка, ніжна, в міру жирна їжа. Для них ми видозмінимо рецепт звичайної каші.

Що потрібно взяти:

  • вода – 0,4 л;
  • гарбуз – 0.25 кг;
  • молоко – 0,8 л;
  • рис круглий – 180 гр.;
  • цукровий пісок – 70 гр.

Готуємо покроково:

  • Видаліть з гарбуза насіння і шкірку. М’якоть рубаємо великими шматками.
  • Рисові зерна сполосніть кілька разів водою.
  • Викладаємо його на дно каструлю і заливаємо водою.
  • Шматки гарбуза проводимо через тертку з великими ланками і з’єднуємо з крупою.
  • Коли з каструлі з рисом піде майже вся вода, наливаємо молоко кімнатної температури.
  • Насипаємо цукровий пісок. Замість цукру можна використовувати мед.
  • Готуємо страву 15 хвилин.
  • М’яка, ніжна каша для дітей готова!
Дивіться також:  Заливне з язика яловичого і свинячого — 6 рецептів приготування

Молочне ласощі з гарбузом та яблуками

Якщо ви не любите надто солодку кашу, додайте яблука кислих сортів. Вони додадуть яству смак трохи з кислинкою і ніжний аромат.

Компоненти рецепту:

  • сіль – за смаком;
  • яблука – 0,1 кг;
  • соняшникова олія – 60 гр.;
  • м’якоть гарбуза – 150 гр.;
  • рис – 0,2 кг.

Алгоритм дій:

  • Видаляємо з яблука тонку шкірку, серцевину і насіння. Все інше шаткуємо кубиками.
  • Почищену помаранчеву гарбуз нарізаємо маленькими шматочками.
  • Викладаємо подрібнену гарбуз на дно каструлі. Наливаємо олію.
  • Кілька раз промиваємо рис і варимо його в окремому посуді 10 хвилин.
  • Половину його кількості додаємо до гарбузі. Не перемішувати.
  • Зверху висипаємо яблука, а на них викладаємо половину рису. Виходить багатошарова каша.
  • Окремо доводимо 200 мл води до кипіння, солимо її і заливаємо вміст каструлі.
  • Варимо страва до тих пір, поки інгредієнти не стануть м’якими. Смачна гарна каша готова.

Як приготувати кашу в гарбузі?

Гарбуз в каші може бути не тільки порізана шматочками. Каша може бути всередині гарбуза.

Вам знадобиться:

  • жменю родзинок;
  • гарбуз – 2 кг;
  • трохи чорносливу;
  • щіпка солі;
  • рис – 380 гр.;
  • цукор.

Покрокова інструкція:

  • Беремо цілісну круглу гарбуз. Вирізаємо ножем нижню частину і виймаємо ложкою насіння.
  • Відварюємо промиту рисову крупу у воді. Не забудьте її посолити.
  • Промиваємо чорнослив з родзинками під краном і з’єднаємо з рисом.
  • При бажанні насипаємо цукор за смаком.
  • Вийшла рисовою кашею заповнити гарбуз. Закриваємо її капелюшком, яку зрізали.
  • Встановлюємо це диво в духовку і випікаємо 45 хвилин.
  • Якщо не хочете, щоб страва вийшла надто сухим, налийте в гарбуз трохи молока або вершків. Всім приємного апетиту!
Дивіться також:  Картопляний пиріг – 12 рецептів приготування в духовці, мультиварці і на сковороді